cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Acţiune de prevenire a infracţiunilor, la Şcoala Gimnazială „David Prodan” Săliştea

Acţiune de prevenire a infracţiunilor, la Şcoala Gimnazială „David Prodan” Săliştea

Publicat în 23.03.2019 la ora 10:00

De Ziua Poliției Române, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Alba s-au deplasat la Școala Gimnazială „David Prodan” din Săliștea, la o activitate din cadrul unui proiect de parteneriat încheiat anterior.

Împreună cu agentul şef de poliție Ovidiu Bardan de la Poliția comunei Săliștea, polițiștii de la IPJ Alba le-au destăinuit celor peste 140 de preșcolari și elevi o parte din tainele meseriei de polițist. Cu acest prilej, elevii au aflat care sunt măsurile de prevenire pe care pot să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor, dar și care sunt tehnicile specifice folosite pentru identificarea și prinderea infractorilor.

Aceștia au avut posibilitatea de a le adresa întrebări  reprezentanților Poliției Române, dar și de a studia îndeaproape materialele de apărare și de menținere a ordinii și liniștii publice. „Acțiunea desfășurată astăzi a stârnit un puternic interes în rândul elevilor, care s-au arătat foarte preocupați de activitatea oamenilor legii, dorind ca, în viitor, să îmbrățișeze aceeași nobilă meserie”, ne-a declarat prof. Ionela Gabriela Suciu – directorul instituției de învățământ.

Din partea școlii au luat parte la eveniment profesorii: Cristian Suciu, Ana Maerescu, Cosmina Șuteu, Alina David Alina, Maria Vlad, Ionela Mihu, Daniela Pintea, Claudiu Memu, Camelia Beschiu, Alexandra Moldovan și Călin Leterna.

„Pe viitor dorim să continuăm acestee colaborări prin implicarea reprezentanților Poliției Române în activități de prevenire și de combatere a violenței și a consumului de substanțe interzise”, a precizat directorul școlii.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 82 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.