cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Cristian Ioan Popa își va prezenta vineri la Cugir volumul „Valea Cugirului – din preistorie până în zorii epocii moderne”

Cristian Ioan Popa își va prezenta vineri la Cugir volumul „Valea Cugirului – din preistorie până în zorii epocii moderne”

Publicat în 05.02.2014 la ora 15:30

carte cugirVolumul „Valea Cugirului – din preistorie până în zorii epocii moderne”, aparţinând profesorului Cristian Ioan Popa, o lucrare de mare valoare istorică, va fi prezentată publicului din Cugir la Casa Orășenească de Cultură (sala de conferinţe), vineri  7 februarie, începând cu ora 16.00.

În acest cadru, 200 de cugireni vor primi volumul de carte, ca urmare a eforturilor întreprinse de Asociația PRO Cugir condusă de inginerul Aurel Voicu, cel care încă de anul trecut a întocmit o listă cu persoanele care au dorit să intre în posesia acestei valoroase publicaţii, demers care l-a determinat pe autor să comande unei edituri, numărul de cărți solicitate de către iubitorii de istorie locală a orașului de la poalele Drăganei.

Publicaţia profesorului Cristian Ioan Popa, lector la Universitatea ”1 Decembrie 1918”

Alba Iulia – secția Arheologie, numără 830 de pagini şi reprezintă un efort dificil al autorului de a se angaja să facă o abordare științifică a unui astfel de subiect.

Născut la Cugir, Cristian Ioan Popa a început să culeagă, încă de pe băncile liceului, crâmpeie din istoria locală, iar mai târziu, pregătirea sa arheologică la Universitatea ”1 Decembrie 1918” şi-a pus o dată în plus amprenta pe evoluția sa științifică ulterioară.

Monografia Cugirului ne arată cum se poate scrie bine o astfel de carte. Din nefericire, pentru mulţi dintre cititori va fi o lectură ce împrăştie parfumul legendelor de la gura sobei şi le va înlocui cu adevăruri cernute prin rigoarea științei“, susține în prefața cărții, Florin Gogâlţan, cunoscutul autor istoric al trecutului Transilvaniei.

C. P.

Acest articol a fost citit de 368 ori

Cristian Ioan Popa își va prezenta vineri la Cugir volumul „Valea Cugirului – din preistorie până în zorii epocii moderne”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *