Rămâi conectat

Actualitate

Campanie de informare pe tema bolilor cardiovasculare, respectiv a cancerului de sân și col uterin. Tema conferinţei: „Tradiţional vs Modern” în Farmacie

cugirinfo.ro

Publicat

în

Prezent la ultima ediţie „Farma Practic”, webinar organizat de Houston NPA, farmacistul Bogdan Petric de la „Farmex” Cugir a vorbit despre campaniile de informare pe tema bolilor cardiovasculare, respectiv a cancerului de sân și col uterin și a dezbătut alături de ceilalţi invitaţi pe tema conferinţei: „Tradiţional vs Modern în Farmacie”.

El este unul dintre farmaciștii care fac campanii de informare medicală pentru pacienți și se implică activ în comunitatea locală.

„Cred că e nevoie să ținem pasul cu tot ce e nou, trebuie să inovăm mereu, să oferim oamenilor soluții, tehnologii si facilitați adaptate la vremurile în care trăim, însă partea tradițională, și aici mă refer mai mult la pasiunea farmacistului de a ajuta, la rolul farmaciei de a derula campanii de informare, de prevenţie, la sufletul pus în interacțiunea de zi cu zi, nu trebuie să dispară niciodată din practica noastră permanentă”, susține  Bogdan Petric, manager general la Farmacia Farmex din Cugir.

În opinia sa, dincolo de cunoștințele în ceea ce privește medicamentele, farmacistul oferă și „servicii farmaceutice”, care au ca scop îmbunătățirea stării de sănătate și creșterea calității vieții populației. Exemplu de servicii: măsurarea tensiunii, glicemiei, oferirea de informații despre vaccinuri, consiliere pentru renunțarea la fumat, etc.

Referitor la modul în care atât pacientul cât și farmacistul pot face echipă, Petric a spus: „Când intrăm în farmacie, e bine să știm ce informații să dăm farmacistului și să răspundem la întrebările acestuia, și asta îl ajută să vă elibereze produsele de care aveți cu adevarăt nevoie, ținând cont de boala de care suferiți sau de simptomele pe care le descrieți. Dacă veniți cu o rețetă de la medic, este datoria farmacistului să verifice dozele, durata tratamentului, să vă pună întrebări despre ce alte medicamente folosiți, ce alte suplimente luați, ce tip de alimentație aveți, uneori ce greutate sau înălțime aveți, etc”.

El dorește să-i convingă pe pacienți că farmacistul nu este „doar” vânzător de medicamente. Trebuie accesat și ca profesionist în domeniul sănătății.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir