Actualitate
Amendă penală în valoare de de 7.500 de lei pentru un bărbat din Cugir, după ce a ultragiat un polițist
Un bărbat din Cugir trebuie să plătească o amendă penală în valoare de 7.500 de lei după ce a ultragiat un polițist. Fapta a avut loc în 31 martie 2020, dar prima etapă a procesului penal a fost finalizată după mai bine de 4 ani, în 24 mai 2024.
Victima are calitatea de ofițer de poliție fiind angajat în cadrul Poliției orașului Cugir. În ziua menționată, polițistul se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv se afla la sediul poliției unde punea în executare o măsură educativă privativă de libertate dispusă împotriva unui minor, efectuând procedurile necesare în vederea transportării minorului la Centrul de Reeducare Buziaș.
Tată minorului (Cristian V.), nemulțumit de faptul că i s-a solicitat să părăsească curtea instituției, „a amenințat victima cu acte de violenţă, spunându-i că o va urmări și o va prinde, că o va nenoroci și o va băga în spital, că o să-i distrugă familia şi că o va agresa fizic, totodată adresându-i acesteia cuvinte şi expresii jignitoare, simulând că o loveste, fapt ce i-a cauzat persoanei vătămate o puternică stare de temere”.
„Această realitate faptică este atestată de declaraţiile date de 3 martori oculari, persoane care au perceput în mod direct acţiunea de ameninţare săvârşită de inculpat, care se coroborează între ele, atât în faza urmăririi penale, precum şi în faza de judecată. Cei trei martori au confirmat de o manieră concordantă versiunea expusă de victimă.
Timp de aprox. 2-3 minute inculpatul a repetat insistent aceleași amenințări, perioadă în care victima se afla la o distanță de 2-3 metri față de acesta. Apoi, după ce s-a reușit evacuarea inculpatului din curtea poliției, acesta a continuat să-i adreseze același gen de amenințări persoanei vătămate”, se precizează în dosar. Autorul nu a recunoscut în mod direct săvârșirea faptei, dar în timpul unui interviu luat înainte de testarea poliograf a recunoscut parțial faptele comise.
„Relevante sunt următoarele afirmații făcute de inculpat: (…) am ridicat tonul, am strigat şi i-am vorbit urât, la per tu, probabil l-am înjurat; era cât pe ce să îl lovesc, însă m-am abținut și doar i-am spus: e bine ce faci? îţi arăt eu ţie! Dai în mine cu piciorul?; (…) lasă că te prind eu civil şi ne batem atunci!; (…) iar legat de familia sa i-am spus: e normal ce faci? Gândeşte-te bine, că şi tu ai copii, şi nu ştii unde poate să ajungă!”, a spus bărbatul din Cugir.
„Instanţa apreciază că fapta a fost comisă prin întrebuințarea unor ameninţări de o intensitate ridicată, dar care nu au avut un impact major asupra victimei, persoană de sex masculin, având funcţia de ofiţer de poliţie care, înainte de comiterea faptei, mai participase la instrumentarea unor dosare de urmărire penală în care inculpatul mai deţinuse calitatea de inculpat, cunoscând firea agresivă a inculpatului şi reuşind să gestioneze relaţia cu acesta în virtutea calităţilor fiecăruia.
În întregul context conturat de probele administrate în cauză, instanţa apreciază gravitatea faptei ca fiind una relativ redusă”, a precizat magistratul care a judecat cauza. Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia poate fi contestată la Curtea de Apel.

Actualitate
Plantare de stejari roșii în Poiana cu Goruni din Vinerea, în cadrul acțiunii „100 de goruni, pentru 100 de ani”
Astăzi, 18 martie, în Poiana cu Goruni din Vinerea a avut loc o nouă etapă a acțiunii „100 de goruni, pentru 100 de ani”, inițiată de Primăria Orașului Cugir, cu sprijinul Ocolului Silvic „Sâpcea” și al Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu” din Vinerea.
În cadrul acestei activități, au fost plantați 32 de puieți de stejar roșu, completând astfel arborii uscați din plantările anterioare. Stejarii roșii, recunoscuți pentru frumusețea și rezistența lor, au fost aleși ca simbol al continuității, al forței și al legilor dintre generații.
Actualitate
Două obiecte mai puțin obișnuite, dar relevante pentru istoria locală, au intrat în colecția Muzeului de Istorie a Tehnicii Cugir
Recent, în colecția Muzeului de Istorie a Tehnicii Cugir au intrat două obiecte mai puțin obișnuite, dar care prezintă relevanță pentru istoria locală.
Este vorba de o tăblie de ușă și o fereastră (luminator) ce provin de la o clădire erarială aflată în cartierul Scăunel, o zonă aparte a orașului Cugir unde au fost așezați coloniștii aduși pentru Forja imperială (Eisenwek).
Acolo unde pensula nu a ajuns se mai poate observa vopseaua originală de culoare verde, folosită pentru cornișa și ferestrele clădirilor statului în perioada dublei monarhii.
Numărul casei (montat acum pe suprafața ușii) a fost realizat în perioada (1925-1948) în care fabricile din localitate făceau parte din consorțiul Uzinele Metalurgice Copșa Mică-Cugir, de unde și acronimul CMC.
„Mulțumim familiei Dincu pentru donație și vă încurajăm și pe dumneavoastră, ceilalți cititori ai acestei postări să ne vizitați!”, au transmis reprezentanții Muzeului de Istorie a Tehnicii Cugir.
Actualitate
Cetățean italian, administrator la o firmă de transporturi rutiere cu sediul în Cugir, condamnat la închisoare cu executare
Un cetățean italian care a desfășurat afaceri de transporturi rutiere în România, prin intermediul unei societăți comerciale înregistrate în orașul Cugir, a fost condamnat la închisoare cu executare pentru o evaziune fiscală „uriașă” de 6.390 de lei. Bărbatul este recidivist și nu s-a prezentat la niciun termen în cazul procesului de evaziune fiscală.
Potrivit anchetei, „faptele inculpatului constând în aceea că în perioada 01.01.2016-14.02.2018, în calitate de administrator al S.C. Brimar Com Impex S.R.L., nu a înregistrat în contabilitatea societăţii veniturile realizate, cauzând bugetului de stat un prejudiciu total în valoare de 6.390 lei, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de evaziune fiscală (3 acte materiale, corespunzătoare situaţiilor financiare şi declaraţiilor fiscale aferente anilor 2016, 2017 şi 2018)”.
Anchetatorii au susținut că, pentru fiecare din cei trei ani (2016, 2017, 2018), inculpatul (Pompeo Bressan), în calitate de administrator al societății, nu a evidenţiat veniturile obţinute în situaţiile financiare ale societăţii şi nici nu a depus declaraţiile fiscale aferente. Italianul a fost citat la adresa cunoscută din Italia, a primit personal citaţia pentru a se prezenta la instanța de judecată din România, însoţită de formularul de solicitare a judecării cauzei în lipsă, precum şi informaţii privind posibilitatea acestuia de a solicita judecarea cauzei în procedura simplificată. Acesta nu a formulat asemenea solicitări şi nici nu a comunicat o adresă de pe teritoriul României unde să fie citat.
Potrivit raportului de constatare, întocmit de către specialistul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, s-a stabilit că pentru perioada 09.07.2015 – 28.02.2018, prejudiciul cauzat bugetului de stat de către inculpat a fost în sumă de 6.390 lei (3.726 lei – impozit pe profit, 1.780 lei T.V.A., respectiv 884 lei reprezentând impozit pe veniturile microîntreprinderilor), constând în aceea că nu a înregistrat în contabilitate venituri realizate în valoare de 23.287,44 lei, aferente anului 2016, venituri realizate în valoare de 59.324,53 lei, aferente anului 2017, respectiv venituri realizate în valoare de 29.470 lei, aferente anului 2018.
„Instanţa reţine că inculpatul a comis infracţiunea de evaziune fiscală în calitate de administrator al S.C. Brimar Com Impex S.R.L., nivelul prejudiciului creat nu este unul foarte ridicat – de 6.390 lei, iar modul de operare nu este complex. Cu toate acestea, inculpatul nu s-a prezentat în faţa instanţei, deşi a fost legal citat, nu a încercat acoperirea nici măcar parţială a prejudiciului şi nu a depus niciun efort pentru înlăturarea consecinţelor faptei sale. Prin raportare la cele prezentate, respectiv urmarea concretă a infracţiunii, atitudinea inculpatului, circumstanțele reale și personale reținute, respectiv antecedentele penale, instanța îl va condamna la o pedeapsă situată la nivelul minimului special al pedepsei – respectiv 2 ani de închisoare”, se precizează în hotărârea Tribunalului Alba, din 27 februarie 2024.
Acesta este recidivist, fiind condamnat definitiv în 19 decembrie 2018, la 2 ani de închisoare cu suspendare, de o instanță din Oradea. Tribunalul Alba a constatat că cele două infracțiuni au fost comise în stare de concurs real, a dispus contopirea acestora și a aplicat pedeapsa rezultantă 2 ani şi 8 luni de închisoare. ”Instanţa constată că inculpatul nu şi-a dat acordul pentru prestarea unei munci în folosul comunităţii, fapt pentru care singura posibilitate legală este executarea în regim de detenţie”, a mai hotărât magistratul. Italianul va trebui să plătească debitul principal în valoare de 6.390 de lei, precum și accesorii în sumă de 4.176 de lei.
-
Din judeţacum 11 luni
Mesaje de Paste 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 11 luni
Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 7 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 11 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2025, dar și în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Actualitateacum 11 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | cugirinfo.ro
-
Administraţieacum 6 luni
Premiu simbolic oferit de Primărie unor societăți comerciale din Cugir, cu prilejul aniversării a 225 de ani de tradiție industrială a orașului
-
Mondenacum 10 luni
Sfinții Constantin și Elena 2024. FELICITARI, MESAJE și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica | cugirinfo.ro
-
Sportacum 3 luni
Triumf pentru șahiștii de la Metalurgistul Cugir, la „Cupa de Iarnă” desfășurată la Sibiu