cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Biserica Ortodoxă „Sfântul Ierarh Nicolae” din Cugir a fost gazda celei de-a VII-a ediții a evenimentului „Seara de Colinde”

Biserica Ortodoxă „Sfântul Ierarh Nicolae” din Cugir a fost gazda celei de-a VII-a ediții a evenimentului „Seara de Colinde”

Publicat în 14.12.2017 la ora 9:19

Biserica Ortodoxă „Sfântul Ierarh Nicolae” din Cugir a fost gazda unui emoționant eveniment consacrat apropiatelor sărbători ale Crăciunului. În organizarea Inspectoratului Școlar Județean Alba, a Protopopiatului Sebeș și a instituțiilor școlare de învățământ din Cugir, la amintitul locaș de cult a avut loc miercuri seara, o minunată „Seară de colindă”, aflată la cea de-a VII-a ediție.

Manifestarea a fost deschisă de prof. Laura Teban – director adj. la Școala Gimnazială nr. 3 Cugir, care arăta că ,,prin farmecul arhaic, prin duhovniceasca legătură a omului cu Dumnezeu, colinda rămâne icoană veche în altarul spiritual al Bisericii, legându-ne în acest fel de credința strămoșilor noștri. În acest spirit ne-am propus să organizăm și anul acesta o ,,Seară de colinde”, în cadrul căreia elevii școlilor din Cugir sunt chemați să transforme spațiul și timpul nostru obișnuit într-unul sacru”.

În fața Sfântului Altar, elevii Școlii Gimnaziale nr. 3, conduși de familia preot Adrian și Luminița Cebotari, au introdus participanții în atmosfera de Crăciun, interpretând colindele: ,,Bucură-te”, ,,Bucurie se arată” și ,,Leru-i – Ler”, urmată de poezia ,,Așteptare” interpretată de Alexia Herlea. Având ca îndrumători pe profesoarele Diana Stoica și Aurora Andriuc, elevii Școlii Gimnaziale ,,Iosif Pervain” au interpretat colindele: ,,După datini colindăm”, ,,Colinda celor trei flori sfinte” și Îngheață apa-n miez de vară”, iar elevul Andrei Bogdan a recitat poezia ,,Nașterea Mântuitorului” de Ion Creangă.

Cu gândul că în fața tainei celei de veac ascunse, colindele sunt flori ascunse ale simțămintelor noastre, elevii Școlii Gimnaziale ,,Singidava” pregătiți de profesoarele Diana Stoica și Daniela Pascal au încântat publicul interpretând: ,,Am pornit cu veste bună”, Haida Ler” și ,,Merge Lina la Fântână”, iar eleva Dărăban Roxana a recitat emoționanta poezie ,,A sunat aseară mama” – de Emilia Plugaru. Următoarele momente au aparținut grupului ,,Mlădițe Cugirene” pregătit de prof. Ionela Popa. Membrii formației au interpretat: ,,Asta-i casa cea frumoasă”, ,,Viflaime, Viflaime” și ,,Răsunet blând de clopoței”. Coordonat de profesoara Ana dan grupul de colindători ai Colegiului Tehnic ,,I.D. Lăzărescu” a interpretat colindele: ,,Sloboadă-ne gazdă-n casă”, ,,Ce soare răsare” și ,,Porni Petru și cu Raiu”. Ultimul moment al serii a aparținut elevilor Colegiului Național ,,David Prodan”, pregătiți de prof. Călin Furdui, care au interpretat ,,Cetiniță, cetinioară”, ,,Ia ieșiți boieri afară” și ,,Galbenă gutuie”.

La eveniment a luat parte părintele protopop Ionel Arsu, viceprimarul Călin Furdui, cadre didactice și nu în ultimul rând gazda acestei seri speciale, preotul paroh Gheorghe Mihăilescu. Toți copiii participanți la eveniment au primit cadori din partea organizatorilor constând în dulciuri, fructe și colaci. Și anul acesta, colaqcii au fost oferiți drept cadou de Crăciun din partea producătorului local de produse de panificație, Paul Henegar.

 Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 317 ori

Biserica Ortodoxă „Sfântul Ierarh Nicolae” din Cugir a fost gazda celei de-a VII-a ediții a evenimentului „Seara de Colinde”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.