cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Activitate de promovare a voluntariatului în rândul tinerilor demarată la Cugir

Activitate de promovare a voluntariatului în rândul tinerilor demarată la Cugir

Publicat în 06.07.2014 la ora 11:11

curatenie-cugir-iulie-2014Ieri, începând cu ora 11.00, parcurile „Doina” şi „Rozelor”  din Cugir au fost ,,vizitate’’ de mai mulţi tineri din localitate, într-o utilă şi lăudabilă mobilizare de îngrijire şi înfrumuseţare a celor două zone de agrement.

Înarmaţi cu materialele necesare, cei 35 de tineri au au curăţat de deşeurile de hârtie şi resturi menajere, spaţiile verzi şi aleile pietonale, au vopsit băncile şi elementele metalice situate în parcuri, au văruit arborii ornamentali.

Activitatea face parte dintr-un proiect intitulat ,,Un parc curat – un parc european’’, demers iniţiat de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba, în parteneriat cu Primăria Oraşului Cugir (care a pus la dispoziţia tinerilor un buget pentru materiale consumabile în sumă de 1.200 lei). Proiectul are drept scop promovarea valorilor legate de voluntariat şi cetăţenie activă în rândul tinerilor din Cugir.

Perioada de desfăşurare a activităţilor este cuprinsă între 4.07-15.07 a.c, numărul beneficiarilor direcţi fiind aproximativ 2000 de locuitori din zona cartierului Micro 7. Responsabilul de proiect este Adrian Păştină-directorul D.J.T.S Alba, iar coordinator de proiect – Marian Popa, din partea O.N.G.-ului ,,Voluntariat pentru viitor’’.

Un fapt lăudabil care a atras în mod special atenţia, a fost faptul că mai mulţi copii prezenţi la joacă în cele două parcuri s-au mobilizat voluntar, sprijinind activitatea organizată de tineri, lucru care arată că de multe ori, cei mici iau exemplul celor mai mari.

 Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 890 ori

Activitate de promovare a voluntariatului în rândul tinerilor demarată la Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *