Rămâi conectat

Ştiri din zonă

Bărbat din Săliștea bătut de un consătean, pentru că a muncit duminica doar în chiloți

cugirinfo.ro

Publicat

în

„Adu-ți aminte de ziua Domnului și o cinstește” sună cea de-a patra poruncă. Un bărbat din Săliștea a învățat pe pielea lui că nu e bine să lucrezi duminica.

Prin rechizitoriul înregistrat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, incidentul a avut loc în data de 30 august 2020, în jurul orei 19.00, persoana vătămată B. B. se afla în curtea școlii din Săliștea, unde strângea iarbă pentru animale. La un moment dat, de pe terasa amplasată vis-a-vis de curtea școlii, mai multe persoane, între care și inculpatul A. A., au început să strige la persoana vătămată, aducându-i reproșuri, pe de o parte cu privire la faptul că muncește duminica, iar pe de altă parte cu privire la faptul că ar fi fost îmbrăcat prea sumar, într-o pereche de boxeri, iar în zonă erau prezenți mai mulți copii care ar putea observa acest aspect.

La scurt timp, de persoana vătămată s-a apropiat martorul M. M. F., urmat fiind de inculpatul A. A., amândoi continuând să îi adreseze reproșuri persoanei vătămate cu privire la ținuta acestuia, precum și cu privire la faptul că nu se mai satură de bani și din cauza asta lucrează și duminica. În timp ce îi reproșau aspectele menționate, inculpatul și martorul M. M. F. îl țineau de mâini și îl împingeau pe B. B..

În aceste condiții, inculpatul A. A., fiind sub influența alcoolului și enervat de circumstanțele în care se afla la lucru persoana vătămată, precum și ca urmare a faptului că și-a amintit de o neînțelegere dintre el și persoana vătămată din trecut, cu privire la o sumă de bani, la un moment dat, i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu pumnul în zona feței, mai exact în zona arcadei stângi, urmarea căreia persoana vătămată a suferit o leziune traumatică – plagă contuzie – deschisă, pentru a cărei vindecare s-au stabilit, prin certificatul medico-legal ca fiind necesare 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Ulterior, inculpatul și martorul M. M. F. i-au spus persoanei vătămate să plece și să-și lase telefonul și hainele la fața locului, în curtea școlii, fapt care s-a și întâmplat.

Procesul penal împotriva inculpatului a fost încetat deoarece părțile implicate s-au împăcat.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Ştiri din zonă

Acțiune de ecologizare a cimitirului din Șibot

cugirinfo.ro

Publicat

în

Lăudabilă inițiativa preotului paroh, Cosmin Șandru (Parohia Șibot) care sâmbăta trecută a organizat o acțiune de igienizare a cimitirului local.

La evenimentul respectiv au participat credincioși din cadru parohiei cu utilaje, mtocoase, căruțe, saci de depozitat resturi vegetale și gunoaie.

„A fost o acțiune necesară, gospodărească, dar care ține și de imagine pentru comunitatea din Șibot. Un demers în cadrul căruia s-au curățat aleile principale, spațiile dintre morminte, s-au strâns coroanele uscate, resturile rămase de la lumânări etc. Le mulțumesc tuturor celor care au fost prezenți la initiativa noastră și-l rog pe bunul Dumnezeu sa le răsplătească efortul pentru fapta pe care au săvârșit-o”, a spus părintele Șandru.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Tânăr de 20 de ani din Săliștea, cercetat pentru conducere fără permis

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 19 aprilie 2024, în jurul orei 12.00, polițiștii Postului de Poliție Săliștea au depistat un tânăr de 20 de ani, din comuna Săliștea, în timp ce conducea un tractor, pe raza localității Săliștea, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Șezătoare în Parohia Ortodoxă Șibot – balsam pentru sufletul copiilor și bunicilor

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 6 aprilie 2024, după slujba Vecerniei, la Biserica Ortodoxă din Șibot (preot paroh Cosmin Șandru) a avut loc o șezătoare a Tinerilor și Bunicilor din parohie, unde s-au citit compunerile din culegerea 12 Copii, 12 Bunici”, lecturi care au bucurat sufletele celor prezenți.

Culegerea 12 Copii, 12 Bunici” este un mod prin care aceștia își arată prețuirea față de proprii bunici, străbunici și nu numai. Discuțiile tinerilor cu bunicii, în vederea pregătirii compunerilor, au fost un adevărat balsam pentru sufletul acestora și pentru oricine le-ar fi auzit.

Povestea de viață a fiecărui bunic este specială, compunerile raprezentând un tezaur pentru sufletul tuturor.

Potrivit părintelui, Cosmin Șandru „șezătoarea a constituit unul din obiceiurile cu rol foarte important în viaţa socială a satului. La şezătoare se lucra, se cânta, se spuneau poveşti, se practicau unele jocuri sociale, adică se transmitea şi se prelua tradiţia populară. Semnificaţia socială a şezătorilor consta în faptul că ele contribuiau la menţinerea unei mentalităţi colective în comunitatea satului, şezătoarea este un obicei străvechi. Spun bătrânii satului că ei işi amintesc de şezători din copilaria lor, de la părinţii lor. Şezătorile se organizau în perioada iernii, după sărbătorile de iarnă şi până când începea postul Paştelui.  De obicei se organizau pe zone ale satului. Se adunau mai mulţi oameni la câte o casă, seara,după ce terminau treaba cu animalele de pe lângă casă şi şezătoarea ţinea până pe la miezul nopţii. Casele la care se ţineau şezătorile se schimbau prin rotaţie, între membrii grupului de vecini”

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir