cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Casa de cultură din Cugir a găzduit ieri cea de-a IV-a ediție a evenimentului „Un mărțișor pentru Mama”

Casa de cultură din Cugir a găzduit ieri cea de-a IV-a ediție a evenimentului „Un mărțișor pentru Mama”

Publicat în 03.03.2017 la ora 9:12

Peste 150 de persoane au venit ieri seară, să urmărească spectacolul organizat (în avans) de Casa de Cultură din Cugir cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, eveniment pregătit de profesorii Petru Adam și Radu Beșliu intitulat sugestiv „Un mărțișor pentru Mama”, eveniment aflat anul acesta la cea de-a IV-a ediție.

O manifestare de suflet, pentru care organizatorii au pregătit un program variat cu scene de teatru, cântece și dansuri moderne, avându-i ca protagoniști pe membrii cercurilor artistice din cadrul Casei Orășenești de Cultură. În debutul spectacolului, cei prezenți au avut prilejul să urmărească piesa ,,Don Juan” pusă în scenă de actrița și regizoarea Maria Dodoc. În continuare, au urcat pe scenă, membrii Cercului de canto, pian și chitară pregătiți de profesoara Corina Băcăințan, care au interpretat un „Mărțișor muzical” cu mai multe piese dedicate celei mai scumpe și iubită ființă care exită – „mama”.

O frumoasă prezentare a venit din partea  grupului artistic „Mlădițe cugirene”, copii pregătiți de profesoara Ionela Popa, după care, elevii Clubului de Dans Sportiv „Pro Dance” ai antrenorului Sergiu Pordan au făcut cadou spectatorilor un „mărțișor dansant” compus din interpretări standard și latino – americane. O prestație de excepție, care a electrizat asistența a aparținut Cercului de fanfară al Casei de Cultură, formația pregătită de profesorii Petru Adam și Radu Beșliu constituită din avansați, blockflote și începători, au interpretat laolaltă piese de mare sensibilitate dedicate zilei mamei și primăverii, piese tradiționale românești aplaudate la scenă deschisă de cei prezenți. Evenimentul s-a încheiat cu recitalul artistului Vasile Palfi (acest Hrușcă al Cugirului), care a dedicat un buchet de melodii doamnelor și domnișoarelor.

Sărbătoarea a fost onorată de invitați de onoare ai directoarei Casei de Cultură, profesoara Rodica Florea și anume de familia Christine și Johannes Heidecker, care locuiește de câțiva ani în orașul Cugir. Participanții au avut ocazia să viziteze expoziția de desene și mărțișoare cu tema „Parada Mărțișorului”, situată în holul instituției de cultură, realizată de către elevi preșcolari și școlari ai Școlii Gimnaziale „Singidava”.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 164 ori

Casa de cultură din Cugir a găzduit ieri cea de-a IV-a ediție a evenimentului „Un mărțișor pentru Mama”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.