Rămâi conectat

Administraţie

Aproape 60 de incinte cu acces pe bază de cartelă sunt pregatite pentru colectarea selectivă a deseurilor din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

„De mai bine de două luni, Primăria Cugir a început amenajarea spațiilor necesare pentru colectarea separată a deșeurilor, pe tipuri de fracții: gunoi menajer, hârtie, carton, metal, plastic și sticlă. În momentul de față sunt finalizate platformele pe care se vor afla viitoarele puncte de colectare.

Totodată, au fost contractate 59 de incinte de colectare a deșeurilor, executate din structuri metalice, care vor înmagazina un număr de șase containere pentru colectarea separată deșeurilor. Acestea sunt dotate cu sisteme de acces pe bază de cartelă, deocamdată achiziționandu-se 15.000 de cartele de acces, câte două pentru fiecare apartament arondat punctului de colectare corespunzător”.

Afirmația aparține viceprimarului Călin Furdui care spune că a sosit timpul să se treacă la o colectare mult mai eficientă a gunoiului. Viceprimarul a mai precizat că a fost nevoie să se amâne trecerea la un sistem integrat de gestiune a deșeurilor datorită faptului că nu s-a deschis Depozitul de la Galda de Jos, unde trebuie să ajungă gunoiul din tot județul Alba.

„Pentru cetățenii care nu știu ce treabă avem noi cu acest depozit, trebuie să precizăm că orașul Cugir este parte componentă a unui proiect cu fonduri europene derulat prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Salubris” Alba, din care fac parte toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţ.

Proiectul presupune extinderea la nivelul întregului județ a unui sistem modern, centralizat și uniform de gestiune a deșeurilor, în conformitate cu legislația națională și europeană. Acest lucru ar urma să se facă prin prin staţiile de transfer de la Tărtăria şi Blaj, care vor prelua rezidurile din zonă și le vor trimite la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Galda de Jos, unde va fi depozitat.

Deși sunt construite, aceste obiective nu funcționează pentru că nu sunt finalizate licitațiile organizate de CJ Alba pentru pentru delegarea prin concesiune a operării şi administrării lor. Așadar, chiar dacă orașul nostru are un operator pentru implemetarea sistemului integrat, acesta nu-și poate începe activitatea, întrucât costurile pentru transportul și depozitarea la halde din alte județe sau regiuni depășește valoarea contractului încheiat.

În aceste condiții, Cugirul a prelungit contractual cu vechiul operator, care continuă să colecteze gunoiului de la populație și persoane juridice la prețurile și condițiile de până acum”, a precizat edilul.

Viceprimarul mai spune că imediat ce lucrurile se vor debloca la nivel județean, orașul Cugir va face un pas important în sensul colectării eficiente a rezidurilor, astfel încât să crestem cantitatea de gunoi ce poate fi recuperată, făcând astfel economie atât în buzunarul cetățeanului, cât și în cel al administrației locale.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
2 Comentarii

2 Comments

 1. Avatar

  Milea Adela

  26.11.2019 la 21:56

  O tâmpenie cu cartelele de acces! O sa ne plimbam cu gunoiu în mana prin tot orașul ca nu suntem lângă punctul nostru de acces? În orașele civilizate ați avut unde sa aruncați gunoiul când ați fost? Când plecați din localitate, veniți cu sticlele adunate în mașină înapoi în Cugir ca celelalte orase nu va lăsa să aruncați la ele deșeurile? Îmi pare rau ca ne mai dam și mari cu asemenea masuri.

 2. Avatar

  Cristal

  27.11.2019 la 21:29

  Ai dreptate, nu am auzit inca niciunde de așa ceva, e o prostie care încurcă mai mult decât să descurce o problema. Oamenii vor arunca gunoaie in aceasta viziune, oriunde nimeresc deoarece nu vor putea sa arunce gunoiul în zona special amenajata că nu au acces. E aiurea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir