cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Afaceri de 415 milioane de lei pentru Elit Cugir, după primul an sub „umbrela“ chinezilor de la Smithfield

Afaceri de 415 milioane de lei pentru Elit Cugir, după primul an sub „umbrela“ chinezilor de la Smithfield

Publicat în 19.08.2019 la ora 20:56

Elit Cugir, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa mezelurilor, a raportat în 2018 o cifră de afaceri de 415 milioane de lei ( 89 mil. euro), în creştere cu 9% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Acesta este cel mai înalt nivel al busi­nessului producătorului din judeţul Alba, în contextul în care 2018 reprezintă şi primul an în care Elit a funcţionat sub un nou acţionariat.

În 2017, antreprenorul Dorin Mateiu a vândut afacerea Elit Cugir către grupul chinez Smithfield.

Acest articol a fost citit de 752 ori

Comentarii

Un Comentariu la Afaceri de 415 milioane de lei pentru Elit Cugir, după primul an sub „umbrela“ chinezilor de la Smithfield

  1. Bogdan Răspunde

    19.08.2019 la 23:49

    Compania americana Smithfield Foods, subsidiară a grupului WH Group din China este al cincilea mare procesator de carne de vită din SUA și un actor major pe multe segmente de produse alimentare specializate cu creștere rapidă ( sursa Wikipedia ) Sa intelegem ca aceasta companie va produce mezeluri la Elit folosind carne de la porci crescuti cu hormoni si alte chimicale?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.