cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Consiliul Local Cugir a aprobat investiții în valoare de aproape 22 de milioane de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală

Consiliul Local Cugir a aprobat investiții în valoare de aproape 22 de milioane de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală

Publicat în 17.03.2017 la ora 16:45

Consiliul Local al orașului Cugir a aprobat, în ședința extraordinară de vineri, 17 martie, participarea orașului Cugir la Programul Național de Dezvoltare Locala cu trei proiecte având o valoare totală estimată a investițiilor de 21,9 milioane de lei.

Este vorba despre ”Dezvoltarea infrastructurii în localitatea Vinerea – Varianta ocolitoare“, având o valoare totala estimată a investiției de 7.125.740 lei (inclusiv TVA) din care C+M – 5.852.460 lei, un proiect care va contribui atât la dezvoltarea mediului de afaceri în Cugir, oraş de care aparţine localitatea Vinerea şi a cărei economie trebuie stimulată prin o serie de investiţii în infrastructură cât și la dezvoltarea turismului din zonă, asigurându-se printr-o rută ocolitoare descongestionarea traficului către Poarta Raiului – domeniul schiabil Șureanu.

De asemenea, implementarea proiectului îşi va dovedi maximum de eficiență economică, turistică şi de securitate după realizarea nodului rutier la A1, în zona de legătură a drumului judeţean DJ 704 cu DN 7.

Al doilea proiect, ”Reparație capitală grădinița şi creşa – PRICHINDEL”, având o valoare totala estimată a investitiei de 5.023.324,075 lei (inclusiv TVA) din care C+M – 3.533.121,624 lei, va asigura investitii și dotări moderne în vederea asigurării unui climat proprice dezvoltării copiilor din cele 8 grupe care frecventează în prezent unitatea și care se bucură de un program educațional complex și variat, de pregătirea pentru școală și viață printr-o educație de calitate, asigurate de o echipa didactica profesionistă. Lucrările vizează și amenajarea unei creșe (grupe de antepreșcolari), întrucat orașul nu dispune în prezent de o astfel de unitate pentru creșterea, îngrijirea și educarea timpurie a copiilor, în acest sens existând multiple solicitări din partea părinților.

În cazul celui de-al treilea proiect aprobat de consilierii locali – ”Construirea, modernizarea, reabilitarea şi extinderea sistemelor de iluminat public stradal în orașul Cugir şi satele aparținătoare”, având o valoare totală estimată a investiției de 9.431.157,33 lei (inclusiv TVA) din care C+M – 8.283.455,53 lei, se se urmărește înlocuirea stâlpilor de iluminat public ce nu se află în proprietatea Orașului Cugir cu stâlpi noi; înlocuirea tuturor corpurilor de iluminat cu tehnologie LED.; înlocuirea cablurilor aeriene deteriorate; extinderea rețelei de iluminat public; montarea sistemelor inteligente de management a rețelei la distanță; montarea sistemeleor inteligente automatizate de reducere a costurilor prin eficentizarea ciclului pornit/oprit în funcție de necesitatea folosirii părților din sistem; montarea de sisteme inteligente de urmărire a eficienței electrice de către cetățeni; montarea de sisteme inteligente de comunicații în rețeaua nou creată ca suport pentru extinderea acesteia cu dispozitive complementare (camere de luat vederi, senzori meteo, gestiune a traficului, măsurare a traficului în timp real, management parcaje, internet of things etc.).

Se propune un sistem inovativ pentru control și monitorizare de la distanță a sistemului de iluminat public, bazat pe tehnologie wireless. Beneficiile imediate constau în diminuarea costurilor implicate de iluminatul pubilc stradal. Sistemul permite controlul de la distanță a fiecarui corp de iluminat în parte. În funcție de cerințe, controlul poate fi extins de la nivel individual (stâlp de iluminat), la nivel de grup (străzi, cartiere etc.). O aplicație software (rulând în navigatorul web sau pe smartphone) este folosită pentru a realiza acest control/monitorizare. Poliția, salvarea, pompierii sau alte servicii publice pot fi autorizate de către client să preia controlul iluminatului în anumite zone în caz că acest lucru este necesar. Acest control total este realizat pe baza unui protocol securizat telecomandat.

”Întrunirea Consiliului Local al oraşului Cugir în şedinţă cu convocare de îndată s-a făcut având în vedere necesitatea aprobării participării Orașului Cugir la Programul Național de Dezvoltare Locală cu trei proiecte, aprobare care trebuie transmisă Ministerului Dezvoltării Reginale, Administrației Publice și Fondurilor Europene până în data de 17.03.2017, conform e-mailului transmis de MDRAPFE și înregistrat în cadrul instituției sub nr.4282/17.03.2017”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cugir.

Acest articol a fost citit de 1142 ori

Consiliul Local Cugir a aprobat investiții în valoare de aproape 22 de milioane de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală
4 (80%) 5 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.