Rămâi conectat

Actualitate

Ce trebuie să faci sau să nu faci de Anul Nou ca să-ţi meargă bine în anul care vine.

cugirinfo.ro

Publicat

în

O vorbă din popor spune că norocul ni-l mai facem noi singuri cu mâna noastră. Astfel, pentru a avea un 2013 plin de noroc tradiţia spune că trebuie să respectăm câteva „reguli”. Indiferent unde am petrece revelionulsuperstițiile de Anul Nou rămân aceleaşi.

Mai jos găsiţi câteva dintre cele mai cunoscute SUPERSTIŢII DE REVELION:

● În noaptea de ANUL NOU trebuie să porţi roşu. Dacă ţi-ai pregătit deja costumaţia pentru REVELION şi nu conţine niciun obiect vestimentar roşu, atunci puteţi opta ca lenjeria intimă să aibe această culoare. Potrivit superstiţiilor, cel care este singur şi poartă roşu în noaptea dintre ani îşi va afla perechea în curând. Roşu este obligatoriu şi în cazul celor care au deja partener. Această culoare aduce noroc şi o stare de bine.

● La cumpăna dintre ani uitaţi de supărare sau de lacrimi. TRADIŢIA spune că cine plânge sau este supărat de REVELION aşa va fi tot anul. Astfel, pentru a avea un 2013 plin de noroc şi voie bună împăcaţi-vă cu toate cunoştinţele şi alungaţi gândurile rele.

● O altă SUPERSTIŢIE DE REVELION mai spune că la cumpăna dintre ani trebuie să ai bani în buzunar. Potrivit tradiţiei, cine va avea un portofel doldora de bani în noaptea de Anul Nou va avea bani tot restul anului.

● La ora 12 noaptea, mai exact când se face trecerea dintr-un an în altul, puneţi-vă o dorinţă. Potrivit acestei SUPERSTIŢII DE REVELION aveţi toate şansele să vi se îndeplinească.

● O altă superstiţie spune că prima persoană care vă trece pragul casei în prima zi din noul an vă va influenţa pe parcursul următoarelor 12 luni. Se spune că dacă prima persoană care vă trece pragul în prima zi din an este o femeie, atunci veţi avea parte de ghinion. Pentru a avea parte de un 2013 plin de noroc este bine ca pragul să fie trecut de un bărbat.

● O altă SUPERSTIŢIE DE REVELION este legată şi de momentul în care atârnaţi calendarul pentru noul an. Pentru a avea parte de noroc în noul an este indicat să atârnaţi după miezul nopţii, în niciun caz înainte, deoarece veţi avea un 2013 plin de ghinion.

Evitaţi să măturaţi şi să aruncaţi gunoiul din casă pe data de 31 decembrie şi 1 ianuarie. Tradiţia spune că odată cu aceste obiceiuri este „măturat” şi „aruncat” norocul din casă.

SUPERSTIŢIILE DE REVELION sunt legate inclusiv de meniul pe care îl serviţi în seara de Anul Noul. Mai jos regăsiţi câteva „reguli” pe care trebuie să le respectaţi dacă doriţi să aveţi un 2013 plin de noroc.

● Din MENIUL DE REVELION nu trebuie să lipsească peştele. Tradiţia spune că persoanele care pun pe masă peşte în seara de ANUL NOU şi mănâncă acest aliment la cumpăna dintre ani se vor strecura printre probleme ca peştele printre apă.

● Strugurii ocupă şi ei un loc important în MENIUL DE REVELION. Potrivit SUPERSTIŢIILOR DE REVELION, fiecare persoană trebuie să mănânce la cumpăna dintre ani 12 boabe de stuguri. Nu are nicio importanţă culoarea, dar numărul lor este echivalent cu numărul de luni ale unui an. În funcţie de cât de dulce este aşa va fi şi luna respectivă: mai bună sau mai dificilă.

Carnea de pui nu are ce căuta pe masa de REVELION. Tradiţia spune că acest tip de carne simbolizează regresul. Pentru a avea un 2013 plin de succes în noaptea de Anul Noul trebuie să mâncaţi doar carne de porc sau de peşte.

● O altă SUPERSTIŢIE DE REVELION mai spune că din meniu nu trebuie să lipsească piftia. Tradiţia spune că persoanele care vor mânca acest preparat în noaptea de Anul Noul vor avea obrajii rumeni şi fragezi.

Şampania reprezintă cea mai populară băutură în noaptea de REVELION. SUPERSTIŢIILE DE REVELION legate de această băutură spun că atunci când se desface şampania la ora 12 noaptea anul care tocmai a trecut a fost „împuşcat”. Astfel, cele rele să se spele, cele bune să se adune.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Sute de credincioși au participat duminică, 8 iunie 2025, la slujba de Rusalii oficiată la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 8 iunie 2025, sute de credincioși au participat la slujba de Rusalii, la Catedrala din Cugir. S-au rugat pentru sfintirea tarinilor, a spicelor de grau si a apei.

Creștinii ortodocși și cei greco-catolici sărbătoresc astăzi Sărbătoarea Rusaliilor, care reprezintă Pogorârea Duhului Sfânt peste Sfinții Apostoli adunați în foișorul din Ierusalim. Este praznuita la 50 de zile de la Invierea Domnului. Sfântul Duh le-a dăruit Sfințiilor Apostoli, le-a dăruit capacitatea de a-și răspândi învățăturile în toate limbile pământului.

La Catedrala Ortodoxă din orașul Cugir a fost sărbătoare, sute de credincioși au participat la slujba Sfântei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur.

După taina Sfantei Liturghii, pe esplanada din fața lăcașului de cult, preoții au rostit rugăciuni pentru sfințirea țaranilor (holdelor), a spicelor de grâu și a apelor. La finalul slujbei, credincioșii au luat acasă spice de grâu și apă sfințită, cu care își vor binecuvanta casele.

De altfel, în Duminica Rusaliilor se obișnuiește să fie aduse spice de grâu, amintind de vremea secerișului. Spicele de grau simbolizeaza și „limbile de foc ale Sfântului Duh care s-a pogorât peste Sfinții Apostoli”.

 

Sorin GIURCA


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Comunitățile din orașul Cugir și localitatea Vinerea s-au unit pentru a celebra cu evlavie și bucurie sărbătoarea Rusaliilor

cugirinfo.ro

Publicat

în

La finalul acestei săptămâni, comunitățile din orașul Cugir și localitatea Vinerea s-au unit pentru a celebra cu evlavie și bucurie sărbătoarea Rusaliilor, una dintre cele mai importante sărbători ale Bisericii Ortodoxe Române.

Rusaliile sunt sărbătorite la 50 de zile după Paște. Cu rădăcini adânci în spiritualitatea românească, această sărbătoare marchează Pogorârea Sfântului Duh și este însoțită de obiceiuri menite să protejeze gospodăriile și sufletele oamenilor.

Un moment cu profundă încărcătură simbolică a fost sfințirea spicelor de grâu, oficiată de preoți în cadrul slujbei. Acest gest ritualic exprimă recunoștința față de roadele pământului și binecuvântarea muncii câmpului, având o semnificație aparte pentru comunitățile care își păstrează legătura cu natura și agricultura. Grâul ca simbol al vieții, al renașterii și al belșugului, este adus înaintea altarului ca ofrandă și este binecuvântat de preoți. În tradiția ortodoxă, grâul este strâns legat de taina Euharistiei – el devine pâine, trup dăruit. Grâul sfințit a fost apoi împărțit credincioșilor, ca simbol al belșugului și al protecției divine.

Evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă, semn că aceste tradiții continuă să unească generații și să întărească spiritul comunitar.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 71 de ani cercetat de polițiștii din Cugir sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 31 mai 2025, în jurul orei 21.50, polițiștii din Cugir au fost sesizați cu privire la faptul că mai multe persoane desfășoară activități de braconaj, pe raza orașului.

Polițiștii s-au deplasat în zona indicată de către apelant și au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din Cugir, în care se mai aflau trei bărbați.

În urma controlului autoturismului, polițiștii au identificat o armă de vânătoare, un încărcător în care se aflau două cartușe și doi saci în care se aflau un căprior și un ied împușcați.

Din verificările efectuate de polițiști, a reieșit că, unul dintre cei trei bărbați, în vârstă de 71 de ani, în timp ce se afla la o partidă de vânătoare organizată, ar fi tras două focuri de armă împușcând un căprior, pentru care deținea autorizație de vânătoare și un ied, pentru care nu avea autorizația necesară.

Polițiștii au ridicat arma de vânătoare, au indisponibilizat bunurile folosite și provenite din săvârșirea infracțiunii și au întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir