cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Agenții economici din Cugir care confecționează produse din lemn doresc înfințarea unei școli profesionale de profil

Agenții economici din Cugir care confecționează produse din lemn doresc înfințarea unei școli profesionale de profil

Publicat în 20.07.2013 la ora 13:41

Managerii a cinci firme din Cugir care au ca obiect de activitate confecționarea articolelor din lemn și-au exprimat dorința ca în cadrul Colegiului Tehnic „ID Lăzărescu” să funcționeze o școală profesională care să pregătească elevi în sistem dual, după modelul școlii germane Kronstadt din Brașov.

scoala-profesionala-prelucrare-lemn-cugirAceștia s-au arătat nemulțumiți de faptul că forța de muncă cu pregătire în fabricația produselor din lemn se găsește tot mai greu, iar agenții economici riscă cu timpul ca din această cauză să nu-și mai poată desfășura activitatea.
Spre exemplu, managerul italian al S.C. „Sedirom” SRL din Cugir, unitate care confecționează mobilă pentru export a afirmat că doar 30% din peronalul de execuție care lucrează în firma sa are calificare în domeniul prelucrării lemnului iar diferența o reprezintă muncitori necalificați care se pregătesc la locul de muncă.
Firmele care au acest profil de activitate au afirmat că vor susține cu burse elevii școlii profesionale cu pregătire în domeniu și că le vor oferii absolvenților locuri de muncă sigure după terminarea studiilor.
Urmează ca în perioada imediat următoare reprezentanții celor 5 societăți comerciale să aibă o întâlnire cu directorul colegiului cugirean, ing. Alexandru Micaciu pentru a purta discuții pe această temă.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 492 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.