Rămâi conectat

Ştiri din zonă

Bărbat de 32 de ani din Săliștea, condamnat la închisoare cu executare, reținut de polițiști și dus la Penitenciarul Aiud

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 7 aprilie 2023, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un bărbat de 32 de ani, din comuna Săliștea, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis, la data de 6 aprilie 2023, de Judecătoria Alba Iulia.

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de un an și 6 luni închisoare pentru conducere sub influența alcoolului, conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Ştiri din zonă

Șofer din Șibot, „beat mangă”, cercetat de polițiști după ce a lovit trei autoturisme în stațiunea Geoagiu Băi

cugirinfo.ro

Publicat

în

Marți, 19 martie 2024, în jurul orei 18.34, un bărbat de 61 ani, din localitatea Șibot,în timp ce a încercat să efectueze manevra de întoarcere în parcarea unei unități de cazare din stațiunea Geoagiu Băi, a lovit alte trei mașini care se aflau parcate.

În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto de către polițiști, aparatul a indicat o concentrație de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Investiție de aproape 7 milioane de lei în reabilitarea a două drumuri comunale și a mai multor străzi din comuna Blandiana

cugirinfo.ro

Publicat

în

Drumurile DC 63 și DC 57 plus 5 străzi din localitățile Acmariu și Blandiana urmează să fie reabilitate și modernizate prin programul Anghel Saligny.

Următoarele străzi urmează să fie reabilitate și modernizate conform documentației:

– DC 63 localitatea Blandiana – 2km
– DC 57 localitatea Acmariu – 521m
– Străzi localitatea Blandiana – 608m
– Străzi localitatea Acmariu – 801m
– Total infrastructură rutieră localitatea Blandiana – 2608m
– Total infrastructură rutieră localitatea Acmariu – 1322m
– Total infrastructură rutieră comuna Blandiana – 3930m

„Drumurile urmează să fie asfaltate, modernizarea infrastructurii. Sunt mai mule străzi care vor beneficia din acest proiect finanțat prin Anghl Saligny. Avem nevoie de o astfel de modernizare deoarece unele drumuri sunt încă din piatră,” a declarat primarul comunei Blandiana, Gherman Nicolae.

Drumul comunal DC 63, respectiv drumul comunal DC 57 fac parte din domeniul public al celor două comune și reprezintă drumuri de interes local.

Pe lângă modificările aduse drumurilor, se vor construi și 3 poduri, 2 pe DC 57 iar unul pe DC 63. Se vor executa și lucrări aferente infrastructurii de scurgere a apelor, drumuri laterale, marcaje și semnalizare rutieră.

Durata totală a lucrărilor este de maximum 24 de luni.

Licitația are o valoare de aproximativ 6.908.446,47 de lei. Ofertele se pot trimite până la data de: 01.04.2024.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Un tânăr din Săliștea își licitează porumbeii pentru a construi o casă unei familii nevoiașe cu 8 copii

cugirinfo.ro

Publicat

în

Claudiu Petruț, un tânăr din Săliștea, își licitează porumbeii pentru a ajuta familii nevoiașe, a demarat o nouă campanie. De data aceasta, bărbatul vrea să construiască o casă unei familii nevoiașe cu 8 copii din Zlatna.

Claudiu Petruț, tânărul pasionat de porumbei din Săliștea, continuă să facă bine celor care au nevoie de ajutor și pe care viața îi pune la grea încercare. 0772.237.558.

În cadrul acțiunii de Crăciun, Claudiu a cunoscut o familie cu 8 copii din Zlatna. Oamenii trăiesc într-o cameră cu două paturi, se încălzesc la o sobă improvizată, pe care și gătesc, iar curent au de la un generator. Copilașii nu aveau jucării, hăinuțe și încălțăminte adecvate pentru timpul de afară, iar la un televizor nici nu visează.

Și pentru că stau 10 oameni într-o cameră, tânărul din Săliștea a decis să îi ajute să aibă o locuință a lor și să trăiască decent. Un prim pas a fost să obțină un teren pe care să construiască locuința. Zis și făcut!

Cu ajutorul primăriei Zlatna, Claudiu a rezolvat în urmă cu câteva zile problema terenului: ”Am reușit să rezolvăm cu terenul, urmează următoarele etape pentru construirea casei familiei nevoiașă cu 8 copii. Toți cei care nu sunteți indiferenți, ne puteți susține și ajuta. Domnul primar care o fost foarte deschis, încântat și surprins că dorim să construim o casă, ne ajuta și sprijină întrutotul”, a povestit tânărul.

Silviu Ponoran, edilul de la Zlatna spune că în baza legii 15, au fost puse la dispoziție terenuri pentru familii cu vârsta de până la 35 de ani: ”Am donat terenul, să vedem cine dorește să ne sprijine pentru construirea unei locuințe”, a declarat primarul pentru ziarulunirea.ro.

În principal este nevoie de materiale de construcții, iar Claudiu spune că sunt deja câteva persoane care doresc să ajute cu lemn, țiglă și ciment: ”Restul sperăm să ne fie donate și diferența de materiale să o cumpărăm, iar mână de lucru avem”, spune bărbatul.

Pentru a face rost de bani, Claudiu a vândut la licitație mai mulți porumbei, iar în prezent are pentru licitație în jur de 80 de pui. Toată suma pe care o va strânge va fi folosită pentru achiziționarea celor necesare construcției.

În ce îi privește pe membrii familiei, tânărul spune că în primă fază au fost reținuți și sceptici și nu le venea să creadă, dar văzând că lucrurile s-au pus în mișcare, pentru ei înseamnă un vis care poate deveni realitate, iar începând de săptămâna viitoare, capul familiei și băiatul mai mare vor merge și la muncă,


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir