cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Sport » Bogdan Borza, vicecampion european cu echipa României Under 18 la tenis de câmp

Bogdan Borza, vicecampion european cu echipa României Under 18 la tenis de câmp

Publicat în 06.08.2015 la ora 11:34

Bogdan-Borza-Tenis-Club-Alba-CugirEchipa Națională a României U18, băieți, formată din cugireanul Bogdan Borza (legitimat la Tenis Club Alba Cugir), Călin Manda, Nicolae Frunză și coordonată de căpitanul Ionuț Moldovan, a devenit vicecampioană europeană la tenis de câmp.

Competiția pe echipe a avut loc în perioada 3-5 august, în Franța, la La Rochelle.

Desemnată cap de serie nr. 3, echipa României a trecut, în primul tur, de Polonia (2-1), în semifinale, de Spania (3-0), iar în finală a cedat Slovaciei cu 1-2.

În grupa de calificări (care s-a desfășurat săptămâna trecută, la Piestany, Slovacia) România a terminat pe primul loc după ce a învins, în prima rundă, reprezentativa Moldovei (3-0), în semifinale pe cea a Germaniei (2-1), iar în finală a trecut de Slovacia (2-1).

• A jucat la dublu

Cugireanul a fost folosit la dublu, alături de Nicolae Frunză, România câştigând întâlnirile cu Polonia (6-4, 5-7, 6-3), Spania (7-5, 6-4), singurul meci pierdut fiind în finală cu dublul din Slovacia (1-6, 3-6)

Tenismanul cugirean Bogdan Borza (18 ani, legitimat la Asociaţia Clubul de Tenis Alba-Cugir) a fost inclus recent în lotul lărgit al României, pentru întâlnirea de Cupa Davis ce s-a desfăşurat la Constanţa, contra Slovaciei!

În 2011, tenismenul cugirean a devenit dublu campion european, la Under 14, pe echipe şi individual, iar în acest an a reprezentat România la Campionatele Europene Under 18, la individual, la Klosters în Elveţia (din 20 iulie) şi apoi, alături de Nicolae Frunză, la calificările europenele pe echipe, la Piestany (Slovacia, în perioada 29-31 iulie)

Acest articol a fost citit de 248 ori

Bogdan Borza, vicecampion european cu echipa României Under 18 la tenis de câmp
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.