cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Sport » Cugireanul Vasile Hârjoc va pedala peste 1.000 km pentru a participa la Jocurile balcanice de la Salonic – Grecia

Cugireanul Vasile Hârjoc va pedala peste 1.000 km pentru a participa la Jocurile balcanice de la Salonic – Grecia

Publicat în 06.09.2015 la ora 21:25

Vasile-Harjoc-2015Cugireanul Vasile Hârjoc a hotărât să să se remarce din nou la o compețiție de mare anvergură iar deplasarea la concurs a hotărât sa o facă, pentru a opta oară, într-un mod cât se poate de original.

La cei 61 de ani, atletul veteran de la poalele Drăganei şi-a propus să meargă şi să participe  la cea de-a XXV-a ediție a Jocurilor balcanice de pistă care se vor desfășura la Salonic (în nordul Greciei), în perioada 18-20 septembrie, alergând până acolo nu pe jos sau cu cine ştie ce alte mijloace moderne de transport, ci cu credincioasa sa bicicletă de care rareori se desparte.

Potrivit informațiilor pe care ni le-a acordat în cursul zilei de astăzi, Hârjoc urmează să părăsească orașul Cugir, mânie 7 septembrie, la ora 9.00, din fața primăriei locale, fiind hotărât să parcurgă  cu bicicleta peste 1.000 km (cu o medie de cca 100 km/zi ).

El va străbate cu bicicleta teritoriul României și Bulgariei și o parte din teritoriul Greciei până în localitatea Salonic, locul destinat întrecerilor de atletism.

După cum ne spunea conjudeţeanul nostru, probele la care va concura sunt 5000 m plat și semimaraton 21,097 km.

Este cea de-a opta deplasare din cariera sportivului cugirean  la un eveniment de asemenea anvergură, cu bicicleta, acesta având în palmares prezenţe la alte turnee: Brugge -Belgia, Italia (de trei ori), Ungaria, Zittau – Germania, Zagreb – Croația.

Hârjoc este legitimat la Club Sportiv Municipal Alba Iulia, iar la Salonic vor alerga, după cum am aflat, încă doi colegi veterani, conjudețeni de-ai noștri: Ilie Cioca, 1.500 m și 5.000 m și Emilia Gușat 5.000 m (marș).

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 704 ori

Cugireanul Vasile Hârjoc va pedala peste 1.000 km pentru a participa la Jocurile balcanice de la Salonic – Grecia
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.