cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Cu toate că a rămas fara licentă de emisie OTV îşi continuă emisia… pe internet

Cu toate că a rămas fara licentă de emisie OTV îşi continuă emisia… pe internet

Publicat în 28.01.2013 la ora 20:52

Televiziunea OTV, a cărei licenţă a fost retrasă la 22 ianuarie 2013 de către Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) din cauza unor amenzi vechi neplătite, a început să emită online pe site-ul oficial al postului.

La nici o săptămână de când CNA a retras licenţa postului, televiziunea lui Dan Diaconescu a revenit pe micile ecrane sau, mai bine zis, pe micile monitoare. OTV îşi continuă emisia online, păstrând o mare parte din grilă.

Discuţiile de pe OTV, în varianta lui online, sunt dominate de gestul CNA de săptămâna trecută,  televiziunea titrând: „Ponta şi Băsescu au decis să închidă OTV, televiziunea poporului”.

Emisia OTV a fost întreruptă marţi, 22 ianuarie, în jurul orei 18.40, după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras, în şedinţa din aceeaşi zi, cu unanimitate de voturi, licenţa audiovizuală a televiziunii care îl are ca asociat principal pe Dan Diaconescu. CNA nu are în atribuţii, însă, şi reglementarea internetului din România.

Licenţa postului OTV a fost retrasă pe motiv că societatea Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa televiziunii, nu a făcut dovada plăţii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru încălcări ale legislaţiei. Potrivit articolului 57, alineatul 1, litera d din Legea audiovizualului, “Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: titularul nu depune la Consiliu, în termen de 6 luni de la data aplicării unei amenzi, dovada achitării acesteia”. OTV a primit amenzi în cuantum de 1,17 milioane de lei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, începând din anul 2009 şi până pe 28 martie 2012, când televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat în insolvenţă.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 202 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.