cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Centrul Cultural Cugir a găzduit lucrările celei de-a VII-a ediții a Conferinței Naționale Multidisciplinare „Profesor Ion D. Lăzărescu”

Centrul Cultural Cugir a găzduit lucrările celei de-a VII-a ediții a Conferinței Naționale Multidisciplinare „Profesor Ion D. Lăzărescu”

Publicat în 13.09.2019 la ora 21:10

Centrul Cultural din Cugir a găzduit astăzi, 13 septembrie 2019, lucrările Conferinţei Naţionale Multidisciplinare „Profesorul Ion D. Lăzărescu’”, fondatorul şcolii româneşti de teoria așchierii”, manifestare desfășurată sub egida Asociației Generale a Inginerilor din România(AGIR) – sucursala Alba, cu sprijinul Consiliului Județean Alba, a Primăriei Cugir și a Asociației de Dezvoltare Socio  Economică (ADSEA) Alba.

Evenimentul de la poalele Drăganei, aflat la cea de-a VII-a ediție, a reunit personalităţi din lumea academică şi universitară românească, cadre inginereşti, reprezentanţi ai mediului de afaceri local, personalităţi politice şi administrative de la nivel judeţean şi local. Au onorat evenimentul,  Președintele Consiliului Județean Alba Ion Dumitrel și directorul Marian Altai, din cadrul CJ Alba, directorul de cabinet din cadrul Instituției Prefectului Alba, Cornel Murg, Academician prof. emerit dr.ing. George Arghir – Universitatea Tehnică Cluj Napoca, dr. ing. Mihaela Ciortea lect. univ. la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, dr. ing. Emil Muntean, președinte ADSEA Alba și director general la Parcul Industrial Cugir.

În sală a fost prezent și un grup de elevi de la Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu”, adus special de directorul instituției, prof. Ionuț Iancu, pentru a lua parte la manifestare.  Salutul de deschidere a manifestării a fost rostit în calitate de gazdă de către directorul general al Centrului Cultural Cugir, Diane Dobrean, după care, preşedintele AGIR, Alexandru Micaciu a vorbit de importanța manifestării de la Cugir și a prezentat invitații la eveniment, cărora le-a dat posibilitatea să se adreseze celor prezenţi în cadrul reuniunii.

La Rândul său, Emil Nicolae Muntean, a evidențiat personalitatea lui Ion D. Lăzărescu, un om de mare valoare al tehnicii românești care a avut o contribuție de excepție la dezvoltarea în domeniul teoriei așchierii. N-a uitat însă, să aducă un omagiu artizanului organizării primei ediții în memoria marelui profesor, a unui alt mare tehnician cugirean și anume dr. ing. Mihai Sudrijan trecut prea devreme la cele veșnice.

O mare parte dintre cei prezenți au primit din partea organizatorilor ,,DIPLOME DE PARTICIPARE” și volumul de carte ,,Inginerie Cugir”, care cuprinde peste 40 de lucrări de specialitate aparținând unor cadre inginerești de specialitate din Cugir și din alte localități. Participanții au avut prilejul să viziteze o mini – Expoziție Muzeală a orașului Cugir situată în holul Centrului Cultural, organizată cu acest prilej de către Asociația Pro Cugir condusă de ing. Aurel Voicu.

A urmat o vizită la S.C. STAR Transmission Cugir, iar după masă,  participanţii la conferinţă au luat parte la lucrările pe secţiuni organizate în sălile special amenajate la Colegiul Tehnic ”I. D. Lăzărescu” Cugir.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 184 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.