cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Avertisment pentru proprietarii de imobile din Cugir: Se majorează impozitul pe clădirile şi terenurile neîngrijite

Avertisment pentru proprietarii de imobile din Cugir: Se majorează impozitul pe clădirile şi terenurile neîngrijite

Publicat în 03.11.2016 la ora 10:30

primarie-cugir-nouPe agenda de dezbateri a Consiliului Local Cugir se află un proiect de hotărâre al administraţiei referitor la aprobarea unui regulament de stabilire a condiţiilor de majorare a impozitului pe clădirile şi terenurile neîngrijite situate în intravilanul localităţii.

Având în vedere faptul că pe raza oraşului Cugir se află clădiri şi terenuri neîngrijite, care afectează atât aspectul arhitectural şi imaginea generală a oraşului, cât şi siguranţa locuitorilor, se impune adoptarea unor măsuri care să elimine situaţiile neplăcute şi periculoase care pot apărea ca urmare a existenţei clădirilor şi terenurilor neîngrijite. Obiectivul demersului este determinat de stimularea conformării voluntare a proprietarilor de imobile privind legislaţia de gospodărire a localităţilor şi de aplicare a prevederilor legale în domeniul salubrizării terenurilor/ clădirilor şi a măsurilor de creştere a calităţii arhitectural – ambientale pe raza oraşului Cugir, gestionarea eficientă a patrimoniului construit şi punerea în siguranţă a domeniului public. Proprietarii clădirilor, persoane fizice sau juridice, sunt obligaţi, conform reglementărilor legale în vigoare, să asigure starea tehnică corespunzătoare a acestora, prin efectuarea lucrărilor de consolidare, restaurare, reparaţii curente şi de întreţinere. La fel şi proprietarii terenurilor din intravilan, persoane fizice sau juridice, sunt obligaţi, conform legii, să întreţină aceste terenuri, să efectueze lucrări specifice pentru îndepărtarea vegetaţiei necultivate şi să nu permită depozitarea deşeurilor. Potrivit regulamentului, s-a stabilit şi un punctaj procentual care se calculează pentru fiecare imobil evaluat în parte, în funcţie de starea de degradare a acestuia. Astfel, se majorează cu 250%, pentru punctajul procentual până la 50% şi cu 500%, pentru punctajul procentual între 50% şi 100%, punctaj stabilit conform criteriilor de încadrare a imobilului. De asemenea, se aprobă majorarea impozitului pe teren pentru terenurile neîngrijite situate în intravilanul oraşului Cugir, respectiv a localităţilor componente, astfel: cu 250%, pentru punctajul procentual de 50% şi cu 500%, pentru punctajul procentual de 100%, punctaj stabilit conform criteriilor de încadrare a terenului.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 230 ori

Avertisment pentru proprietarii de imobile din Cugir: Se majorează impozitul pe clădirile şi terenurile neîngrijite
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.