cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Cugireni » Cugireanul Mihai Toader va reprezenta Europa de Est la unul dintre cele mai prestigioase concursuri culinare din lume

Cugireanul Mihai Toader va reprezenta Europa de Est la unul dintre cele mai prestigioase concursuri culinare din lume

Publicat în 23.01.2015 la ora 18:09

Mihai-Toader-2015Mihai Toader, tânărul din Cugir fost finalist la Masterchef România, face paşi mari în carieră.

Acesta s-a demostrat a fi unul dintre cei mai apreciaţi tineri bucătari din ţară şi a fost ales să participe la „San Pellegrino Young Chef 2015″, unul dintre cele mai prestigioase concursuri culinare din lume, aflându-se între cei 10 finalişti din estul Europei. Un singur român se mai află printre aceştia, Emanuel Mocan, din Dej.

După ce a câştigat locul III la Masterchef şi a lucrat în bucătăria juratului Florin Dumitrescu,  Mihai Toader  îşi va demonstra talentul în faţa întregii lumi.

“Sunt foarte fericit că am fost ales printre cei 10 finalişti din estul Europei, la concursul S.Pellegrino Young Chef 2015. O sa dau tot ce am mai bun şi sper să reprezint Europa de Est la Milano”, a transmis tânărul chef pe pagina lui de socializare.

Peste 3.600 de candidaţi din 191 de ţări  au fost înscrişi la concursul „San Pellegrino Young Chef 2015″, iar el a trecut cu brio de prima etapă. Se află acum printre cei 10 finalişti din estul Europei.

Competiţia San Pellegrino Young Chef  este foarte apreciată la nivel mondial, bucurându-se de implicarea ALMA, cel mai important centru de educare şi practică culinară italiană din lume, care selectează primii 10 clasaţi pentru fiecare regiune în parte în urma aplicaţiilor online, ghidându-se după cinci reguli de aur:ngrediente, competente, geniu, aspect, mesaj.

În următoarea etapă, finaliştii vor trece prin 20 de probe diferite în faţa unui juriu şi doar unul din fiecare regiune va participa la marea finală din luna iunie de la Milano, unde va fi desemnat cel mai talentat tânăr chef al anului.

Reamintim că tânărul cugirean a avut deschis la Alba Iulia primul restaurant cu specific franţuzesc, dar ulterior a fost închis.

Acest articol a fost citit de 1353 ori

Cugireanul Mihai Toader va reprezenta Europa de Est la unul dintre cele mai prestigioase concursuri culinare din lume
5 (100%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *