cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Ca urmare a articolului „La sănătatea copiilor din Cugir se mai gândește cineva?” Spitalul Orășenesc face următoarele precizări

Ca urmare a articolului „La sănătatea copiilor din Cugir se mai gândește cineva?” Spitalul Orășenesc face următoarele precizări

Publicat în 05.11.2019 la ora 12:35

Urmare a articolului „La sănătatea copiilor din Cugir se mai gandește cineva?” publicat pe site-ul Cugir Info în data de 3 noiembrie 2019, dorim să facem câteva precizări:

Nu putem începe altfel decât majoritatea cetățenilor orașului  Cugir care și–au exprimat un punct de vedere referitor la articolul de mai sus, prin a-i acordă toată stima și respectul nostru medicului Karlheinz Ludwig pentru activitatea profesională și aportul pe care și l-a adus, și-l aduce în continuare pentru sănătatea copiilor din orașul Cugir.

În ceea ce privește măsurile propuse dorim să facem niște precizări punctuale:

• Clădirea Maternității Spitalului Orășenesc Cugir face obiectul unui amplu proiect de modernizare și reabilitare energetică, aflânduse în stadiul – evaluare oferte depuse pentru proiectare și execuție – iar în momentul în care se finalizează procesul de evaluare va fi semnat contractul de proiectare și execuție și vor începe și lucrările. Datorită procedurilor impuse de legislația în vigoare în ceea ce privește achizițiile publice și cu atât mai mult derularea proiectelor cu fonduri europene, cum este și cazul Maternității, nu putem avansăm un termen cert de începere a lucrărilor, dar cu siguranță acesta nu va fi mai lung decât primăvara anului viitor.

• În stadiul în care se află clădirea, aceasta nu prezintă siguranță în exploatare și nu respectă condițiile igienico-sanitare impuse de normativele în vigoare, iar serviciile medicale care ar putea fi furnizate pacienților, în aceste condiții, sunt destul de restrânse și de cele mai multe ori  nu mai corespund nevoilor pacienților.

• În ceea ce privește scoaterea la concurs a postului de medic pediatru, vreau va aduc la cunoștință , de îndată ce medicul care activă pe compartimentul  de pediatrie și-a dat demisia din instituția noastră,  postul a fost scos la concurs în publicația de specialitate „Viața medicală (Nr. 44 din 02.11.2018, respectiv Nr. 9 din 01.03.2019), însă nu s-a înscris nici un candidat. Din experiență altor concursuri organizate de spitalul nostru, consider odată renovată clădirea, prin creșterea confortului oferit angajaților vor fi interesați și alți medici de un astfel de loc de muncă, și astfel cresc șansele încadrării a încă unui medic pediatru.

• Privitor la asigurarea unei permanențe prin medicii de familie în zilele de sărbători legale, doresc va aduc la cunoștință faptul nu intră în competență autorității locale acest aspect, relațiile dintre spital și medicii de familie fiind relații de coordonare și colaborare și nu de subordonare. Iar ideea asigurării permanenței în zilele de sâmbătă și duminică și în zilele de sărbători legale în care potrivit legii nu se lucrează,  este binevenită și ar fi de bun augur atât în ceea ce privește pacienții minori  cât și pacienții adulți, prin acest mod decongestionandu-se activitatea camerei de garda a spitalului.

Pe de altă parte, doresc aduc la cunoștință , vineri  2.11.2019,  a avut loc la sediul spitalului o ședința de lucru la care a fost invitat participe președintele Colegiului Medicilor din Județul Alba – Dr.  Ioan Susan, iar printre temele discuției a fost chiar problema consultării pacienților minori în camera de garda și s a subliniat faptul medicii care asigura permanență prin liniile de garda sunt obligați consulte preliminar și copiii, pe care -I redirecționeze ulterior către un medic specialist sau o altă unitate medicală în cazul în care acest lucru se impune.

Conducerea Spitalului Orășenesc Cugir

Acest articol a fost citit de 1454 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.