Administraţie
Comercianții din orașul Cugir trebuie să solicite Autorizație sau Acord de funcționare, până în data de 31 martie 2017
Consiliul Local Cugir a aprobat, recent, un proiect de hotărâre privind aprobarea completării și modificării Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață pe raza orașului aprobat prin HCL Nr. 45/2011.
Principala modificare se referă la faptul că toți cei care prestează activități comerciale pe raza orașului vor trebui să dețină Autorizaţie de funcţionare sau Acord de funcționare, emise de Primarul oraşului Cugir, prin Direcția Venituri.
Până de curând aveau nevoie de autorizaţie doar agenţii economici a căror activitate era înregistrată în grupele CAEN 561- Restaurante, 563 – Baruri și alte activități de servire a băuturilor și 932 – Alte activități recreative și distractive. De acum înainte, pe lângă aceștia, toți ceilalți comercianți, îndiferent de CAEN, își vor desfășura activitatea în baza unui Acord de funcționare, ce poate fi solicitat până la 31 martie, de la Direcția Venituri.
Agenţii economici (societăţi comerciale, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale şi persoane fizice autorizate) vor solicita Autorizaţie de funcţionare și Acord de funcționare pentru fiecare punct de lucru unde desfăşoară activitate. Nu este necesară obţinerea Autorizaţiei de funcţionare sau a Acordului de funcționare pentru sediile sociale ale agenţilor economici şi pentru sediile în care se desfăşoară exclusiv activitate de birou, fără a implica activitate cu publicul.
Taxele pentru eliberarea Autorizaţiei de funcţionare și a Acordului de funcționare sunt prevăzute în Hotrărârea Consiliului Local al oraşului Cugir, privind impozitele şi taxele locale aprobate anual. Acestea se achită integral, anticipat eliberării, indiferent de perioada rămasă din anul fiscal respectiv.
Desfăşurarea de activităţi comerciale şi servicii de piaţă pe raza oraşului Cugir fără a deţine Autorizaţie de funcţionare sau Acord de funcționare, se sancţionează cu amendă contravenţională de la 500 la 1.000 lei. Tot cu amendă se sancționează și nevizarea pentru anul în curs a acestor documente, iar amenda este de la 300 la 500 lei.
Documentaţia necesară pentru obţinerea Autorizaţiei de funcţionare și a Acordului de funcționare este: – cerere pentru obţinerea autorizaţiei/acordului de funcţionare şi avizare program de funcţionare; – copie după documentele de înfiinţare şi înregistrare ale agentului economic conform legislaţiei în vigoare;- certificatul constatator pentru punctul de lucru ce urmează a fi autorizat; – copie după actul care atestă posesia legală a spaţiului în care se desfăşoară sau urmează să se desfăşoare activitatea (act de proprietate, contract de închiriere, contract de comodat); – copie după actul de identitate al reprezentantului legal; -declaraţia pe propria răspundere cu privire la deținerea tuturor avizelor/autorizațiilor necesare pentru desfășurarea activității, conform legislației în vigoare;-dovada achitării taxei pentru obținerea autorizației/acordului de funcționare;- dosar plastic.”
Administraţie
Festivități la început de nou an școlar, la Cugir. Elevii au fost primiți în instituții proaspăt modernizate
În majoritatea instituțiilor educaționale au fost organizate festivități de deschidere la care au participat elevi, profesori, părinți și oficialități locale.
O mare parte dintre elevii cugireni au fost primiți în școli proaspăt modernizate, cu săli de clasă dotate cu materiale didactice noi.
Prezent la festivități, primarul Adrian Teban a declarat că: „Modernizarea celorlalte corpuri de clădiri se apropie de final iar până la finalul anului vor fi finalizate complet.
Am organizat investițiile în așa fel încât fiecare școală să fie capabilă să înceapă noul an școlar la cel puțin unul dintre localuri.
În ceea ce ne privește, ca administrație locală, prin investițiile realizate, am dovedit faptul că educația a fost, este și va fi o prioritate la nivel local dar suntem conștienți că mai sunt îmbunătățiri de adus, dar și alte noi investiții.
Dragi elevi, vă doresc să începeți acest an cu determinare, curaj, disciplină și încredere în voi înșivă! De asemenea, să vă implicați activ în activitățile școlare pentru a obține rezultate cât mai bune.
Educația este cea mai mare investiție pe care o puteți face în voi înșivă, iar noi suntem aici să vă sprijinim prin creșterea gradului de învățare și confort în școli.
Să vă bucurați și să folosiți ceea ce s-a realizat pentru voi dar să le lasați în aceleași condiții și celor care vor veni după voi.
Să aveți un an școlar plin de realizări, împliniri și bucurii!”
Chiar dacă a fost un an complicat în contextul proceselor de modernizare, acestea se apropie de final, iar învățământul cugirean beneficiază de peste 14 milioane de euro investiți din fonduri europene și confinanțare locală.
Constantin PREDESCU
Administraţie
Primarul Adrian Teban a verificat stadiul lucrărilor de modernizare la școlile gimnaziale și la Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu din Cugir
În cursul zilei de joi, 5 septembrie 2024, primarul Cugirului, Adrian Teban, a verificat stadiul în care se află lucrările de modernizare la școlile gimnaziale și la Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu.
Se apropie de final modernizarea Școlilor Gimnaziale „I. Pervain”. Lucrările sunt realizate în procent de 95%.
În cadrul evaluării în teren realizată de edilul Adrian Teban, constructorii au dat asigurări că lucrările la școlile gimnaziale se vor încheia în decurs de o lună.
La Școala Gimnazială nr. 3 lucrările se apropie de final. Lucrările la corpul de pe strada Doinei sunt realizate în proporție de peste 95% urmând realizarea finisajelor, a curții, lucrările urmând a se finaliza în decursul acestui an.
Tot prin acest proiect s-a realizat modernizarea corpurilor de pe Aleea Constructorului și Vinerea.
La Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu, lucrările din clădirea cu laboratoarele de specialitate și a sălii de sport sunt realizate în proporție de aproximativ 85%, urmând a fi finalizate până la finalul acestui an.
La Școala Gimnazială Singidava, localul de pe strada Al. Sahia lucrările sunt finalizate în proporție de peste 99%, iar in perioada următoare va fi convocată comisia de recepție.
În ultimii ani, administrația locală a investit peste 14 milioane de euro în modernizarea și dotarea clădirilor de învățământ.
Administraţie
De astăzi, 1 septembrie 2024, pacienții Spitalului Orășenesc Cugir vor beneficia de hrană preparată în cadrul blocului alimentar propriu
Începând de duminică, 1 septembrie 2024, pacienții Spitalului Orășenesc Cugir vor beneficia de hrană praparată în cadrul blocului alimentar propriu.
Primarul Adrian Teban a declarat: „Sunt mulțumit de colaborarea dintre Primăria Orașului Cugir și echipa managerială a spitalului condusă de Florin Arion, fapt care a dus din nou la investiții în cadrul spitalului nostru. De asemenea, a ținut să precizeze faptul că scopul principal al acestei investiții este acela de a contribui la îmbunătățirea serviciilor alimentare oferite pacienților în cadrul spitalului, pentru a asigura în totalitate pregătirea și prepararea hranei în regim propriu în cadrul blocului alimentar. În același timp, s-a urmărit eficientizarea din punct de vedere termic și al consumurilor privind clădirea dar și îndeplinirea condițiilor optime de funcționare din punct de vedere sanitar, de igienă și confort”.
S-a finalizat investiția „Reabilitare bloc alimentar și birouri”, investiție de peste 250 000 euro din fonduri proprii.
S-au executat lucrări de:
– refacere finisaje interioare și exterioare
– se vor reface toate instalațiile electrice, termice și sanitare
– montare tâmplării PVC4 cu geamuri termopan
– învelitoare din țiglă ceramică
– șarpantă din lemn ecarisat de rășinoase, amplasarea elementelor șarpantei urmând elementele structurale din fier beton armat și a zidăriilor portante cu rol de preluare și descărcare a încărcărilor structurale spre fundații
– refacerea buiandrugilor
– trotuare de protecție de minim 60 cm, din beton, cu pantă de scurgere care să asigure înlăturarea apelor pluviale
– anvelopări etc.
De asemenea, blocul alimentar a fost dotat și utilat cu echipamente industriale profesionale precum și mobilier specific din inox.
Blocul alimentar este autorizat DSP și DSV și respectă toate circuitele obligatorii de igienă.
-
Mondenacum 9 luni
MESAJE de Crăciun fericit! Urări și felicitări pe care le poți trimite celor dragi | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 4 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2025, dar și în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 4 luni
Mesaje de Paste 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 4 luni
Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 6 luni
MESAJE de 8 MARTIE, Ziua Femeii 2024. Felicitări, urări și SMS-uri pentru femeile din viața voastră | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 4 săptămâni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | cugirinfo.ro
-
Actualitateacum 5 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 4 luni
Sfinții Constantin și Elena 2024. FELICITARI, MESAJE și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica | cugirinfo.ro