cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Cugireni » Cugireanul Vasile Drăgan este la 81 de ani în pas cu tehnologia: „Nu puteam să-mi las mintea să ruginească”

Cugireanul Vasile Drăgan este la 81 de ani în pas cu tehnologia: „Nu puteam să-mi las mintea să ruginească”

Publicat în 23.07.2017 la ora 23:48

Cugireanul Vasile Drăgan, în vărstă de 81 de ani, este probabil cel mai în vârstă român care a absolvit, la această vârstă, o școală postliceală de analist programator. Până la pensie, Vasile Dragan a fost inginer în Valea Jiului. Acum cativa ani, și-a dorit sa invete informatica. Mai întâi a urmat un curs la Cugir, iar după care s-a înscris la școala postliceală.

Vasile Dragan: “Nu puteam să stau și să-mi las mintea să ruginescă. Eram într-o zi la piață și auzeam două femei ce stăteau de vorbă și una zice: “Măi, rețeta asta o găsești și pe calculator, pe internet” și atunci m-am gândit eu chiar așa sunt de prost să u pot învața și eu un pic de calculator?”

Bunicul IT-ist a fost foarte conștiincios și nu a lipsit de la cursuri, iar caietele de notițe arată impecabil. Cand l-au vazut prima dată în clasă, colegii au crezut că este vre-un profesor, nicidecum un elev.

Ruxandra Chesches, colegă: “E bine că domnul nu se lasă, ar trebui ca toată lumea sa ia un exemplu de la el. Nu m-am gândit că e coleg cu noi și am fost foarte surprinsă.”

Dumitru Mateescu, director Colegiul Tehnic din Turda: “Când am văzut că intră la examen, m-am gândit ca este o farsă. Era mândru că a reușit să invețe să foloseasca calculatorul la vârsta de 80 de ani. Prerfornmanța dânsului este ceva ce nu vezi oriunde.”

Proaspatul absolvent al școlii posliceale are și cateva sfaturi pentru cei tineri .

Vasile Dragan: “Le-aș da sfatul să studieze, să învețe, să își aleagă o meserie pe care să o practice cu dragoste toată viața.”

După ce și-a luat diploma de analist-programator, Vasile Dragan s-a apucat să scrie și o carte.

sursa: stirileprotv.ro

Acest articol a fost citit de 1304 ori

Cugireanul Vasile Drăgan este la 81 de ani în pas cu tehnologia: „Nu puteam să-mi las mintea să ruginească”
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.