cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Asociația Pescarilor din Cugir a demarat o acțiune de populare cu pește din specia Caras

Asociația Pescarilor din Cugir a demarat o acțiune de populare cu pește din specia Caras

Publicat în 17.04.2013 la ora 8:59

Asociația de Pescuit Sportiv ,,Șurianul” Cugir a efectuat la începutul acestei săptămâni, prima acțiune de populare cu peste din specia Caras în câteva zone deficitare de pe albia râului Mureș, precum și în unele bălti, în special acolo unde a fost distrus mediul de dezvoltare al faunei piscicole. 

Potrivit președintelui asociației, Ioan Cristea, popularea s-a făcut cu caras producător și a vizat acele locuri în care șansele de înmulțire a peștelui sunt cele mai favorabile. La acțiune au luat parte mai mulți membri ai asociației cugirene de pescuit în frunte cu președintele Ioan Cristea precum și vicepreședinții Gheorghe Tăƒman și Ioan Stanicăƒ, peștele fiind asigurat de către unul din membri organizației care deține un heleșteu privat.
“Din punctul nostru de vedere autoritățile competente ar trebui să oblige toate firmele, care prin activitatea lor au distrus fauna piscicolă să facă popularea cu pește a zonelor aferente așa cum se face în toată Europa civilizata”, a declarat președintele pescarilor din Cugir.  Cristea a ținut să mulțumească conducereii U.M. Cugir față de modul în care a înțeles să găsească soluții pentru a elimina pe viitor poluarea râului Cugir. Nu același lucru a spus despre o altă firmă locală care crează încă dificultăți serioase, în ceea ce privește protejarea mediului acvatic: “În opinia noastră cel mai mare și periculos poluant din localitate este Sucursala de Apa Cugir, care încă nu a rezolvat problema deversării directe, în Râul Cugir a apelor menajere. “Așa cum am discutat cu conducerea societății, în perioda următoare vom efectua investigații cu referire la descoperirea zoneor unde se deversează ape menajere netratate și vom lua măsurile ce se impun”, a mai precizat Cristea.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 398 ori

Asociația Pescarilor din Cugir a demarat o acțiune de populare cu pește din specia Caras
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *