cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Casa de Cultură din Cugir va fi astăzi gazda Conferinței religioase ”Oamenii lui Dumnezeu în veacurile dezumanizării”

Casa de Cultură din Cugir va fi astăzi gazda Conferinței religioase ”Oamenii lui Dumnezeu în veacurile dezumanizării”

Publicat în 18.06.2015 la ora 11:13

parintele-jan-nicolaeCasa de Cultură în parteneriat cu „Liga Tinerilor Creștini Ortodocși’’ din Cugir organizează astăzi, 18 iunie 2015, începând cu ora 18.00, Conferința cu tema ,,Oamenii lui Dumnezeu în veacurile dezumanizării’’, susținută de părintele Jan Nicolae, profesor al Facultății de Teologie din Alba Iulia.

Părintele Jan Nicolae este născut la data de 5 decembrie 1967, în Găești-Dâmbovița. Este posesor a trei licențe, în chimie alimentară, teologie și filozofie, cu studii doctorale în Germania și un titlu de doctor în teologie, obținut la Cluj-Napoca. Părintele Jan Nicolae este căsătorit cu o cugireancă, este profesor la facultatea de Teologie din Alba Iulia și slujitor la biserica memorială ,,Mihai Viteazul’’ din oraș.

Cei care l-au ascultat pe părintele Nicolae, au fost fascinați deopotrivă de discursul fierbinte, pasionant, cult și înțelept, și de entuziasmul său molipsitor.

Preocupat de tradiție și folclor, ca mijloace de transmitere a credinței, părintele Jean a devenit un animator cultural de prim rang în Cetatea Unirii. Cât despre transferul sfinției sale, de la inginerie, la teologie, via filozofie, părintele Nicolae recunoștea pentru Formula AS: ,,La chimie alimentară înveți cum se face pâinea și vinul, la teologie cum să le sfințești, la filozofie cum trebuie să le împarți’’.

Acest articol a fost citit de 150 ori

Casa de Cultură din Cugir va fi astăzi gazda Conferinței religioase ”Oamenii lui Dumnezeu în veacurile dezumanizării”
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.