cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Adrian Teban, primar Cugir: „Asociația “Munții Șureanu” susține dezvoltarea integrală a acestei zone montane”

Adrian Teban, primar Cugir: „Asociația “Munții Șureanu” susține dezvoltarea integrală a acestei zone montane”

Publicat în 20.09.2017 la ora 21:36

Cugirul este orașul cu cea mai mare întindere ca suprafață, atât din județ, cât și din țară, având 354 km pătrați, aproximativ 0,148 % din suprafaţa României. Orășelul de la poalele Drăganei are un potențial deosebit de dezvoltare turistică.

O noutate pentru zona Cugirului și împrejurimi o constituie Asociația “Munții Șureanu” care a luat ființă din dorința de a pune în evidență și a valorifica potențialul turistic pe care zona o are.

Împreună cu edilii din Sebeș, Săsciori, Șugag, Pianu și Săliștea, primarul de la Cugir a convenit că dezvoltarea Munților Șureanu trebuie făcută într-un sistem integrat:

„Am înființat această asociației tocmai în ideea de a coordona activitatea montană din această zonă și ne gândim în primul rând la ceea ce înseamnă turism, atât în perioada de vară, cât și în perioada de iarnă. Zona are potențial în ceea ce înseamnă off-road, mountain-bike, motor-cross pe trasee montane și din păcate, în momentul de față, lucrurile se intersectează și nu ies foarte bine, în sensul că sunt trasee de mers pe jos, trasee de mers cu bicicleta.

Vrem să facem o abordare integrală și să stabilim pe unde e voie să mergi cu mașina, pe unde este zonă protejată și n-ai ce să cauți, pe unde trebuie marcate traseele. Avem în ultima vreme destul de mulți vizitatori pe ceea ce înseamnă aceste sporturi montane și nu avem marcate aceste trasee. Am început să ne organizăm, încercăm să susținem o dezvoltare integrală a acestei zone montane”, spune Adrian Teban.

Împreună cu colegi din primărie, primarul a vizitat zona munților Alpi din Germania, de unde s-au întors cu o viziune și idei despre cum ar trebui valorificați Munții Șureanu.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 608 ori

Adrian Teban, primar Cugir: „Asociația “Munții Șureanu” susține dezvoltarea integrală a acestei zone montane”
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Un Comentariu la Adrian Teban, primar Cugir: „Asociația “Munții Șureanu” susține dezvoltarea integrală a acestei zone montane”

  1. Mihaela Răspunde

    21.09.2017 la 21:12

    Ar fi benefic pentru Cugir si pentru imprejurimi!

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.