Rămâi conectat

Actualitate

Cetăţenii de pe strada Simion Bărnuţiu din Cugir – nemulţumiţi de gospodărirea zonei. Vezi ce spun edilii locali

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

Un grup de localnici de pe strada Simion Bărnuțiu (Râul Mic) din Cugir s-a adresat cotidianului Unirea cu rugămintea de a atenționa administrația locală în legătură cu situația în care se prezintă infrastructura de pe respectiva arteră de circulație.

Oamenii se plâng de faptul că strada n-a mai fost reabilitată de foarte mulți ani, este plină de gropi, fapt ce creează serioase probleme, atât deplasării pietonale, dar mai ales circulației cu mijloacele auto, localnicii fiind nevoiți să plătească tot mai mulți bani pentru reparația mașinilor. O altă nemulțumire se referă la faptul că „viiturile de pe versanți se revarsă aproape direct pe stradă, antrenând în drumul lor mari cantități de gunoi menajer, crengi de copaci și vegetație uscată, cele două podețe de mici dimensiuni, precum și lipsa rigolelor, neputând să colecteze apele pluviale ce vin din amonte”, spune Mihai Tănase. Cetățenii cu care am stat de vorbă ne-au mai declarat că nici situația Râului Mic, care traversează zona, nu arată mai bine, acesta fiind înțesat cu arbuști și vegetație uscată, fapt ce ar trebui să fie un semnal de alarmă și pentru Apele Române, luând în calcul pericolul unor inundații precum cele din 1999. Tot aici se impune și un zid de protecție, care să evite erodarea malurilor râului. Față de cele semnalate mai sus, am luat legătura cu viceprimarul Cugirului, ing. Călin Furdui, care ne-a și însoțit la fața locului pentru constatări și concluziile de rigoare. Din partea administrației publice locale am primit următorul răspuns: “Strada Simion Bărnuțiu reprezintă una dintre prioritățile administrației locale, alături de străzile Victoriei, Stadionului, I.B. Deleanu, Carpaţi, Horea, Cloşca și Serelor din Cugir. Acestea fac parte dintr-o rețea stradală pentru care avem o strategie de modernizare, în concordanță cu necesitățile de dezvoltare a transportului public de călători. Sunt străzi unde au fost prioritare rețelele de apă și canal, pe care am reușit să le introducem sau să le modernizăm, astfel încât să putem vorbi la ora actuală de o dezvoltare durabilă. Avem deja în lucru un studiu de fezabilitate privind reabilitarea acestor străzi și urmează să întocmim un proiect în baza căruia să accesăm fonduri europene pe programul POR 2014-2017. După cum știți, anul trecut prioritatea noastră a fost să ducem la bun sfârșit modernizarea ambulatoriului și a rețelei de 7 străzi, pe care, cu toate dificultățile întâmpinate, le-am finalizat în bune condiții. Anul acesta vom continua investițiile și am dori ca oamenii să înțeleagă că atât strada Simion Bărnuțiu, cât și celelalte străzi din oraș care nu au fost încă modernizate se află în atenția noastră și fac parte dintr-un program de investiții realizat în funcție de particularitățile și necesitățile fiecărei zone, program cuprins în Strategia de Dezvoltare a Orașului Cugir”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Vineri, 29 septembrie 2023: Ziua Porților Deschise, pe șantierul arheologic de pe Cetatea din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 10.00 locuitorii Cugirului sunt invitați în șantierul arheologic de pe Cetate, la Ziua Porților Deschise.

În cadrul proiectelor demarate cu privire la promovarea obiectivelor istorice și turistice ale Cugirului, un loc aparte îl ocupă Cetatea dacică.

Astfel, începând din acest an, un grup de arheologi condus de dr. Aurel Rustoiu de la Institutul de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române din Cluj-Napoca, împreună cu studenți și doctoranzi de la Universitatea „Babeș-Bolyai” și de la Academia Română, în cooperare cu Muzeul Național al Uniri din Alba Iulia, au reluat cercetările arheologice în Cetate.

Atât informațiile privind săpăturile mai vechi cât și rezultatele cercetărilor de anul acesta vor fi aduse la cunoștința publicului și a presei vineri 29 septembrie 2023, când va avea loc „Ziua porților deschise în Cetatea dacică de la Cugir”, începând cu ora 10.00. Manifestarea constituie și un preambul al evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni” organizat în aceeași zi de către Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 28 septembrie 2023: O nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 28 septembrie 2023, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Cugir va avea loc o nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, în compania scriitorilor consacrați, ori aspiranți, din fiecare comunitate.

Intrarea la cercul de scriere creativă este condiționată doar de apetitul pentru lectură, scris și cultură. Mai mult, autorii celor mai reușite creații literare au șansa de a fi publicați, gratuit, în antologia „Verbum”, publicație anuală a Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, care ajunge în acest an la cea de-a V-a ediție.

Activitățile de joi au loc în cadrul Proiectul 3.19 Verbum, Programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Centrul Cultural Cugir și Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Trei străzi din Cugir au rămas astăzi, 26 septembrie 2023, fără a potabilă, în urma unei avari la o conductă

cugirinfo.ro

Publicat

în

O avarie s-a produs marți, 26 septembrie 2023, la conducta de apă potabilă, din Cugir. Locuitorii de pe trei străzi din oraș au rămas fără apă potabilă până la remedierea defecțiunii.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 26.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în orașul Cugir pe str. George Enescu, str. Mihai Eminescu și str. Arieșului din cauza unei avarii la conducta de apă potabilă, până la remedierea acesteia.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere. Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258751139, în vederea intervenției. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru orice disconfort creat”, a transmis Apa CTTA Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir