Rămâi conectat

Actualitate

Cei 3 cugireni surprinși în timp ce transportau 4 roți pe care le furaseră din curtea unui imobil au fost trimiși în judecată

cugirinfo.ro

Publicat

în

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au dispus joi, 26 ianuarie 2017, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celor trei tineri din Cugir care au fost depistaţi, în flagrant, în timp ce cărau 4 roţi furate din curtea unui cugirean.

Inculpatul M.C.C. (34 de ani) este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat,  R.A.I. (15 ani) pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat și  S.S.C.(15 ani) pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Potrivit procurorilor, din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat suspiciunea rezonabilă că ”în data de 24.01.2017, inculpaţii M.C.C., R.A.I. şi S.S.C. s-au hotărât să se deplaseze la locuinţa persoanei vătămate P.I.O. din oraşul Cugir pentru a sustrage patru roţi de autoturism, care anterior au fost observate în curtea victimei de către inculpaţii R.A.I. şi S.S.C. Astfel, în jurul orei 19:30, inculpaţii M.C.C. şi S.S.C. au pătruns în curtea imobilului şi au sustras patru roţi de autoturism în valoare de 9.000 lei, în timp ce inculpatul R.A.I. a rămas de pază în faţa porţii de acces în imobil. După ce au părăsit domiciliul victimei, inculpaţii au fost prinşi în flagrant de către organele de poliţie, iar bunurile au fost restituite persoanei vătămate, prejudiciul fiind integral recuperat.

Inculpatul M.C.C. are vârsta de 34 ani şi a săvârşit fapta în stare de recidivă postcondamnatorie, respectiv în termenul de liberare condiţionată de 1.008 zile din executarea pedepsei de 10 ani închisoare. Inculpaţii R.A.I. şi S.S.C. au vârsta de 15 ani.

La data de 26.01.2017, procurorul a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul M.C.C. pe o durată de 60 zile, perioadă în care inculpatul trebuie să respecte mai multe obligaţii.

Activităţile de urmărire penală au fost efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir, sub conducerea şi supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Reamintim că la data de 25.01.2017, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de M.C.P., de 34 de ani, din Cugir şi faţă de doi minori, ambii de 15 ani, din acelaşi oraş, care sunt cercetaţi pentru furt calificat, faptă prin care au cauzat un prejudiciu în valoare de 9.000 de lei.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Vineri, 29 septembrie 2023: Ziua Porților Deschise, pe șantierul arheologic de pe Cetatea din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 10.00 locuitorii Cugirului sunt invitați în șantierul arheologic de pe Cetate, la Ziua Porților Deschise.

În cadrul proiectelor demarate cu privire la promovarea obiectivelor istorice și turistice ale Cugirului, un loc aparte îl ocupă Cetatea dacică.

Astfel, începând din acest an, un grup de arheologi condus de dr. Aurel Rustoiu de la Institutul de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române din Cluj-Napoca, împreună cu studenți și doctoranzi de la Universitatea „Babeș-Bolyai” și de la Academia Română, în cooperare cu Muzeul Național al Uniri din Alba Iulia, au reluat cercetările arheologice în Cetate.

Atât informațiile privind săpăturile mai vechi cât și rezultatele cercetărilor de anul acesta vor fi aduse la cunoștința publicului și a presei vineri 29 septembrie 2023, când va avea loc „Ziua porților deschise în Cetatea dacică de la Cugir”, începând cu ora 10.00. Manifestarea constituie și un preambul al evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni” organizat în aceeași zi de către Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 28 septembrie 2023: O nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 28 septembrie 2023, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Cugir va avea loc o nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, în compania scriitorilor consacrați, ori aspiranți, din fiecare comunitate.

Intrarea la cercul de scriere creativă este condiționată doar de apetitul pentru lectură, scris și cultură. Mai mult, autorii celor mai reușite creații literare au șansa de a fi publicați, gratuit, în antologia „Verbum”, publicație anuală a Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, care ajunge în acest an la cea de-a V-a ediție.

Activitățile de joi au loc în cadrul Proiectul 3.19 Verbum, Programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Centrul Cultural Cugir și Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Trei străzi din Cugir au rămas astăzi, 26 septembrie 2023, fără a potabilă, în urma unei avari la o conductă

cugirinfo.ro

Publicat

în

O avarie s-a produs marți, 26 septembrie 2023, la conducta de apă potabilă, din Cugir. Locuitorii de pe trei străzi din oraș au rămas fără apă potabilă până la remedierea defecțiunii.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 26.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în orașul Cugir pe str. George Enescu, str. Mihai Eminescu și str. Arieșului din cauza unei avarii la conducta de apă potabilă, până la remedierea acesteia.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere. Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258751139, în vederea intervenției. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru orice disconfort creat”, a transmis Apa CTTA Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir