Rămâi conectat

Actualitate

Cei 25 de kilometri ai drumului dintre Cugir și Barajul Canciu vor fi reparaţi

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

O iniţiativa cetăţenească, aparţinând cugireanului Valer Nedel și susţinută de peste 500 de localnici, privind reabilitarea drumului judeţean (DJ 704) de la Uzina de Apă (Râul Mare) și până la Barajul Canciu, s-a dovedit a fi un demers cât se poate de util.

La puţin timp după transmiterea petiţiei (semnate de peste 500 de localnici), înaintată către Regia Naţională a Pădurilor – ROMSILVA, Direcţia Silvică Alba, au început lucrările de reparaţii la artera de circulaţie amintită, realizându-se în acest sens intervenţii pe o porţiune de peste 25 de km.

Direcţia Silvică Alba, prin directorul tehnic, ing. Ion Bălaşa, a transmis o scrisoare reprezentantului petenţilor din Cugir făcând unele precizări legate de aspectele prezentate în petiţie: conform unei hotărâri de guvern din anul 2000, drumul auto forestier Râul Mare – Şureanu (de pe raza UAT Cugir) a fost inclus în categoria funcţională a drumurilor judeţene, ca DJ 704, pe întreaga sa lungime (Şibot – Poarta Raiului – Şureanu – Valea Mare – Baraj – Oaşa) şi s-a deschis circulaţiei publice.

Aceasta presupune că în conformitate cu OUG nr. 43/1997, administrarea drumurilor judeţene, inclusiv reparaţia acestora, este în sarcina Consiliului Judeţean Alba. Dar, prin Hotărârea nr. 158/24.05.2017, Consiliul Judeţean Alba a aprobat modificarea traseului şi lungimii DJ 704, rămânând drum judeţean numai pe zona Şibot – Vinerea – Cugir, cu lungimea de 11,750 km (până la Staţia de apă de pe Râul Mare). „În situaţia în care HG 540/2000 se modifică, drumul de la Staţia de apă şi până la Poarta Raiului – Oaşa rămâne ca drum auto forestier, iar Direcţia Silvică Alba are obligaţia reparaţiei şi întreţinerii acestei porţiuni.

În concluzie, Direcţia Silvică Alba, prin Ocolul Silvic Cugir, va realiza în acest an pe porţiunea de drum pe care o gestionează (Staţia de apă – Moviliş) şi Baraj Canciu – Poarta Raiului, lucrări de întreţinere şi reparaţii, constând în curăţarea şanţurilor, înlocuirea podeţelor tubulare distruse, refacerea suprastructurii, pentru a asigura transportul tehnologic şi deplasarea cu autoturisme de teren la proprietăţile limitrofe drumului forestier”, se arată în scrisoarea de răspuns a Direcţiei Silvice Alba.

O acţiune extrem de importantă din partea conducerii silvice Alba primită cu bucurie de sutele de iubitori de turism care circulă cu mijloace auto, fapt pentru care am fost rugaţi să transmitem prin intermediul ziarului „Unirea” conducerii ROMSILVA şi Ocolului Silvic Cugir multe mulţumiri!

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

20-22 septembrie 2024: Toamna Cugireană, pe Stadionul „Parc”. Vezi programul

cugirinfo.ro

Publicat

în

Toamna Cugireană – 2024 va avea loc în intervalul 20-22 septembrie la Stadionul Parc, Cugir. Vă așteaptă 3 zile de distracție, tradiții și voie bună, într-o  atmosferă autentică a toamnei!

„Readucem la viață istoria glorioasă a strămoșilor noștri prin spectaculoasele evenimente de reconstituire istorică din cadrul Festivalului Dacic Singidava. Atmosfera magică a serilor va fi completată de nume mari ale scenei, care vor transforma fiecare moment într-unul de neuitat, prin concerte vibrante și spectacole speciale dedicate Toamnei Cugirene. Vino să retrăiești trecutul și să te bucuri de un prezent plin de muzică, tradiție și bucurie!”, au transmis organizatorii.

PROGRAMUL TOAMNA CUGIREANĂ 2024

Vineri, 20 septembrie – Bulevardul pietonal Al. Sahia

Ora 20.00 – Festivalul dacic Singidava
Paradă cu torțe, muzică și dansuri de inspirație antică

Sâmbătă, 21 septembrie – Stadionul Parc

Ora 10.00 – Festivalul dacic Singidava
Ateliere și jocuri interactive specifice perioadei antice

Ora 12.00 – Tur ghidat pe Via Transilvanica spre Cetatea Dacică Singidava

Ora 17.00 – Bătălia pentru Singidava
Echipamente și tehnică militară, ritualul de incinerare dacic

Ora 19.00 – Concerte
Subcarpați – Mihail Band – Cimpoierii din Transilvania
În deschidere trupe locale: The Beat, Blue Shadow, Fanfara Cugir, Clasa de percuție
Entertainment și focuri de artificii

Duminică, 22 septembrie

Ora 10.00 – Ziua Recoltei – Piața de Sus
Târgul producătorilor locali
Recital de folclor, momente de dans popular și concert cu Fanfara Cugir

Ora 11.00 – Festivalul dacic Singidava – Stadionul Parc
Tabără de meșteșuguri și ateliere muzicale, jocuri specifice perioadei antice, întreceri sportive

Ora 15.00 – Paradă folclorică – Bulevardul Al. Sahia

Ora 16.00 – Spectacol folcloric – Stadionul Parc
Ansamblul folcloric și orchestra Jidvei România și invitații: Mariana Anghel, Robert Târnăveanu, Daria Gâdea
Recital Ionela Moruțan și Taraful Cugir
Participă ansamblurile: Bihorul, Potaissa, Valea Mureșului, Leleșana, Someșul, Câmpul Pâinii.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Cuplurile fin Cugir care în acest an împlinesc 50 ani de căsătorie, sărbătorite pe 1 Octombrie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir organizează nunta de aur pentru cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie. Înscrierile se fac la Centrul Cultural Valentin Uritescu.

„În fiecare an sărbătorim 1 Octombrie – Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice și totodată familiile care aniversează 50 de ani de căsătorie. Invităm și pe această cale cuplurile pentru care acest an este dedicat celebrării Nunții de aur să participe la ceremonia aparte, dedicată dumnealor. Înscrierea se face la sediul instituției Centrului Cultural Valentin Uritescu Cugir, iar pentru mai multe detalii vă așteptăm să ne vizitați sau ne puteți contacta online aici ori la numărul de telefon 0258755767”, au transmis reărezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Rechizite și dulciuri pentru copiii din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un gest de suflet al Parohiei Ortodoxe române – Cugir 2 (Biserica Sf. Gheorghe Cugir) a adus lumină și speranță în sufletele mai multor copii.

Cu sprijinul preotului paroh, Adrian Ioan Aldea și al unor enoriași devotați, zeci de copii prezenți la Te Deum-ul organizat cu prilejul noului an de școală în locașul de cult au primit daruri cu ocazia începerii noului an școlar.

Ei au primit cu inimile pline de bucurie și recunoștință daruri constând în plase cu rechizite școlare (penare complete, caiete, creioane colorate, pixuri, plastilină ș.a.).

Pe lângă rechizitele școlare, copiii au fost întâmpinați și cu dulciuri și fructe, simboluri ale grijii și dragostei pe care Biserica o poartă pentru fiecare dintre ei.

Acest sprijin oferit aproape în fiecare copiilor reprezintă mai mult decât un simplu ajutor material, este o șansă la educație și la un viitor mai bun pentru acești tineri, care au astfel cât de cât cele necesare pentru a merge la școală și a-și continua studiile.

„Prin aceste gesturi de iubire creștină, Biserica nu doar că sprijină educația, ci și reînnoiește speranța în inimile acestor copii, arătându-le că nu sunt singuri în fața provocărilor vieții. În fiecare ghiozdan se află nu doar rechizite, ci și un strop de credință, de încurajare și de binecuvântare pentru un nou an școlar plin de realizări”, a dorit să precizeze părintele Adrian Aldea.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir