Rămâi conectat

Administraţie

Consilierii județeni au împărțit, în ședința de ieri a CJ Alba, banii din excedentul bugetar pe 2012 în valoare de 12.500.000 de lei

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consilierii județeni din Alba au stabilit luni, 25 februarie, destinația a 12.500.000 de lei, reprezentând excedentul bugetar din anul 2012. Astfel, banii se vor îndrepta înspre investiții în infrastructura rutieră a județului, accesibilizarea si modernizarea sistemului de vizitare al  Gheţarului Scărisoara, restaurarea si punerea in valoare a Cetaţii Dacica Căpâlna, studiu privind „ Arhitectura si urbanismul in judeţul Alba”, realizarea unor statui bust, șamd

Potrivit “Raportului de specialitate” al CJ Alba la proiectul de hotărâre privind constituirea şi utilizarea excedentului bugetului local în anul 2013, sumele ramase neutilizate la finele exerciţiului bugetar, se reflecta in excedentul bugetului local rămas după efectuarea operaţiunilor la 31.12.2012. Excedentul bugetului local la data de 31.12.2012 în sumă de 12.506,310 de lei, este format din rezultatul execuţiei bugetului local la sfârşitul anului 2012, sumele aferente proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile postaderare ramase neutilizate la sfârşitul exerciţiului bugetar si din disponibilul din excedentul bugetului local neutilizat Ia data de 31.12.2012.

Având in vedere aceste considerente se propune utilizarea excedentului constituit la data 31 decembrie 2012 astfel:

-acoperirea temporară a golurilor de casă provenite din decalajele dintre veniturile şi cheltuielile secţiunilor de funcţionare si dezvoltare in anul 2012 în sumă de 469.630 de lei (200.000 lei ca sursa de finanţare a cheltuielii secţiunii de funcţionare, respectiv 269.630 de lei ca sursa de finanţare a cheltuielii secţiunii de dezvoltare).

-ca sursa de finanţare a cheltuielilor secţiunii de dezvoltare, în anul 2013 in suma de 12.036.000 lei, pentru:

Programul obiectivelor de investitii de interes judeţean finantate din excedentul bugetului local, pe anul 2013:

– Refunctionalizare clădire Centrul Militar al Judeţului Alba –150. 000 de lei         

– Reabilitare, modernizare si mansardare clădire Primaria veche Calnic – Casa Artelor, comuna Calnic  – 280.000 de lei      

– Restaurare clădire Centrul Militar al Judeţului Alba  – 595. 000 de lei   

– Mansardare si viabilizare subsol la imobilul situat in str. Regina Maria, nr.6, Alba Iulia – 100.000 de lei    

– Accesibilizare si modernizare sistem de vizitare Gheţar Scarisoara – 105.000 de lei         

-Amenajare Centru de restaurare ceramica veche – 50.000 de lei

– Elaborarea Strategiei de dezvoltare a judeţului Alba pe perioada 2014/2020 – 300.000 de lei

– Reabilitare Palatul Culturii Blaj     – 300.000 de lei   

-Container de locuit; Salvamont      – 15.000 de lei

-Restaurarea si functionalizarea clădirii situate in Alba Iulia, str. Unirii, nr. 1-3 in care au functionat secţiile de neurologie si psihiatrie ale Spitalului Judeţean de Urgenta – 60. 000 de lei

-Studiu de evaluare a potenţialului etnografic si arhitectural al zonelor vini-viticole din judeţul Alba – 80. 000 de lei

-Restaurare si punere in valoare Cetate Dacica Capalna  – 55. 000 de lei

-Studii si documentaţii tehnico-economice pentru domeniul Schiabil Valea Sebeşului – 50, 000 de lei

– Studiu privind „ Arhitectura si urbanismul in judeţul Alba” – 70, 000 de lei

-Statui bust – 60, 000 de lei

-Achiziţie autocar – 150,000 de lei

-Achiziţie imobil sat Laz  – 150, 000 de lei

 -Achiziţie autoturism     – 80, 000 de lei

-Achiziţie teren+ anexe  – 1.100, 000 de lei

-Dotări independente pentru Serviciul public Salvamont        – 47,810 de lei

-Reabilitarea si extinderea Teatrului de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia – 800, 000 de lei

-Reabilitare (restaurare) Castel Sancrai -faza II – 900, 000 de lei

-Proiectul „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”  – 1.085,870 de lei

-Dotări independente pentru Direcţia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Alba – 373.000 de lei

-Studiu de prefezabilitate si fezabilitate pentru “Restructurare sediu Serviciu Comunitar Sancrai in Centrul de. îngrijire Adulţi”  –  80, 000 de lei   

-Reparaţie capitala sediu DGASPC Alba  – 400, 000 de lei

-Microcentrala hidroelectrica aductiune apa bruta Petresti – 100, 000 de lei

-Consolidare corp drum judeţean DJ107K Galda de Jos(DJ107H) – Mesentea – Benic – lntregalde – MogosCDJWI), km 9+829 – km 17+700, tronson II jud.Alba – 3,230, 000 de lei

-Consolidare corp drum judeţean DJ750 Garda de Sus – (DN75) – Ordancusa -Gheţar, km. 0+000 – km.18+000 – 100, 000 de lei

-Modernizare drum judeţean DJ107: Alba Iulia – Teleac – Hapria – Straja – Berghin – Colibi – Secasel – Cergaul Mare – Blaj – Sancel – Lunca Tarnavei – Sona – Jidvei – Cetatea de. Balta – lim. Jud. Mureş, tr. II km. 26+600 – km. 30+035    1.150,000 de lei

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Consiliul Local Cugir face un împrumut de peste 7,6 milioane lei, din venituri din privatizare, pentru proiecte nefinalizate

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a aprobat în ședință extraordinară, contractarea de la Ministerul Finanţelor a unui împrumut din venituri din privatizare în valoare de 7.614.000 lei, cu o maturitate de maximum 5 ani.

Potrivit hotărârii adoptate, contractarea împrumutului se face pentru proiectele nefinalizate: „Reducerea emisiilor de carbon in orașul Cugir bazata pe Planul de Mobiliate Urbana Durabilă” și ”Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educatională pentru învățământul preșcolar la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir.

Din bugetul local al orașului Cugir se asigură integral plata serviciului anual al datoriei publice locale aferent împrumutului.

Pe întreaga durată a serviciului datoriei publice locale, ordonatorul principal de credite are obligaţia să publice pe pagina de internet a orașului Cugir următoarele date: hotărârea Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale, precum şi orice modificări şi/sau completări ale acesteia; valoarea împrumutului contractat, în valuta de contract;  gradul de îndatorare a orașului Cugir; durata serviciului datoriei publice locale, cu precizarea perioadei de graţie şi a perioadei de rambursare a împrumutului; dobânzile, comisioanele şi orice alte costuri aferente fiecărei finanţări rambursabile; plăţile efectuate din fiecare finanţare rambursabilă.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Marți, 16 iulie 2024: Trafic OPRIT pe Valea Dăii. Se asfaltează drumul care leagă Cugirul de Romoșel

cugirinfo.ro

Publicat

în

Marți, 16 iulie 2024, traficul rutier va fi interzis pe Valea Dăii. Se asfaltează drumul care leagă Cugirul de Romoșel, limita cu județul Hunedoara.

„Mâine, 16 iulie, trafic interzis pe Valea Dăii, între orele 08.00 și 16.00, anunță Primăria orașului Cugir. Se toarnă stratul de asfalt de uzură pe drumul Valea Dăii, ce face legătura între Cugir și Romoșel. Concret, traficul este oprit de la capătul străzii Nicolae Copernic din zona Cetății Singidava până la limita cu comuna Romos, din județul Hunedoara”, au transmis reprezentanții Primăriei Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Se extinde rețeaua de apă și canalizare, pe mai multe străzi din Cugir. Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Rețelele de apă potabilă și canalizare menajeră vor fi extinse pe mai multe străzi din Cugir. Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu din partea APM Alba.

Proiectul „EXTINDERE REȚELE DE APĂ POTABILĂ ȘI CANALIZARE MENAJERĂ ÎN UAT CUGIR”, poate constitui obiectivul unui proiect de investiţie ce poate fi finantata prin ANGHEL SALIGNY, AFM si PNRR.

Pe strazile studiate reteaua de canalizare este prevazuta gravitational din PVC KG i-ar in zonele cele mai joase sunt prevazute statii de pompare care pompeaza apa uzata in reteau gravitationala de unde este canalizata spre statia de epurare existenta (existent in localitate).

Astfel ca in SP din zona se colecteaza apa menajera de pe strazile studiate, apoi este pompata in cel mai apropiat camin exisent/ SP existenta.

Str. PRUNULUI, Str. VIADUCTULUI, Str. VALEA VIILOR, Calea MURELOR, Calea DUMBRAVII, Calea VAIDEIULUI, Str. CODRULUI, Str. VETERANILOR, Str. SPINULUI, Str. MACULUI, Calea GORUNILOR, Str. FLORILOR, Str. NARCISELOR, Str. GRIGORE ALEXANDRESCU, Str. Deal (extindere+bransamente), Str. Plevnei (extindere+bransamente), Str. Nicolae Copernic (extindere+bransamente), Str. Rîul Mare (branșamente).

Racordurile vor fi executate prin amplasarea caminelor de racord la limita de proprietate, pentru evitarea spargerilor in zonele carosabile si asfaltate a drumurilor din localitate executia traversarilor se va raliza prin subtraversare cu foraj orizontal, daca este cazul.

In zona de accese unde prin lucrarea de canalizare este necesara spargerea acceselor acestea se vor reface si vor fi aduse la starea initiala inainte de interventie. In zonele unde exista trotuare daca in urma interventiei este necesara spargerea trotuarelor, acestea vor fi refacute si aduse la starea initiala inaintea interventiei.

Realizarea proiectului prezinta avantaje economice si din punct de vedere al protectiei mediului prin:

– reducerea poluarii apelor de suprafata si subterane ;
– dezvoltarea mediului local de afaceri;

Oportunitatea investitiei este justificata si din urmatoarele considerente: realizarea canalizarii publice creeaza premiza infaptuirii unui pas important in directia protectiei mediului si de respectare a normelor referitoare la sanatatea publica precum si reducerea poluarii surselor de apa prin ape uzate evacuate.

Valoarea investiției este de 26136085,15 lei fara TVA, iar perioada de implementare propusă este de 12 luni.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir