Rămâi conectat

Economie

Anul acesta, fabricile din Cugir sărbătoresc 225 de ani de tradiţie şi valoare

cugirinfo.ro

Publicat

în

Anul acesta, Cugirul aniversează împlinirea a 225 ani de la înfiinţarea primei fabrici de oţel, atestând peste două secole de tradiţie şi valoare, perioadă care au făcut ca numele oraşului să fie recunoscut pe multe meridiane ale lumii, fiind sinonim cu calitate, seriozitate şi competenţă.

O mare citadelă a industriei româneşti care a făcut istorie şi cu care localnicii se mândresc, având în vedere investiţiile care au condus la modernizarea fabricaţiei de armament de infanterie, artilerie şi muniţie prin asimilarea de produse NATO.

De-a lungul timpului, în cei 225 ani de la înfiinţare, la Cugir s-a creat un adevărat brand şi o dorinţă de a duce mai departe, cu respect şi condescendenţă, numele Cugirului ca o adevărată cetate a tehnicii din România.

După 205 ani de activitate şi remarcabile progrese, în anul 2004 are loc o divizare a SC Uzina Mecanică Cugir, rezultând în urma acesteia două societăţi, filiale ale Companiei Naţionale Romarm SA – Uzina Mecanică producător de muniţie şi armament şi Fabrica de Arme, având ca obiect de activitate execuţia de arme de vânătoare, tir sportiv şi armament uşor, de infanterie. Clienţii principali ai celor două fabrici sunt organisme militare ale statului român: MAPN, MAI, SRI, Jandarmeria Română, SPP, Poliţia Comunitară, precum şi firme comerciale autorizate, pentru produse de tehnică militară din ţară şi străinătate.

Programul manifestărilor prilejuite de împlinirea a 225 ani de tradiţie şi calitate a uzinelor din Cugir va fi stabilit de comun acord cu conducerea SC Uzina Mecanică Cugir, în perioda ce urmează, având în vedere că aniversăm două evenimente cu semnificaţie majoră pentru salariaţii celor două societăţi şi pentru locuitorii oraşului de la poalele Drăganei: 225 ani de la înfiinţarea primei fabrici din Cugir şi a 2 decenii de activitate a Fabricii de Arme.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Economie

Reprezentanți ai fabricilor din Cugir, participare la Târgul de echipamente de vânătoare și industria sportului din Nurnberg

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 29 februarie – 3 martie 2024, la Nurnberg – Germania are loc cea de-a 50-a ediție a târgului „IWA Outdoor Classics – 2024”, cea mai mare expoziție din lume pentru vânătoare și industria sportului țintă. Expozanții își expun îmbrăcămintea, echipamentul de exterior, armele, accesoriile și alte articole.

La eveniment participă delegații de la cele două societăți de armament și muniție din Cugir, (Fabrica de Arme, respectiv UMC) conduse de ing. Mircea Trifan și ing. Grațian Duma.

De menționat faptul că delegații Fabricii de Arme se vor revedea la manifestarea din Nuremberg cu reprezentanți ai partenerului merican „CENTURY 2000”, cu care dezvoltă relații comerciale de aproape 25 de ani, dar și cu alte firme interesate de produsele fabricate la Cugir

IWA Outdoor Classics 2024 are o istorie de expoziții de calitate și va avea un număr mare de participanți internaționali pentru a crește afacerile expozanților. Vor fi expozanți din întreaga lume, inclusiv vânzători de arme, oficiali civili, vânzători de echipamente de autoapărare și multe altele.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Locuri de muncă disponibile în orașul CUGIR, la data de 27 februarie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 27 februarie 2024, pe raza orașului CUGIR.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectati AJOFM Alba, sectiunea Persoane fizice – Locuri de munca vacante sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în orașul Cugir și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
SC BAYERN MOBILE SOLUTION SA AGENT DE VÂNZARI 1 0723313572
LEX PROTECT BUZĂU SRL AGENT DE SECURITATE 2 resurseumane@lexprotect.ro
ALPINA TEC LOGISTIC SRL AJUTOR BUCATAR 2 0720085887
ALPINA TEC LOGISTIC SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 2 0720085887
LIBRA GUARD SRL AGENT DE SECURITATE 5 0758113603
ELIT SRL MANIPULANT MARFURI 1 0737466103

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Uzina Mecanică Cugir își construiește o centrală fotovoltaică, cu o putere maximă instalată de de 993 kW

cugirinfo.ro

Publicat

în

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru proiectul „Realizare sistem de producere energie electrică din surse regenerabile – centrală fotoelectrică”.

Prin acest proiect se va realiza o capacitate de productie energie electrica din surse regenerabile de energie solara cu o putere maxima instalata de de 993 kW.

Panourile fotovoltaice se vor monta pe un teren in incinta unitatii in suprafata de 15.675 de metri pătrați. Prin această investitie beneficiarul doreste sa isi asigure prin productie locala energia necesara pentru consumul propriu al unitatii.

Sistemul fotovoltaic propus va fi compus din:

– 1822 panouri fotovoltaice (545 W/panou),
– invertoare 100 kW fiecare (10 buc);
– tablou electric, conexiuni, cabluri electrice.

Pe platforma industriala UMC I unde se va implementa proiectul, titularul beneficiaza de un ATR de 5 MW.

Furnizarea energiei electrice catre punctele de consum din cadrul unitatii dar si in reteaua nationala (eventualul surplus) se va face prin intermediul unui post de transformare existent (1000 KVA).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir