Rămâi conectat

Actualitate

Cugireanul Călin Vasile Curea este noul președinte al Societății Române de Pirotehnie și Detonică

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri,  21 octombrie 2022 s-au desfășurat la Cugir lucrările Conferinței Naționale ale Societății Române de Pirotehnie și Detonică, eveniment la care au participat personalități din domeniul apărării naționale, viceprimarul orașului Cugir, Călin Furdui, personalități locale, reprezentanți ai filialelor industriei de apărare din România și membrii societății.

Reuniunea a fost deschisă de către Președintele Societății Române de Pirotehnie și Detonică, general Constantin Bodin, fost profesor de Fizica explozivilor la Academia Tehnică Militară București și s-au desfășurat pe două coordonate:

În prima parte a avut loc prezentarea ,,Capabilităților de fabricație și necesitatea reglementării regimului juridic al explozivilor de uz militar, în contextul situației militare actuale”. Pentru legiferarea Normativului Pirotehnic în conformitate cu Legea nr.126 din 1995, rerepublicată, privind regimul materiilor explozive, a fost invitat Nicolae Dantes Bratu, inspector general de stat la Inspecția Muncii. Au avut loc dezbateri pe marginea Normativului Pirotehnic, materialul prezentat urmând să capete o formă finală cu sprijinul tuturor filialelor Romarm.

În partea a doua a conferinței s-au dezbătut probleme statutare. Geeneralul Constantin Bodin, Președintele societății încă de la înființarea acesteia în 1995, a informat membrii societății că dorește să se retragă din funcția deținută.

În urma propunerilor membrilor asociației s-a hotărât ca, în onoarea celui care a fondat societatea, a coordonat activitățile acesteia, a organizat toate conferințele societății, a reprezentat-o cu cinste în orice împrejurare, noua denumirea a societății să devină Societatea Română de Pirotehnie și DetonicăConstantin Bodin”, iar domnul general să dețină în continuare funcția de președinte onorific al societății.

Membrii societății au decis prin vot ca noul Președinte al Societății Române de Pirotehnie și Detonică să devină domnul colonel (r) doctor inginer Călin Vasile Curea. Acesta s-a născut la Cugir, a absolvit în anul 1985 Liceul industrial nr.1 Cugir, profil matematică-fizică, apoi a susținut examenul de admitere la Academia Tehnică Militară, unde a intrat primul pe țară, instituție pe care a absolvit-o în anul 1991 ca șef de promoție în specialitatea Armament, aparatură artileristică și sisteme de conducerea focului și deține titlul de doctor în științe inginerești cu distincția ,,Cum Laude” din anul 2000. Deasemenea a absolvit și Facultatea de Științe, specializarea Drept la Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia, în anul 2001. A lucrat ca asistent universitar la Academia Tehnică Militară, fiind apoi reprezentant militar la Cugir, încheindu-și cariera militară ca Șef Comisii de Reprezentanți Militari Forțe Terestre, poziție din care a coordonat activitățile de asigurare guvernamentală a calității la toate filialele Romarm. Deasemenea, în cadrul aceleași reuniuni au fost aleși:  Prim-vicepreședintele societății comisar șef (r) inginer Mugurel Săftoiu, iar vicepreședinți directorii generali al societăților Uzina Mecanică Cugir S.A. și Uzina de Produse Speciale Dragomirești S.A., inginer Augustin Mircea Trifan, respectiv economist Alexandru Tiberiu Pîrvu.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 38 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat, pe o stradă din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 19 mai 2024, în jurul orei 02.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir