Rămâi conectat

Actualitate

Cei 25 de kilometri ai drumului dintre Cugir și Barajul Canciu vor fi reparaţi

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

O iniţiativa cetăţenească, aparţinând cugireanului Valer Nedel și susţinută de peste 500 de localnici, privind reabilitarea drumului judeţean (DJ 704) de la Uzina de Apă (Râul Mare) și până la Barajul Canciu, s-a dovedit a fi un demers cât se poate de util.

La puţin timp după transmiterea petiţiei (semnate de peste 500 de localnici), înaintată către Regia Naţională a Pădurilor – ROMSILVA, Direcţia Silvică Alba, au început lucrările de reparaţii la artera de circulaţie amintită, realizându-se în acest sens intervenţii pe o porţiune de peste 25 de km.

Direcţia Silvică Alba, prin directorul tehnic, ing. Ion Bălaşa, a transmis o scrisoare reprezentantului petenţilor din Cugir făcând unele precizări legate de aspectele prezentate în petiţie: conform unei hotărâri de guvern din anul 2000, drumul auto forestier Râul Mare – Şureanu (de pe raza UAT Cugir) a fost inclus în categoria funcţională a drumurilor judeţene, ca DJ 704, pe întreaga sa lungime (Şibot – Poarta Raiului – Şureanu – Valea Mare – Baraj – Oaşa) şi s-a deschis circulaţiei publice.

Aceasta presupune că în conformitate cu OUG nr. 43/1997, administrarea drumurilor judeţene, inclusiv reparaţia acestora, este în sarcina Consiliului Judeţean Alba. Dar, prin Hotărârea nr. 158/24.05.2017, Consiliul Judeţean Alba a aprobat modificarea traseului şi lungimii DJ 704, rămânând drum judeţean numai pe zona Şibot – Vinerea – Cugir, cu lungimea de 11,750 km (până la Staţia de apă de pe Râul Mare). „În situaţia în care HG 540/2000 se modifică, drumul de la Staţia de apă şi până la Poarta Raiului – Oaşa rămâne ca drum auto forestier, iar Direcţia Silvică Alba are obligaţia reparaţiei şi întreţinerii acestei porţiuni.

În concluzie, Direcţia Silvică Alba, prin Ocolul Silvic Cugir, va realiza în acest an pe porţiunea de drum pe care o gestionează (Staţia de apă – Moviliş) şi Baraj Canciu – Poarta Raiului, lucrări de întreţinere şi reparaţii, constând în curăţarea şanţurilor, înlocuirea podeţelor tubulare distruse, refacerea suprastructurii, pentru a asigura transportul tehnologic şi deplasarea cu autoturisme de teren la proprietăţile limitrofe drumului forestier”, se arată în scrisoarea de răspuns a Direcţiei Silvice Alba.

O acţiune extrem de importantă din partea conducerii silvice Alba primită cu bucurie de sutele de iubitori de turism care circulă cu mijloace auto, fapt pentru care am fost rugaţi să transmitem prin intermediul ziarului „Unirea” conducerii ROMSILVA şi Ocolului Silvic Cugir multe mulţumiri!

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Vineri, 29 septembrie 2023: Ziua Porților Deschise, pe șantierul arheologic de pe Cetatea din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 10.00 locuitorii Cugirului sunt invitați în șantierul arheologic de pe Cetate, la Ziua Porților Deschise.

În cadrul proiectelor demarate cu privire la promovarea obiectivelor istorice și turistice ale Cugirului, un loc aparte îl ocupă Cetatea dacică.

Astfel, începând din acest an, un grup de arheologi condus de dr. Aurel Rustoiu de la Institutul de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române din Cluj-Napoca, împreună cu studenți și doctoranzi de la Universitatea „Babeș-Bolyai” și de la Academia Română, în cooperare cu Muzeul Național al Uniri din Alba Iulia, au reluat cercetările arheologice în Cetate.

Atât informațiile privind săpăturile mai vechi cât și rezultatele cercetărilor de anul acesta vor fi aduse la cunoștința publicului și a presei vineri 29 septembrie 2023, când va avea loc „Ziua porților deschise în Cetatea dacică de la Cugir”, începând cu ora 10.00. Manifestarea constituie și un preambul al evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni” organizat în aceeași zi de către Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 28 septembrie 2023: O nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 28 septembrie 2023, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Cugir va avea loc o nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, în compania scriitorilor consacrați, ori aspiranți, din fiecare comunitate.

Intrarea la cercul de scriere creativă este condiționată doar de apetitul pentru lectură, scris și cultură. Mai mult, autorii celor mai reușite creații literare au șansa de a fi publicați, gratuit, în antologia „Verbum”, publicație anuală a Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, care ajunge în acest an la cea de-a V-a ediție.

Activitățile de joi au loc în cadrul Proiectul 3.19 Verbum, Programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Centrul Cultural Cugir și Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Trei străzi din Cugir au rămas astăzi, 26 septembrie 2023, fără a potabilă, în urma unei avari la o conductă

cugirinfo.ro

Publicat

în

O avarie s-a produs marți, 26 septembrie 2023, la conducta de apă potabilă, din Cugir. Locuitorii de pe trei străzi din oraș au rămas fără apă potabilă până la remedierea defecțiunii.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 26.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în orașul Cugir pe str. George Enescu, str. Mihai Eminescu și str. Arieșului din cauza unei avarii la conducta de apă potabilă, până la remedierea acesteia.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere. Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258751139, în vederea intervenției. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru orice disconfort creat”, a transmis Apa CTTA Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir