Rămâi conectat

Actualitate

Blocul „NATO” din Cugir a intrat în… Uniunea Europeană!

cugirinfo.ro

Publicat

în

Blocul în care locuiesc mai bine de 200 de cetăţeni de etnie romă din Cugir a fost reabilitat cu fonduri europene în cadrul proiectului integrat  ”Incluziv – investiție europeană privind dezvoltarea socială în Cugir”.

Cunoscut ca ”Blocul NATO” din cauza stării avansate de degradare şi a condiţiilor deplorabile de trai, acesta şi-a schimbat cu totul imaginea ca urmare a lucrărilor care au avut loc în ultimele două luni. Familiile care locuiesc aici au în sfârşit apă curentă, au toalete în locuinţe şi un sistem de canalizare funcţional, au geamuri termopan, curent pe casa scării şi spaţii comune decente şi curate.

”Vorbim de o normalitate de care locatarii acestui bloc nu au avut parte de peste 30 de ani. Prin proiectul pe care-l derulăm, administraţia locală alături de partenerii săi doresc să sprijine aceste persoane și familii rome, oferindu-le egalitate de șanse în comunitatea în care trăiesc” a declarat managerul de proiect, Dan Cherecheș.

Până în acest moment au fost realizate lucrări de reabilitare a acoperișului, anvelopare și termoizolare, inclusiv finisaje interioare în spațiile comune. S-au refăcut instalațiile electrice, instalațiile de apă și de canalizare și au fost înlocuite obiectele sanitare din majoritatea locuințelor, urmând să se introducă instalația de gaze naturale la nivelul blocului.

Dan Cherecheș mai spune că „importanța strategică a acestui proces de lucrări de reprarații/modernizări a celor 68 de locuințe care fac parte din acest bloc denumit în mod peiorativ ”Blocul NATO”, este reliefată de faptul că dacă proiectul nu s-ar fi derulat, șansele ca aceste familii să aibă fondurile necesare de reabilitare erau egale cu zero, în condițiile în care multe dintre ele au dificultăți în a-și asigura traiul zilnic. Astfel, în lipsa proiectului, cele peste 200 de persoane erau condamnate să trăiască în continuare în condiţii inumane, imobilul fiind un iminent focar de infecţie, cu efecte negative asupra întregii comunităţi”.

În baza proiectului integrat  ”Incluziv – investiție europeană privind dezvoltarea socială în Cugir”, persoanele rome din Cugir beneficiază inclusiv de acces la educație, formare profesională, antreprenoriat, servicii medico-sociale și de sprijin în rezolvarea problemelor legate de acte de stare civilă și de proprietate. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin POCU 2014-2020.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    Vasile Instalatoru

    14.01.2021 la 0:47

    Le-ați pus și centrale termice de apartament?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir