cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Comercianții din orașul Cugir trebuie să solicite Autorizație sau Acord de funcționare, până în data de 31 martie 2017

Comercianții din orașul Cugir trebuie să solicite Autorizație sau Acord de funcționare, până în data de 31 martie 2017

Publicat în 31.01.2017 la ora 9:05

Consiliul Local Cugir a aprobat, recent, un proiect de hotărâre privind aprobarea completării și modificării Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață pe raza orașului aprobat prin HCL Nr. 45/2011.

Principala modificare se referă la faptul că toți cei care prestează activități comerciale pe raza orașului vor trebui să dețină Autorizaţie de funcţionare sau Acord de funcționare, emise de Primarul oraşului Cugir, prin Direcția Venituri.

Până de curând aveau nevoie de autorizaţie doar agenţii economici a căror activitate era înregistrată în grupele CAEN 561- Restaurante, 563 – Baruri și alte activități de servire a băuturilor și 932 – Alte activități recreative și distractive. De acum înainte, pe lângă aceștia,  toți ceilalți comercianți, îndiferent de CAEN, își vor desfășura activitatea în baza unui Acord de funcționare, ce poate fi solicitat până la 31 martie, de la Direcția Venituri.

 Agenţii economici (societăţi comerciale, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale şi persoane fizice autorizate) vor solicita Autorizaţie de funcţionare și Acord de funcționare pentru fiecare punct de lucru unde desfăşoară activitate. Nu este necesară obţinerea Autorizaţiei de funcţionare sau a Acordului de funcționare pentru sediile sociale ale agenţilor economici şi pentru sediile în care se desfăşoară exclusiv activitate de birou, fără a implica activitate cu publicul.

Taxele pentru eliberarea Autorizaţiei de funcţionare și a Acordului de funcționare sunt prevăzute în Hotrărârea Consiliului Local al oraşului Cugir, privind impozitele şi taxele locale aprobate anual. Acestea se achită integral, anticipat eliberării, indiferent de perioada rămasă din anul fiscal respectiv.

Desfăşurarea de activităţi comerciale şi servicii de piaţă pe raza oraşului Cugir fără a deţine Autorizaţie de funcţionare sau Acord de funcționare,  se sancţionează cu amendă contravenţională de la 500 la 1.000 lei. Tot cu amendă se sancționează și  nevizarea pentru anul în curs a acestor documente, iar amenda este de la 300 la 500 lei.

Documentaţia necesară pentru obţinerea Autorizaţiei de funcţionare și a Acordului de funcționare este: – cerere pentru obţinerea autorizaţiei/acordului de funcţionare şi avizare program de funcţionare; – copie după documentele de înfiinţare şi înregistrare ale agentului economic conform legislaţiei în vigoare;- certificatul constatator pentru punctul de lucru ce urmează a fi autorizat; – copie după actul care atestă posesia legală a spaţiului în care se desfăşoară sau urmează să se desfăşoare activitatea (act de proprietate, contract de închiriere, contract de comodat); – copie după actul de identitate al reprezentantului legal; -declaraţia pe propria răspundere cu privire la deținerea tuturor avizelor/autorizațiilor necesare pentru desfășurarea activității, conform legislației în vigoare;-dovada achitării taxei pentru obținerea autorizației/acordului de funcționare;- dosar plastic.”

Acest articol a fost citit de 360 ori

Comercianții din orașul Cugir trebuie să solicite Autorizație sau Acord de funcționare, până în data de 31 martie 2017
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.