Rămâi conectat

Sport

Boxerii cugireni, pe podiumul Turneului Internațional „Centura Transilvania”

cugirinfo.ro

Publicat

în

centura-transilvaniei-box-cluj-napocaÎn cadrul complexului Iulius Mall din Cluj Napoca s-au desfăƒșurat în urmă cu puțin timp, întrecerile din cadrul primei ediții a turneului internațional de box „Centura Transilvania”, destinat categoriilor caƒdeți și tineret, competiție care a reunit 160 de pugiliști, în special din Transilvania, dar și din orașele Căƒlăƒrași și Râmnicu Vâlcea.

Tot la această întrecere au luat parte și boxeri veniți din țara vecină, Ungaria, reprezentând localitățƒile Debrecen și Székesfehérvár. Turneul a fost onorat de prezența fostului mare campion român, boxerul Mihai Leu, care a ținut să asiste la întrecerile organizate de Consiliul Județean Cluj, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Cluj, în parteneriat cu Iulius Mall – Cluj Napoca. Pentru prima dată la un turneu de o asemenea anvergură a participat și un grup de 4 sportivi de la Clubul Sportiv Orășenesc Cugir, pregăƒtiți de cunoscutul antrenor Gheorghe Constantin și anume: Nicolae Fătan – cadet, 60 Kg, Octavian Pavel – tineret, plus 91 Kg, Victor Viziteu, 75 Kg, și Turlea Alexandru, 52 Kg. Deși competiția s-a dovedit extrem de antrenantă, elevii profesorului Gigi Constantin au reușit rezultate la care nu se așteptau, ocupând de două ori prima și tot de atâtea ori cea de-a două treaptă a podiumului.
Astfel, Țurlea Alexandru a câștigat prin KO, în repriza a doua, meciul cu Moldovan Andrei de la Olimpia Cluj, iar Viziteu Victor l-a învins pe Popescu Radu de la CSM Cluj. Greul echipei, Pavel Octavian, pierde în finală, primul loc în meciul cu Andrei Cheța, legitimat la Olimpia Cluj, iar locul al doilea este ocupat de Nicolae Fățan care a ratat titlul în confruntarea cu ungurul Lokotosh Mathe.
„Am avut parte de o competiție puternică, cu boxeri recunoscuți și cu multe meciuri în picioare, la care am dovedit că am făcut un pas înainte spre boxul de calitate așa cum a avut Cugirul cu ani în urmă. E o dovadă a pregăƒtirii asidue pe care am făƒcut-o, dar și a sprijinului primit de la conducerea Clubului Sportiv Orășenesc, a domnului profesor Adrian Mihai. Acum, intensificăm pregăƒtirile, întrucât vom participa la un alt mare turneu de box ce se va desfăƒșura în curând la Baƒia Mare și care va fi destinat cadeților, ne-a declarat antrenorul Gheorghe Constantin.
Cei patru sportivi au primit din partea organizatorilor, cupe și medalii, iar antrenorului i s-a acordat o Diplomă de Excelență.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

G. Goronea, S. Itu și M. Codrea, prezenți la reunirea lotului Metalurgistului Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Lotul Metalurgistului Cugir s-a reunit luni, 15 iulie 2024, la antrenamentele conduse de Lucian Itu participând 24 de jucători, dintre care doi în probe. Noutățile „roș-albaștrilor” se numesc, deocamdată, revenirile lui G. Goronea, S. Itu și M. Codrea.

Lotul de jucători: Perjeriu, Herlea, Csapo, un băiat în probe – Tăban, R. Păcurar, S. Itu (revenit de la Gloria Bistrița), Onaci, Vitinha, Kiraly, G. Vîjdea (fost junior, în probe) – Șaucă, Udrea, P. Păcurar, Gavrilă, A. Barbu, G. Hăprean, Cocan, G. Goronea (Sticla Arieșul Turda), Raica, M. Codrea (CSM Unirea Alba Iulia), Bura, M. Domșa, Șuteu. M. Neagu va rămâne în staff-ul tehnic al cugirenilor, urmând să continue ca jucător la Hidro Mecanica Șugag.

Sâmbătă este fixat un joc de verificare cu CSM Deva, dar este incert din cauza situației neclare a divizionarei terțe. Luni va începe cantonamentul centralizat în localitate, asta în condițiile în care în 31 iulie este primul joc oficial, în Cupa României.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Atacantul Marian Codrea și mijlocașul George Goronea, reveniri la Metalurgistul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Atacantul Marian Codrea (24 de ani) și mijlocașul George Goronea (34 ani) sunt primele două achiziții din această pauză competițională pentru Metalurgistul Cugir, în cazul celor doi fiind vorba despre reveniri în „roșu-albastru”.

Divizionara terță are prevăzută reunirea luni, 15 iulie 2024, iar la capitolul plecări figurează Vl. Popa (a ajuns la ACS Tg. Mureș), Cîrloanță și Dohotariu, neclară fiind situația portarului Csapo.

Marian Codrea, produs al fotbalului cugirean, a fost curtat și vara trecută de formația din orașul natal, însă a preferat să semneze cu CSM Unirea Alba Iulia, de care s-a despărțit recent. M. Codrea a plecat de la Metalurgistul în 2018, revenind după 6 ani, George Goronea a activat ultima dată la Sticla Arieșul Turda, iar acum se întoarce la Cugir, unde se va stabili cu familia. Goronea a mai activat la Industria Galda de Jos și CS Onca Mureș, la ultima grupare ajungând în grupele Cupei României, Divizionara terță mai așteaptă la antrenamente un fundaș central de la CSC Șelimbăr.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Cugireanul Răzvan Voicu, promovat arbitru în lotul de Liga 3, prin programul „Cavalerii fluierului”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cugireanul Răzvan Voicu (împlinește 22 de ani în luna august) a promovat în lotul de arbitri asistenți din Liga 3, în urma programului „Cavalerii fluierului”, organizat la nivel național de către CCA, este anunțul făcut de Comisia Județeană a Arbitrilor Alba.

Astfel, județul Alba are în acest moment 7 reprezentanți la nivel național, în primele 3 eșaloane fotbalistice. Acesta a debutat deja în luna aprilie a acestui an la partida din eșalonul terț, Crișul Sântandrei – Olimpia Satu Mare. Tânărul arbitru din localitatea de sub Drăgana a fost component al Metalurgistului Cugir, echipă din Liga 3, iar la recenta finală a Cupei României, faza județeană, Viitorul Sântimbru – Inter Unirea 5-1, de pe „Arena Cugir” a făcut parte din brigada delegată, alături de Radu Scrob și Daniel Nistor. Ultima promovare din județ a fost în septembrie 2023 cu Daniel Nistor în lotul de Liga 2 și Radu Scrob, în lotul de Liga 3.

Conform informațiilor publicate pe site-ul Comisiei Centrale a Arbitrilor, județul Alba este reprezentat la nivel național de următorii: *Liga 1: Alexandru Vodă (Alba Iulia) – asistent; *Liga 2: Andrei Vladimir Nagy (Măhăceni), Daniel Nistor (Zlatna) – asistent; *Liga 3: Darius Florin Iviniș (Zlatna), Radu Scrob (Alba Iulia), Daniel Popa (Câmpeni) – asistent, Răzvan Voicu (Cugir).

La aceștia se mai adaugă arbitrii din lotul VAR/AVAR: Adrian Damian (Blaj), Darius Iviniș (Zlatna), Marius Mărginean (Blaj), Vladimir Nagy (Măhăceni), Radu Scrob (Alba Iulia), alături de arbitrii asistenți Adriana Avram (Alba Iulia), Alexandru Bedelean (Aiud), Gabriel Leahu (Ocna Mureș), Nectarie Leahu (Ocna Mureș), Daniel Nistor (Zlatna), Daniel Popa (Câmpeni), Răzvan Rădoi (Alba Iulia), Lorand Șipoș (Ocna Mureș), Elisabeta Sunzuiană (Alba Iulia), Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Răzvan Voicu (Cugir), majoritatea dintre aceștia făcând parte și din lotul arbitrilor pentru juniorii republicani.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir