cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Conducerea Casei Județene de Pensii Alba s-a întâlnit cu reprezentanții Uzinei Mecanice Cugir, pe tema eliberării adeverințelor cu perioadele de acord global

Conducerea Casei Județene de Pensii Alba s-a întâlnit cu reprezentanții Uzinei Mecanice Cugir, pe tema eliberării adeverințelor cu perioadele de acord global

Publicat în 12.02.2018 la ora 9:10

Peste 50 de persoane au fost prezente, la audienţele organizate de Casa Judeţeană de Pensii Alba, la sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Cugir, susținute de ec. Simona Mirela Goronea – director adjunct și inspector superior, ec. Georgian Pâclișan. Gazda întâlnirii cu cetăţenii a fost și de această dată, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (C.A.R.P.) „Solidaritatea”, din localitate.

Prin grija preşedintelui asociației, Vistian Blaga, persoanele interesate s-au înscris la audienţe, reuşind să primească la faţa locului din partea C.J.P. Alba, clarificările autorizate de care aveau nevoie legate de statutul de pensionar sau viitor pensionar.

După cum ne-au relatat reprezentanții C.J.P. Alba, în marea lor majoritate, problemele ridicate de participanţii la audienţe s-au referit la: probleme privind încadrarea la pensie anticipată, trecerea de la pensia anticipată la pensia limită de vârstă, acordarea grupelor de muncă, cazuri privind recalcularea pensiilor, solicitarea de calcule privind vechimea în muncă, precum şi perspectivele de pensionare.

Una dintre problemele mai arzătoare a fost legată și de această dată, de nemulțumirile unor pensionari privind eliberarea adeverințelor cu perioadele de muncă în acord global. Sute de foștii angajați ai uzinei, s-au plans că de ani de zile se luptă prin instanță pentru obținerea acestui drept.

O problemă destul de disputată, care a determinat Societatea Uzina Mecanică Cugir S.A., respectiv pe directorul general Mircea Trifan, să solicite o întâlnire pe această temă, a conducerii C.J.P Alba, cu compartimentul Resurse umane, Direcția financiară, Arhiva UM C. și Sindicatul Liber Cugir. După cum ne-a relatat directorul adjunct al Casei Județene de Pensii, Simona Goronea, obținerea adeverințelor cu perioadele de acord global se lovesc de un obstacol generat de motivul că, nu se poate face dovada achitării de către uzină a obligațiilor față de C.A.S.

Potrivit reprezentantei C.J.P, U.M.Cugir a invocat faptul că, inundațiile produse în urmă cu mai mulți ani, au distrus arhive ale societății și nu se mai găsesc documentele care să confirme că au fost achitate aceste obligații, iar singura soluție care le mai rămâne oamenilor ar fi obținerea în instanță a drepturilor pe care le solicită.

„În condițiile în care există o sentință civilă care să dovedească faptul că reclamantul a câștigat cauza, uzina va elibera adeverința necesară, pe care apoi, fostul angajat o va înainta Casei Județene de Pensii”, a precizat Simona Goronea.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 396 ori

Conducerea Casei Județene de Pensii Alba s-a întâlnit cu reprezentanții Uzinei Mecanice Cugir, pe tema eliberării adeverințelor cu perioadele de acord global
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Un Comentariu la Conducerea Casei Județene de Pensii Alba s-a întâlnit cu reprezentanții Uzinei Mecanice Cugir, pe tema eliberării adeverințelor cu perioadele de acord global

  1. Irimie Maria Răspunde

    12.02.2018 la 10:12

    Sunt sigur că nu se dorește din partea societăților angajatoare clarificarea situațiilor de muncă pentru personalul care a rămas și cei care trebuie să iasă la pensie și atunci au băgat la înaintare motivul că a fost inundată arhiva și sau distrus documentele. Nu înțeleg cum pentru uni angajați sau găsit documentele și au reușit să-și finalizeze actele de pensionare iar pentru alți nu că a fost inundată arhiva este cazul doamnei Irimie care nu poate găsi dovada a zece ani de muncă în condiții de pericol.

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *