cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Atletul Vasile Hârjoc a primit astăzi „Medalia de onoare a orașului Cugir”

Atletul Vasile Hârjoc a primit astăzi „Medalia de onoare a orașului Cugir”

Publicat în 23.12.2019 la ora 23:37

Aceasta distincție i-a fost acordată marelui sportiv de către Primarul Adrian Teban, în cadrul ședinței Consiliului Local Cugir, pentru întreaga activitate sportivă și rezultatele de excepție obținute la competițiile naționale și internaționale de atletism, prin care a fost promovat renumele orașului Cugir.

Initiativa a aparținut consilierilor: Mircea Simu, Laurenţiu Duma, Julieta Isarie, Alexandru Micaciu, Monalisa Borza, Mihaela Bota și Adrian Păștină.

Născut la data de 25.02.1953, în localitatea Cut,Vasile Hârjoc, a făcut studiile la Cugir (Liceul industrial), iar ulterior a urmat cursurile Școlii de Maiștri Militari, lucrând la Uzina Mecanică Cugir, unde și-a desfășurat activitatea până în anul 1998 când s-a pensionat.

Din anul 1991 începe să participe la competițiile naționale și internaționale de atletism la probele de maraton și semimaraton, probe de cros și alergare pe șosea, pentru seniori, având rezultate deosebite.

În prezent este legitimat la Clubul Sportiv Orășenesc Cugir și se antrenează cu profesorul Gheorghe Hăprian. Din activitatea prodigioasă pe plan sportiv, amintim unele din cele mai importante succese sportive, prin care atletul veteran a dus numele orașului Cugir si al României pe toate meridianele lumii: peste 15 titluri naționale, balcanice și europene la probele de maraton și semimaraton, desfășurate în România, Bulgaria, Grecia, Italia, Spania, Ungaria; participări și clasări meritorii la celebrele probe de maraton din Boston, Chicago, Puerto Rico, New- York, culminând cu câștigarea probei de maraton de la Las Vegas în anul 2006.

Numai în anul 2019, alergătorul a obținut șase titluri de campion național și a urcat de trei ori pe podiumul campionatelor internaționale de la Veneția – Italia, Torun – Polonia și la Balcaniada de pistă – București.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 277 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.