cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Acțiune a elevilor de la Școala „Ioan Mihu” din Vinerea și a Asociației pentru ecologie și turism „Năsâpiște” din Cugir, pentru o natură curată

Acțiune a elevilor de la Școala „Ioan Mihu” din Vinerea și a Asociației pentru ecologie și turism „Năsâpiște” din Cugir, pentru o natură curată

Publicat în 19.03.2018 la ora 19:14

La Școala „Ioan Mihu” din Vinerea, structură a Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Cugir s-a desfășurat  o atractivă și interesantă activitate din cadrul proiectului „Împreună pentru o natură curată” realizat în parteneriat cu Asociația pentru ecologie și turism ˜„Năsâpiște” Cugir.

Un proiect care se desfășoară din anul 2014 și care îi are drept coordonatori pe: dir. prof. Anca Stela Țîrlea, dir. adj. prof. Laura Teban, profesoarele: Ana Herlea, Mihaela Szilagyi Tomoiu,  Luminiţa Enescu, Marcel Cibu și înv. Ioan Buda.

Potrivit prof. Ana Herlea, acțiunea a constat în organizarea unui spaţiu expoziţional cu activităţile desfăşurate de membrii Asociației Năsâpişte şi elevii şcolii „Ioan Mihu”, pe parcursul un an.

Prezentarea a fost urmată de o scenetă scurtă  interpretată de către copiii şcolii, care au lansat un mesaj de apreciere  pentru toţi cei ce ocrotesc natura . Au urmat apoi dezbateri, explicaţii şi sfaturi utile susţinute de către președintele asociaţiei, ing. Nicolae Faur, precum și de către doi dintre membri acesteia și anume: Vasile Ţîrlea și Paul  Robert Igna. Tot cu acest prilej, s-au făcut propuneri cu activitățile ce se vor derula în cadrul amintitului proiect, pe parcursul întregului an şcolar.

Astfel, elevii și cadrele didactice s-au angajat la plantări de puieţi, ecologizarea unor zone din apropierea orașului Cugir, drumeţii, întâlniri și discuții organizate împreună cu membrii Asociației „Năsâpişte”.  „Prin aceasta vom dovedi că ne pasă de ceea ce se întâmplă în jurul nostru, că experienţele noastre se cer continuate pe o perioadă mai lungă de timp, iar pentru inițiativele de viitor vom avea sprijinul membrilor de la Năsâpiște . De aceea am hotărât împreună, ca prin acest proiect să-i punem pe elevii şcolii noastre  în postura de-a cunoaşte, de-a acţiona, de-a reacţiona în conformitate cu normele de protejare a naturii”, ne-a declarat Ana Herlea.

Aceasta a ținut să precizeze că elevii şcolii vor interacţiona cu persoane din medii diferite cu vârste diferite, dar cu preocupări comune de unde să înveţe  lucruri folositoare, să achiziţioneze cunoştinţe despre natură şi modalităţi de protejare  a ei,  exersarea unor abilităţi prin care să îşi formeze  atitudini  despre  muncă  şi viaţă. „Gesturile  mici de zi cu zi sunt cele care adunate, pot schimba mentalităţi  sau comportamente sociale, pot servi drept model, sau îndemn pentru cei indecişi”, a conchis Ana Herlea.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 58 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.