Rămâi conectat

Sport

Cugireanul Cristian Ștefan (Metalurgistul Cugir) – Campion național la șah în cadrul Openului de la Eforie Nord

cugirinfo.ro

Publicat

în

Recent, în stațiunea Eforie Nord s-au desfășurat campionatele naţionale de șah open, feminin și amatori.

La campionatul naţional de amatori au participat 125 de şahişti, la open 68, iar la feminin 33. La finalul competiţiilor, titlurile de campioni naționali au revenit sportivilor: Mircea Pȃrligras (open), Alessia Ciolacu (feminin) și Romulus Cristian Ştefan (sportiv legitimat la CS Metalurgistul Cugir).

Trebuie remarcat faptul cǎ cele 7,5 puncte acumulate ȋn cele 9 runde ale turneului de cǎtre jucǎtorul cugirean au fost obținute datoritǎ unei pregǎtiri teoretice foarte bune, precum și determinǎrii avute ȋn momentele critice ale competiţiei (refuzȃnd propunerea de remizǎ, asumȃndu-şi riscul continuǎrii partidei şi obţinerii cȃştigului). Ar mai fi de precizat faptul cǎ jucǎtorul nostru campion este şi un bun antrenor-pedagog, fiica lui în vȃrstǎ de 12 ani, Iulia Ştefan, reușind un salt de 15 puncte ELO ȋn aceeaşi competiţie.

Toate aceste rezultate bune vin oarecum firesc dupǎ ce anul trecut a demostrat cǎ poate juca de la egal la egal cu profesioniștii șahului romȃnesc, obținȃnd rezultate de egalitate cu marii maeștri Andrei Istrǎțescu, Vlad Jianu sau Marius Manolache.

Ȋn continuarea calendarului competițional naţional se vor desfǎșura la București, ȋn perioada 11-13 martie 2022, campionatele naţionale de dezlegǎri, șah rapid și blitz. Metalurgistul Cugir va susţine participarea sportivilor sǎi şi la aceastǎ competiţie, urmȃnd ca odatǎ cu începutul lunii aprilie sǎ susținǎ participarea echipei de șah a clubului ȋn ediţia 2022 a diviziei B.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

„Roș-albaștrii”, la cea de-a patra victorie în meciurile de pregătire: CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 0-6 (0-3)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a obținut al patrulea succes din tot atâtea meciuri de verificare disputate în perioada precompetițională, 6-0 (3-0) în deplasare cu CIL Blaj, lider în Liga 4 Alba.

Până la pauză au marcat Bura, P. Păcurar, E. Cîmpean (autogol, la centrarea lui Șaucă), iar la reluare au înscris Raica (gol la debut al jucătorului venit de la CSM Unirea Alba Iulia 2) și Cocan – dublă. Următorul joc amical va fi vineri, cu CIL Blaj, pe propriul teren.

Tânărul D. Crăciun (Viitorul Sântimbru) nu a rămas în efectiv, „roș-albaștrii” testându-l cu acest prilej pe atacantul Raica (al doilea jucător venit în această iarnă de la echipa secundă a formației albaiuliene, după G. Gavrilă). Pentru formația din „Mica Romă” este al doilea test al iernii cu o divizionară terță, după acel 0-3 cu CSM Unirea Alba Iulia.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Trei karatiști cugireni participă la selecția pentru Campionatul European SKDUN din Debrecen (Ungaria)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sportivii pregătiți de Sensei Vasile Pricob se pregătesc intens în aceste zile, pentru selecția în vederea definitivării lotului național care va participa la Campionatul European SKDUN, care va avea loc în perioada 12-14 aprilie 2024 în Debrecen (Ungaria).

Selecția va avea loc în data de 17 februarie 2024 la Sala de sport „Gabriela Szabo” din orașul Voluntari, fiind organizată de către Federația Română de Arte Marțiale prin Departamentul de Karate SKDUN.

Delegația reprezentând Clubul Sportiv Metalurgistul Cugir va fi compusă din trei sportivi: Sensei Vasile Pricob (veterani), Cătălin Mortură (tineret) și Ianis Rotaru (cadeți).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, la al treilea succes în meciurile de pregătire: Metalurgistul Cugir – ACS Mediaș 3-1 (3-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a obținut ce de-al treilea succes din tot atâtea meciuri de verificare disputate în perioada precompetițională, 3-1 (3-1) cu ACS Mediaș, colega din Seria a IX-a a eșalonului terț.

Rezultatul întâlnirii a fost stabilit în prima repriză, când pentru „roș-albaștri” au înscris Cocan (penalty), Bura și Tăban. Cugirenii sunt în cantonament centralizat, iar în programul întâlnirilor amicale urmează o dublă cu CIL Blaj (lider în Liga a IV-a Alba), primul joc în deplasare.

Precedentele două jocuri au fost cu Performanța Ighiu (4-0) și CSU Alba Iulia (3-2).

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir