Rămâi conectat

Politică

Deputatul Dan Simedru: Reorganizarea teritorială a României este un proiect orientat înspre dezvoltarea comunităţilor

cugirinfo.ro

Publicat

în

Proiectul de reorganizare teritorială a României, prin consolidarea celor 8 regiuni de dezvoltare deja existente, este unul dintre cele mai importante obiective asumate de către USL. Îndelung dezbătută şi prea mult politizată, în special de preşedintele Băsescu, reorganizarea teritorială este supusă riscului de a fi greşit interpretată de către cetăţeni.

Proiectul USL, care îşi propune să ofere autonomie administrativă reală şi şanse concrete de dezvoltare a comunităţilor, în cadrul celor 8 regiuni, nu are nimic în comun cu planurile pe care şi le-a făcut Traian Băsescu referitor la reorganizarea administrativ-teritorială. Scopul nostru, al celor din USL, este să aliniem România nu doar la politicile UE, ci, prin acţiuni concrete, să ne îndeplinim promisiunile pe care le-am făcut oamenilor şi să valorificăm, în acest fel, încrederea care ne-a fost acordată prin vot.

Fiecare cetăţean al României trebuie să ştie că regionalizarea propusă de către USL nu are la bază criterii etnice. Scopul esenţial al proiectului USL este acela de a consolida cele 8 regiuni deja înfiinţate, prin descentralizare şi creşterea autonomiei locale. Statul se va ocupa de proiecte, planuri şi investiţii naţionale, iar regiunile vor avea posibilitatea de a se dezvolta, graţie asocierii dintre comunităţi, respectiv judeţe, de a accesa fondurile puse la dispoziţie de Uniunea Europeană şi de a decide, mai aproape de cetăţean, care sunt priorităţile şi liniile de acţiune. Înfiinţarea Consiliului Regional şi a Camerei Reprezentanţilor Locali nu fac altceva decât să aducă mai aproape de fiecare comunitate în parte factorul şi nivelul decizional, iar birocraţia va fi diminuată. Din toate punctele de vedere, reorganizarea administrativ-teritorială în viziunea USL, înseamnă dezvoltare, evoluţie pozitivă şi o viaţă mai bună pentru cetăţeni.

 Alba Iulia – capitală multidimensională

 Alba Iulia rămâne capitala de suflet a tuturor românilor şi nicio reorganizare teritorială nu va schimba importanţa istorică şi culturală a acestui oraş. Alba Iulia trebuie să lupte pentru statutul de capitală de regiune şi acesta poate fi obţinut doar prin dezvoltare economică, politico-administrativă, culturală, universitară şi aşa mai departe. Mentalitatea, în primul rând a factorilor de decizie şi nu în ultimul rând a populaţiei, trebuie schimbată. Judeţul, aşa cum este el acum, nu mai poate funcţiona fragmentat, prin urmărirea unor obiective locale şi pe termen scurt. Comunităţile trebuie să înceapă să se asocieze, să îşi pună resursele la comun, să muncească împreună, pe proiecte care să asigure dezvoltarea fiecăreia şi a tuturor în egală măsură. Factorii politici trebuie să înţeleagă că cel mai mare şi mai important proiect politic este acela care pune interesul societăţii pe primul loc.

Politicianismul ieftin nu-şi mai are locul. Liderii politici şi administrativi ar trebui să renunţe la declaraţiile ipocrite, cum sunt şi cele ale senatorului Alexandru Pereş şi ale preşedintelui CJ Alba Ion Dumitrel care, atunci când Băsescu vorbea despre reorganizarea pedelistă a României, nu au scos un sunet, iar acum, când proiectul USL propune regionalizarea, neavând mai nimic în comun cu proiectul pedelist, cu excepţia denumirii, „militează” entuziast pentru ca Alba Iulia să devină capitală de regiune, după atâţia ani în care au fost la putere şi nu au făcut nimic pentru a se asigura că, din punctul de vedere al dezvoltării ei, Alba Iulia are toate şansele să devină capitală regională.

Cu certitudine, Alba rămâne judeţ, pentru că unităţile administrativ-teritoriale nu se desfiinţează. Prin regionalizare, doar se adaugă un nivel, cel regional, la fel ca în celelalte ţări europene. Regiunea va fi aceea care va menţine relaţia cu centrul şi va avea în subordine structurile judeţene şi locale.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Politică

Primarul Adrian Teban și echipa PNL propusă pentru Consiliul Local Cugir, și-au depus candidaturile pentru alegerile locale din 9 iunie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 26 aprilie 2024, Primarul Cugirului, Adrian Teban, și-a depus dosarul de candidatură pentru un nou mandat de primar, alături de echipa PNL Cugir propusă pentru Consiliul Local.

La ieșirea de la Biroul Electoral de Circumscripție, Adrian Teban a declarat că și-a depus candidatura „într-un act de responsabilitate față de angajamentele pe care mi le-am asumat față de oamenii din Cugir.

Împreună cu echipa PNL, am implementat proiecte în valoare de peste 50 de milioane de euro în ultimii 4 ani, în mobilitatea urbană prin dezvoltarea infrastructurii, sănătate prin modernizarea și echiparea maternității, învățământ prin modernizarea și dotarea școlilor și a liceului, în domeniul social prin susținerea persoanelor vârstnice, proiecte la care am muncit în ultimii ani și pentru care am accesat fonduri europene, nerambursabile.

Toate aceste realizări au avut loc într-o perioadă dificilă, marcată de pandemia Covid-19 și a contextului geopolitic din apropiere, care au dus la creșterea prețurilor la materialele de construcții, susținerea unor cofinanțări mai mari pentru proiectele europene, etc. Cu toate acestea, am dovedit că ne-am ținut de cuvânt și am construit pentru oameni, ceea ce am promis în urmă cu 4 ani!

În următorii ani urmează din nou multă muncă, nu doar pentru a implementa proiectele depuse prin PNRR, prin programele de finanțare 2021 – 2027 și programele naționale, ci și pentru a pregăti investițiile de care orașul nostru are nevoie în continuare.

Avem ca obiective stimularea economiei, înființarea unor zone de agrement, dezvoltarea agriculturii în zonele montane și exploatarea potenţialul turistic al zonei de munte.

Pentru toate acestea este nevoie de continuitate, experiență, viziune și dorință de muncă”.

În ceea ce privește este echipa de consilieri pe care liberalii o propun, Adrian Teban a declarat că „este o echipă capabilă, formată din tineri care au demonstrat în domeniile lor de activitate, precum și din oameni recunoscuți în oraș pentru profesionalism, experiență și seriozitate.

Așa cum v-am obișnuit, pe listă se regăsesc și oameni nou propuși pentru Consiliul Local, pentru un suflu și idei noi în vederea realizării proiectelor de dezvoltare ale orașului nostru.”

Pe lista PNL, propusă pentru Consiliul Local al Orașului Cugir se află:

1. Teban Adrian Ovidiu – inginer
2. Pereanu Mariana Maria – profesor
3. Furdui Călin Răzvan – inginer
4. Petric Tatiana Mariana – farmacist
5. Popescu Rafael – economist
6. Florea Rodica Cristina – profesor
7. Ferchian Ioan Mircea – jurist
8. Cebotari Luminița – profesor
9. Urițescu Cristian – asistent social
10. Jibotean Roxana – asistent social
11. Onesc Sorin Petru – economist
12. Medrea Raluca – medic
13. Mărginean Bota Claudiu – profesor
14. Balosin Maria Elena – economist
15. Arion Florin – jurist
16. Lucan Gheorghe – antreprenor
17. Mihaiu Mirela – asistent medical
18. Achim Adrian Vasile – inginer
19. Molodeț Alin – inginer
20. Ilaș Silviu Niculita – inginer
21. Savu Ioana Maria – informatician
22. Dărab Ionel Dragoș – inginer
23. David Dorin Gheorghe – inginer
24. Mara Răzvan – inginer


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Andrei Sărmășan, candidatul PSD pentru Primăria orașului Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Biroul Organizației Cugir a PSD a hotărât în unanimitate, propunerea de candidat la fotoliul de primar al orașului Cugir a lui Andrei Sărmășan.

Andrei Sărmășan s-a născut în orașul Cugir, are 37 de ani, este căsătorit și este tatăl unei feițe de 6 ani. A absolvit Universitatea „1 Decembrie 1918 Alba Iulia”, facultatea de Stiințe Economice și are un Masterat în Marketing și promovarea vanzărilor. A terminat cursul de Expert Fonduri Structurale și de Coeziune Europene. A fost mereu în contact cu locuitorii orașului Cugir și problemele acestora prin intermediul emisiunilor diverse realizate la postul de Radio Energy Cugir, mai bine de 10 ani.

„Cunoscand multe dintre problemele cu care se confruntă locuitorii orașului Cugir, implicarea mea în   politică a fost un pas firesc din dorința de a aduce schimbari pozitive la nivelul orașului în care trăim.   Doresc să mă lupt pentru o administrație mai activă și mai transparentă, mai aproape de oamneni, pentru a implemanta o politică de atragere a investitorilor și a locurilor de muncă bine plătite, de a dezvolta proiecte sociale durabile care sa aibă un impact major asupra vieții social-economice a Cugirului”, susține Sărmășan.

Sub sloganul: „Mai mult pentru Cugir, mai bine pentru oameni!”, Andrei Sărmășan își propune mai multe proiecte care vizează:

 – Sprijinirea realizarii unei asociatii a intreprinzatorilor din Cugir;

  -Realizarea unui complex de relaxare cu piscină acoperită și zona SPA;

 – Revitalizarea sistemului hotelier în vederea dezvoltarii turismului;

– Reconditionarea și reamenajarea locurilor de joaca pentru copii;

– Amenajarea unei piețe agroalimentare moderne;

– Rezolvarea problemei locurilor de parcare în Cugir și Vinerea;

– Inființarea unui centru de îngrijire a persoanelor varstnice;

– Inființarea unui Centru Respiro pentru persoanele cu dizabilitati;

– Bugetare participativa – cetățenii orașului contribuie cu proiecte făcute de ei, ce vor fi supuse dezbaterii publice și votate.

– Asigurarea accesului la servicii de sănătate de calitate pentru toți locuitorii orașului.

 – Creștea calitatii vieții, crearea identității urbane și a reprezentativității orașului la nivel de județ.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Adrian Teban este candidatul PNL pentru funcția de primar al orașului Cugir, la alegerile locale din 9 iunie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

În conformitate cu statutul si cu deciziile luate de conducerea BPL Cugir, vineri, 19 aprilie 2024, a avut loc Adunarea Generală a PNL Cugir.

Reuniți în cadrul Adunării Generale, liberalii cugireni și-au aprobat candidații pentru alegerile locale, respectiv pentru fucția de primar și cele de consilieri locali.

Conform voturilor exprimate, în unanimitate, Adrian Teban este candidatul pentru funcția de primar. Adrian Teban a vorbit despre importanța omogenizării partidului și despre menținerea încrederii electoratului liberal prin respectarea angajamentelor luate în campania trecută cât și cele ce vor urma.

“Doresc să vă reamintesc faptul că am început dezvoltarea orașului prin modernizarea nevoilor de bază precum cele de apă – canal, am modernizat spitalul, sistemul de educație și cel social precum și dezvoltarea drumurilor sau amenajarea Centurii Vinerea. În continuare avem responsabilitatea de a pune în practică toate angajamentele electorale pe care partidul şi le-a asumat în campanie şi mă gândesc în primul rând la finalizarea proiectelor europene, implementarea a noi proiecte prin programele de finanțare 2021 – 2027, stimularea economiei, înființarea de zone de agrement, dezvoltarea agriculturii în zonele montane și exploatarea potenţialul turistic al zonei montane. Acestea sunt o parte dintre motivele pentru candidez la un nou mandat”, a declarat edilul orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir