cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Andreea Boltașu, tânăra care suferă de o boală cruntă, nu se mai poate opera și dorește ca banii strânși din donații să ajungă la alți doi copii bolnavi din Cugir

Andreea Boltașu, tânăra care suferă de o boală cruntă, nu se mai poate opera și dorește ca banii strânși din donații să ajungă la alți doi copii bolnavi din Cugir

Publicat în 17.11.2017 la ora 20:08

„Asociația “Ține de Tine!” dorește să aducă la cunoștința opiniei publice noua lovitură pe care a primit-o, zilele trecute, Andreea Boltașu, tânăra de 18 ani din Cugir, pentru care asociația a mobilizat oamenii din oraș pentru a o sprijini în suferința pe care o poartă de la vârsta de 11 ani.

După setul de analize din luna martie 2017 medicii i-au recomandat ca soluție pentru ”ghemul” de vene crescut pe creier o complicată intervenție chirurgicală numită embolizare, care ar fi costat-o 17.000 de euro, bani pe care familia nu i-a avut. Speranțele Andreei au prins viață când, prin moblizarea generală a tuturor oamenilor cu suflet mare din Cugir, a firmei Star Transmission Cugir și multor ale firme, s-a reușit strângerea sumei de 10.000 de euro.

Pentru că o parte consistentă a sumei de bani a fost stânsă la sfârșitul lunii octombrie, familia a hotârât să înceapă prima etapă a intevenției chirurgicale. Speranțele Andreei de a scăpa definitiv de boală au fost retezate brutal, atunci când în urma controlului dinaintea intevenției medicii au constatat că situația s-a schimbat și nu mai era identică cu cea constatată la analizele făcute în luna martie. Medicii i-au transmis că dacă va face interveniția va rămâne paralizată pe viață pe partea dreaptă a corpului. Ca alternativă, i-a fost recomandat un tratament zilnic ce îi poate ține boala sub control și care se ridică la 100 de euro pe lună.

Andreea va fi dependentă toată viața de acest tratament, care nu o face bine, doar ameliorează durerea. Este a doua oară când acestei fete, atât de încercată, îi sunt distruse speranțele de a scăpa definitiv de boală. La vârsta de 11 ani, medicii au stabilit că ”ghemul” de vene poate fi îndepărtat prin operație. A fost pregătită pentru intervenție, iar în ziua cea mare un medic francez, aflat întâmplător în spitalul bucureștean, s-a uitat peste analizele fetei și a descoperit că situația era mult mai complicată decât s-a constatat inițial, iar o operație pentru Andreea în această situație ar fi adus ori moartea pe masa de operație, ori să nu se mai trezească niciodată și să rămână în starea de ”legumă”.

Asociația “Ține de Tine!” este în continuare alături Andreea în această perioadă foarte delicată pentru ea și dorește să își exprime solidaritatea și admirația profundă pentru faptul că luptă cu boala și o poartă cu demnitate și cu maximă discreție de atâția ani. Asociația îi transmite că ea este un erou pe care îl admiră profund și căruia îi acordă tot respectul pentru că, în ciuda atâtor lovituri primite, a găsit întotdeauna puterea necesară de a lupta în continuare și nu s-a lăsat copleșită de piedicile și încercările atât de dificile prin care a trecut până acum și trece în continuare.

Admirația și respectul asocițaiei față de Andreea au crescut și mai mult în aceste zile, datorită dorinței ei pe care a făcut-o publică, aceea de a înapoia banii tuturor celor care solicită acest lucru și de a dona banii rămași altor doi tineri din Cugir care au mari probleme de sănătate și au nevoie urgentă de ajutor: George David de 18 ani, bolnav de cancer, care are nevoie de o operație în Italia, de 20.000 de euro și Mateo Cașu, de 8 ani, cu o boală care necesită o operație care costă 60.000 de dolari.

Asociația “Ține de Tine!” multumește pe această cale tuturor celor care în această perioadă au fost alături de Andreea, i-au fost aproape, au susținut-o și îi roagă să fie în continuare alături de ea, fiindcă are nevoie de sprijin. De asemenea îi îndeamnă pe toți oamenii doritori să facă un bine să urmeze exemplul Andreei de a-i ajuta pe cei doi tineri, pe care ea a ales să îi sprijine pentru ca aceștia să primească tratamentul necesar și să poată avea o viață normală.

Acest articol a fost citit de 1211 ori

Andreea Boltașu, tânăra care suferă de o boală cruntă, nu se mai poate opera și dorește ca banii strânși din donații să ajungă la alți doi copii bolnavi din Cugir
4.4 (88%) 5 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.