cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Camelia Baciu își lansează astăzi la Centrul Cultural Cugir volumele „De ce eu?” – roman autobiografic și „Povești de pe la noi”

Camelia Baciu își lansează astăzi la Centrul Cultural Cugir volumele „De ce eu?” – roman autobiografic și „Povești de pe la noi”

Publicat în 14.09.2019 la ora 13:15

Două volume de proză scurtă, ale autoarei Camelia Baciu, originară din Vinerea vor fi lansate astăzi, 14 septembrie 2019, de la ora 18:00, la Centrul Cultural Cugir (Sala de Conferințe).

Un roman autobiografic, dintr-o perioadă determinată si „Povesti de pe la noi”, proză scurtă, cu întâmplări si personaje reale din Vinerea si Cugir, ambele scrise de Camelia Baciu. Născută la data de 21 ianuarie 1968, originară din Vinerea, Camelia Baciu trăiește de aproape 20 de ani la Roma, iar acum s-a întors pe meleagurile natale, unde iși prezintă cele două cărți, copiii ei literari, așa cum îi place autoarei să-si numească toate creațiile literare.

Îi vor fi alături: directorul Centrului Cultural Cugir, Diane Dobrean, directorul Editurii ,,Minela”, Claudia Minela, profesoara si scriitoarea Luminița Radu Cebotari, dar si numeroși prieteni ai autoarei. Pentru că seara să fie completă, vor asigura un program muzical de folclor, grupul vocal „Păstrătorii tradițiilor din Vinerea”, sub îndrumarea profesoarei si interpretei de muzică populară, Ionela Popa.

Nu va lipsi nici teatrul, printre invitații de onoare ai autoarei, vor fi: Magda Băcescu, profesor de arta actorului si Stefan R. Apostol, actor si jurnalist, cu o mini piesă de teatru. Despre Camelia Baciu, editoarea cărților sale, Claudia Minela, spunea următoarele: „O voce nouă în literatura contemporană românească. „De ce eu? – un roman despre depresie – „hiena” care răscolește mințile oamenilor încercați de un destin nefavorabil.

Cum luptă protagonista împotriva acestui monstru, dacă reușește să-i tină piept sau să-l înfrunte, care sunt armele folosite pentru a-l extermina, recâștigându-și stăpânirea de sine si viața anterioară, veți afla citind romanul Cameliei Baciu, un roman autobiografic realist, o confesiune care punctează momentele de cumpănă auctorială pe o perioadă de 11 ani, perioadă petrecută departe de cei dragi, de locurile natale, de tot ce a însemnat viața femeii mature, cu împliniri, bucurii, până în momentul în care a clacat.

„Povesti de pe la noi” este un volum care cuprinde întâmplări din satul natal Vinerea si localitatea Cugir. Am râs cunoscând personajele renumite din acea zonă, am citit cu admirație poveștile despre oameni, datini, tradiții, despre copilăria autoarei, m-am regăsit în amintirile din „epoca de aur”, cu neajunsurile si regulile ei severe. Sunt multe de adăugat despre această carte, dar las plăcerea cititorului de a descoperi umorul si frumusețea unor vremuri de mult apuse.”

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 331 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.