cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Camioanele care transportă lemn vinovate de distrugerea sistematică a drumului din Valea Vințului

Camioanele care transportă lemn vinovate de distrugerea sistematică a drumului din Valea Vințului

Publicat în 06.03.2013 la ora 14:32

După scandalul balastierelor din localitatea Balomir (Șibot), unde oamenii au organizat mai multe proteste, pentru că au început să le crape pereții caselor din cauza camionanelor care transportă balast pentru construirea autostrăzii, iată că  o situație similară a apărut în satul Valea Vințului (Vințu de Jos).

Aici circa 150 de localnici solicită sprijinul autorităților pentru ca a început să le crape pereții caselor și gardurilor. În acest sens, la fața locului s-a deplasat miercuri 6 martie, vicepreședintele Consiliului Județean Alba Florin Roman, care s-a întâlnit cu mai mulți localnici și cu primarul din Vințu de Jos. În urma evaluarii situației, au fost stabilite mai multe măsuri. Astfel, primaria va delega paza agenților comunitari pentru controlul cantitatii de lemn transportat de firmele care exploatează lemnul: Consiliul Județean Alba va intensifica controalele cu cântarul mobil în această zonă și a fost solicitat de asemenea sprijinul Inspectoratului  Județean de Poliție Alba pentru accentuarea acțiunilor de control.

Legat de drumul județean din localitate neasfaltat încă, Florin Roman a precizat că “nu poate fi modernizat întrucât primaria Vintu de Jos si-a bugetat in acest an introducerea apei potabile. Pana nu termină lucrarea CJ Alba  nu poate interveni decat la întreținere, ceea ce se și face deja.”

 “Drumul de la Valea Vințului este distrus sistematic de peridocurile cu remorca care transportă lemnul. Aproape 150 de oameni solicita sprijinul autorităților pentru ca încep să le crape casele. De asemenea gardurile din beton încep sa cadă pe Valea Vințului.”

Măsuri luate in cazul drumului de la Valea Vințului:

– primaria va delega paza agenților comunitari pentru controlul cantitatii de lemn transportat

– s-a solicitat sprijinul IPJ Alba pentru accentuarea acțiunilor de control

– CJ Alba va mări numărul controalelor cu cântarul mobil

Acest articol a fost citit de 269 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.