Rămâi conectat

Ştiri din zonă

Bărbat de 56 de ani din Săliștea cercetat de polițiști, după ce a fost surprins conducând fără permis pe DJ 142L

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ieri, 3 martie 2021, în jurul orei 18.20, polițiștii rutieri din Aiud l-au depistat pe un bărbat de 56 de ani, din comuna Săliștea, în timp ce conducea un tractor, pe DJ 142L, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Ştiri din zonă

23-24 septembrie 2023: Fiii satului Tărtăria. Vezi programul

cugirinfo.ro

Publicat

în

După mai bine de 10 ani, fiii satului se reîntâlnesc la Tărtăria, cu dor si drag de satul lor, cu bucurie și emoția reântâlnirii. Sărbătoarea începe sâmbătă, 23 septembrie 2023 de la ora 17.00, în curtea școlii cu discotecă în aer liber și un pahar de vorbă la cort.

Duminică 24 septembrie 2023 de la ora 11,30 la monumentul eroilor din Tărtăria se va tine o slujbă religioasă urmată de cantece patriotice interpretate de fanfara județului Alba, acordarea de distincții și titlul de cetățean de onoare al comunei Săliștea, spectacol folcloric sustinut de ansambluri si interpreți de muzică populară, iar spectacolul se va termina cu un foc de artificii.

PROGRAM

ora 11:30 – Slujbă religioasă și depunere de coroane la Monumentul Eroilor din Tărtăria
ora 12:00 – întâlnirea fiilor satului la Căminul Cultural „Aurelia Stan” din Tărtăria
ora 13:30 – „Nunta tradițională la Tărtăria” – reconstituirea alaiului de nuntă tradițională
ora 15:00 – Cuvânt de bun venit al gazdelor, salutul oficialităților prezente, acordarea de distincții și acordarea titlului de „Cetățean de onoare al comunei Săliștea”
ora 15:30 – Spectacol folcloric

ANSAMBLUL FOLCLORIC AL JUDEȚULUI ALBA, dirijor ALEXANDRU PAL alături de soliștii vocali:
ROXANA RECHE
FLORICICA MOGA
DORINA NARIȚA
NICOLAE PLUTĂ
TRAIAN JURCHELA
ANSAMBLUL FOLCLORIC din DAIA ROMÂNĂ
ANSAMBLUL FOLCLORIC „CĂLIN JULESCU” din SĂLIȘTEA
EUGEN MIHĂILĂ
DARIA JURJ
FORMAȚIA „CONDOR” – coordonator COSMIN SIMA

ora 21:00 – Foc de artificii


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Tentativă de OMOR la Șibot: Un bărbat, orbit de aburii alcoolului, și-a înjunghiat un cunoscut

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un bărbat din Șibot a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani şi 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Acesta a mai fost obligat la plata sumei de 30.000 de euro cu titlu de daune morale.

„În actul de sesizare a instanței s-a reținut, în esență în sarcina inculpatului, că la data de 17.02.2023, seara, după orele 18:00, probabil în jurul orei 21:00, în timp ce se afla cu mai multe persoane la un grătar organizat la ferma deținută de martor și familia extinsă a acestuia, pe raza localității Șibot, pe fondul consumului de alcool și a unei discuții aprinse cu victima, în cursul căreia cei doi și-au adresat cuvinte cu potențial jignitor, a aplicat acesteia din urmă o lovitură în zona abdominală, cu un cuțit aflat pe masa dintre cei doi, cauzându-i leziuni care au pus în pericol viața, prin plaga tăiat-înțepată astfel creată.

Pe fondul consumului de alcool în cantități destul de însemnate, între victima S.M.S și numitul M.V. a izbucnit un conflict verbal, plecat de la glume pe care cei doi le făceau reciproc unul față de celălalt, în cursul cărora victima a insinuat că M.V. este leneș, nu are mașină și umblă cu a fiului său și alte asemenea. În acest punct al discuției dintre cei doi, probabil în jurul orei 21:00, inculpatul M.V. i-a spus victimei că este țigan. Deranjat de acest aspect, victima a replicat lui M.V. că „este un gunoi”, ceea ce a declanșat o reacție violentă a numitului.

Astfel, acesta la masă ședea în capătul opus ușii de acces în fermă, victima undeva la mijlocul mesei. M.V., după ce a fost numit gunoi, a sărit în picioare de la locul său și s-a deplasat într-o poziție vis-a-vis de victimă, peste masă, încercând să îl prindă, respectiv să îl lovească. Întrucât lângă victimă se afla martorul, potrivit propriei declarații cel mai lucid dintre cei prezenți, acesta din urmă a încercat să îl tragă înapoi pe M.V., ca acesta să nu ajungă la victimă. Într-o primă fază, M.V. a reușit să scape din strânsoare, și a întins mâinile spre victimă ocazie cu care – cel mai probabil a lovit-o scurt pe aceasta în zona abdomenului cu un cuțit aflat pe masă, după declarația martorulu, aproximativ în dreptul victimei, cuțit folosit la tăierea pâinii, cu lamă lungă.

Concluziile preliminare medico-legale au arătat că victima prezenta o leziune traumatică (plagă înțepată-tăiată abdominală penetrantă cu leziune de ileon, hemoperitoneu și peritonită stercorală) ce s-a putut produce prin lovire cu un corp înțepător-tăietor (posibil cuțit), ce necesită spre vindecare 45-50 de zile îngrijire medicală, în condițiile unei evoluții favorabile, a pus în primejdie viața victimei și poate data din 17.02.2023.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Un drogat a încercat să-i smulgă unei femei copilul din brațe, în Piața „Arras” din Deva. A motivat că i s-a părut că ar fi al lui

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un bărbat de 29 de ani este cercetat de poliţişti după ce marţi, în Piața „Arras” din Deva, a încercat să smulgă un copil de doi ani şi jumătate din braţele mamei sale.

Agresorul, despre care se bănuieşte că ar fi fost sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, a declarat că a făcut acest gest deoarece i s-a părut că minorul ar fi fost al lui.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, incidentul a avut loc în Piaţa Arras, situată într-o zonă relativ centrală a municipiului Deva, locul fiind amenajat sub forma unui părculeţ, frecventat des de localnici şi copii.

„Minorul nu a suferit vătămări corporale, iar tânărul a fost reţinut de trecători până la sosirea poliţiştilor, care s-au deplasat, în cel mai scurt timp, la locul faptei. La faţa locului a intervenit un echipaj din cadrul Biroului Ordine Publică Deva, care l-a imobilizat pe tânăr şi l-a condus la o unitate medicală în vederea evaluării psihiatrice”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de loviri sau alte violenţe şi continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor în care s-a comis fapta şi pentru luarea măsurilor legale care se impun.

Tânărul urmează să fie internat la Spitalul de Psihiatrie din localitatea Zam.

UPDATE: Bărbatul de 29 de ani care a smuls un copil de doi ani şi jumătate din braţele mamei sale, în timp ce se aflau într-o piaţă din Deva, a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din comuna Zam, poliţiştii extinzând urmărirea penală în acest dosar şi pentru infracţiunea de lipsire de libertate, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Potrivit poliţiştilor, în urma probatoriului s-a constatat că la momentul în care copilul a fost luat din braţele mamei sale, agresorul s-a îndepărtat de femeie câţiva metri, până când persoanele aflate în Piaţa Arras, unde a avut loc incidentul, l-au imobilizat.

Ulterior, la faţa locului a sosit un echipaj de poliţie care l-a reţinut pe autorul faptei.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi lipsire de libertate.

Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor comiterii faptei şi luării măsurilor legale care se impun


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir