cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Consiliul Județean Alba a dotat școlile din zona Cugir – Câmpul Pâinii, cu harţi si drapele

Consiliul Județean Alba a dotat școlile din zona Cugir – Câmpul Pâinii, cu harţi si drapele

Publicat în 28.01.2013 la ora 9:10

Cu prilejul deplasărilor realizate în şcolile din localităţile aparținătoare zonei Cugir, cu scopul de a impulsiona promovarea proiectului ”Concurs şcolar de eseuri cu tema: să ne cunoaştem monumentele din zona Cugir – Câmpul Pâinii”, o echipă a Asociţiei ”PRO Cugir” a constatat lipsa hărţilor cu caracter didactic din mai multe unităţi de învăţământ.

Ca urmare a acestei situaţii a fost informat preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, care s-a arătat preocupat de acest semnal și a hotărât să doteze, în  mai multe etape, sub formă de donaţie, cu hărti ale judeţului Alba un număr de 159 de săli de clasă, aparţinând şcolilor din zona ”Cugir – Câmpul Pâinii”, demers înfăptuit în cursul anilor 2011-2012.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei ”PRO Cugir”, ing. Aurel Voicu au mai beneficiat de o asemenea donaţie și alte instituții locale, unități economice și culte religioase de pe raza oraşului. De asemenea, au mai fost distribuite către instituţiile şcolare din zonă un număr de 7 drapele tricolor, 5 steaguri ale Consiliului Europei și 4 ale județului Alba. Conform precizărilor făcute de Aurel Voicu, echipa de proiect ”Chemați să punem în valoare monumentele de for public din zona Cugir – Câmpul Pâinii” (care vizează localităţile: Cugir, Șibot, Ceru Bacăinţi, Blandiana, Săliştea), are ca obiective în primul trimestru al acestui an distribuirea unui număr de încă 10 hărţi reprezentând Judeţul Alba, 7 reprezentând Consiliul Europei, 5 drapele tricolor, 4 ale Consiliului Europei, precum și 7 pliante Multimedia-DVD, cu referire la programul ”Descoperiţi Judeţul Alba”.

Acest articol a fost citit de 198 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.