cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Sport » Boxerii cugireni, pe podiumul Turneului Internațional „Centura Transilvania”

Boxerii cugireni, pe podiumul Turneului Internațional „Centura Transilvania”

Publicat în 17.10.2013 la ora 11:09

centura-transilvaniei-box-cluj-napocaÎn cadrul complexului Iulius Mall din Cluj Napoca s-au desfăƒșurat în urmă cu puțin timp, întrecerile din cadrul primei ediții a turneului internațional de box „Centura Transilvania”, destinat categoriilor caƒdeți și tineret, competiție care a reunit 160 de pugiliști, în special din Transilvania, dar și din orașele Căƒlăƒrași și Râmnicu Vâlcea.

Tot la această întrecere au luat parte și boxeri veniți din țara vecină, Ungaria, reprezentând localitățƒile Debrecen și Székesfehérvár. Turneul a fost onorat de prezența fostului mare campion român, boxerul Mihai Leu, care a ținut să asiste la întrecerile organizate de Consiliul Județean Cluj, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Cluj, în parteneriat cu Iulius Mall – Cluj Napoca. Pentru prima dată la un turneu de o asemenea anvergură a participat și un grup de 4 sportivi de la Clubul Sportiv Orășenesc Cugir, pregăƒtiți de cunoscutul antrenor Gheorghe Constantin și anume: Nicolae Fătan – cadet, 60 Kg, Octavian Pavel – tineret, plus 91 Kg, Victor Viziteu, 75 Kg, și Turlea Alexandru, 52 Kg. Deși competiția s-a dovedit extrem de antrenantă, elevii profesorului Gigi Constantin au reușit rezultate la care nu se așteptau, ocupând de două ori prima și tot de atâtea ori cea de-a două treaptă a podiumului.
Astfel, Țurlea Alexandru a câștigat prin KO, în repriza a doua, meciul cu Moldovan Andrei de la Olimpia Cluj, iar Viziteu Victor l-a învins pe Popescu Radu de la CSM Cluj. Greul echipei, Pavel Octavian, pierde în finală, primul loc în meciul cu Andrei Cheța, legitimat la Olimpia Cluj, iar locul al doilea este ocupat de Nicolae Fățan care a ratat titlul în confruntarea cu ungurul Lokotosh Mathe.
„Am avut parte de o competiție puternică, cu boxeri recunoscuți și cu multe meciuri în picioare, la care am dovedit că am făcut un pas înainte spre boxul de calitate așa cum a avut Cugirul cu ani în urmă. E o dovadă a pregăƒtirii asidue pe care am făƒcut-o, dar și a sprijinului primit de la conducerea Clubului Sportiv Orășenesc, a domnului profesor Adrian Mihai. Acum, intensificăm pregăƒtirile, întrucât vom participa la un alt mare turneu de box ce se va desfăƒșura în curând la Baƒia Mare și care va fi destinat cadeților, ne-a declarat antrenorul Gheorghe Constantin.
Cei patru sportivi au primit din partea organizatorilor, cupe și medalii, iar antrenorului i s-a acordat o Diplomă de Excelență.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 616 ori

Boxerii cugireni, pe podiumul Turneului Internațional „Centura Transilvania”
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *