cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Cetăţenii de pe strada Simion Bărnuţiu din Cugir – nemulţumiţi de gospodărirea zonei. Vezi ce spun edilii locali

Cetăţenii de pe strada Simion Bărnuţiu din Cugir – nemulţumiţi de gospodărirea zonei. Vezi ce spun edilii locali

Publicat în 25.02.2017 la ora 11:00

Un grup de localnici de pe strada Simion Bărnuțiu (Râul Mic) din Cugir s-a adresat cotidianului Unirea cu rugămintea de a atenționa administrația locală în legătură cu situația în care se prezintă infrastructura de pe respectiva arteră de circulație.

Oamenii se plâng de faptul că strada n-a mai fost reabilitată de foarte mulți ani, este plină de gropi, fapt ce creează serioase probleme, atât deplasării pietonale, dar mai ales circulației cu mijloacele auto, localnicii fiind nevoiți să plătească tot mai mulți bani pentru reparația mașinilor. O altă nemulțumire se referă la faptul că „viiturile de pe versanți se revarsă aproape direct pe stradă, antrenând în drumul lor mari cantități de gunoi menajer, crengi de copaci și vegetație uscată, cele două podețe de mici dimensiuni, precum și lipsa rigolelor, neputând să colecteze apele pluviale ce vin din amonte”, spune Mihai Tănase. Cetățenii cu care am stat de vorbă ne-au mai declarat că nici situația Râului Mic, care traversează zona, nu arată mai bine, acesta fiind înțesat cu arbuști și vegetație uscată, fapt ce ar trebui să fie un semnal de alarmă și pentru Apele Române, luând în calcul pericolul unor inundații precum cele din 1999. Tot aici se impune și un zid de protecție, care să evite erodarea malurilor râului. Față de cele semnalate mai sus, am luat legătura cu viceprimarul Cugirului, ing. Călin Furdui, care ne-a și însoțit la fața locului pentru constatări și concluziile de rigoare. Din partea administrației publice locale am primit următorul răspuns: “Strada Simion Bărnuțiu reprezintă una dintre prioritățile administrației locale, alături de străzile Victoriei, Stadionului, I.B. Deleanu, Carpaţi, Horea, Cloşca și Serelor din Cugir. Acestea fac parte dintr-o rețea stradală pentru care avem o strategie de modernizare, în concordanță cu necesitățile de dezvoltare a transportului public de călători. Sunt străzi unde au fost prioritare rețelele de apă și canal, pe care am reușit să le introducem sau să le modernizăm, astfel încât să putem vorbi la ora actuală de o dezvoltare durabilă. Avem deja în lucru un studiu de fezabilitate privind reabilitarea acestor străzi și urmează să întocmim un proiect în baza căruia să accesăm fonduri europene pe programul POR 2014-2017. După cum știți, anul trecut prioritatea noastră a fost să ducem la bun sfârșit modernizarea ambulatoriului și a rețelei de 7 străzi, pe care, cu toate dificultățile întâmpinate, le-am finalizat în bune condiții. Anul acesta vom continua investițiile și am dori ca oamenii să înțeleagă că atât strada Simion Bărnuțiu, cât și celelalte străzi din oraș care nu au fost încă modernizate se află în atenția noastră și fac parte dintr-un program de investiții realizat în funcție de particularitățile și necesitățile fiecărei zone, program cuprins în Strategia de Dezvoltare a Orașului Cugir”.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 380 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.