Rămâi conectat

Administraţie

30 mai 2017: Ședintă ordinară a Consiliului Local al orașului Cugir. Vezi proiectele aflate pe ordinea de zi

cugirinfo.ro

Publicat

în

Prin dispoziție a primarului Adrian Teban a fost convocată şedinţa ordinară a Consiliului Local al Oraşului Cugir pentru marți, 30 mai 2017, ora 16.00. Pe ordinea de zi se află 18 proiecte printre care:

Aprobarea Studiului de fundamentare a deciziei de concesionare a gestiunii unor activități componente ale Serviciului de salubrizare în județul Alba, respectiv colectare și transport deșeuri municipale și a unor fluxuri speciale de deșeuri pe LOTUL 2 și a Caietului de sarcini; Aprobarea suprafeței solicitată Direcției pentru Agricultură Județeană Alba în vederea întocmirii Proiectului de Amenajament pastoral pentru pajiştile aflate administrativ pe teritoriul oraşului Cugir; Rectificarea bugetului local al orașului Cugir pentru anul 2017.

Vezi celelalte proiecte de pe ordinea de zi:

I. PROIECTE DE HOTĂRÂRE PRIVIND

– Alocarea din contul de excedent înregistrat la 31.12.2016, a sumei de 1.072.000 lei pentru finanțarea în anul 2017 a cheltuielilor secțiunii de dezvoltare;

– Aprobarea contului de execuţie bugetară pe anul 2016 şi a vărsămintelor din profitul net realizat în anul 2016 la Ocolul Silvic Sâpcea Cugir R.A.;

– Aprobarea contului de execuție al bugetului local al orașului Cugir la 31.03.2017;

– Aprobarea Raportului de activitate a Regiei Autonome Ocolul Silvic Sâpcea Cugir pentru exercițiul financiar 2016;

– Modificarea și completarea Contractului de administrare nr. 1424/05.02.2005 încheiat între Oraș Cugir și Ocolul Silvic Sâpcea Cugir R.A;

– Vânzarea terenului intravilan situat administrativ în oraşul Cugir, str.Al.Sahia, nr. 11;

– Vânzarea imobilului Centrală Termică Nr. 17 (Punct Termic Nr. 17) şi a terenului aferent, situat administrativ în oraşul Cugir, str. Doinei, nr. 12;

– Vânzarea Punctului Termic din incinta Liceului Nr. 1 şi a terenului aferent, situat administrativ în oraşul Cugir, str. Victoriei, nr. 15;

– Înscrierea în Cartea Funciară a imobilului – drum forestier Valea Gruşerii aparţinând oraşului Cugir;

– Înscrierea în Cartea Funciară a imobilului – drum forestier Valea Prihodiştii, aparţinând oraşului Cugir;

– Înscrierea în Cartea Funciară a imobilului – drum forestier Valea Dăii, aparţinând oraşului Cugir;

– Aprobarea Regulamentului de evaluare anuală a activității managerului Spitalului Orășenesc Cugir;

– Repartizarea a trei locuinţe din domeniul privat al Oraşului Cugir;

– Vacantarea unui număr de patru posturi de administrator din cadrul Consiliului de Administraţie al Ocolului Silvic Sâpcea Cugir RA și declanșarea procedurii de selecție pentru ocuparea acestor posturi;

– Modificarea și completarea Contractului de delegare de gestiune nr.1969/2008 încheiat între Oraș Cugir și Asociația APA Alba.

II. Informare privind actele normative publicate în Monitorul Oficial în perioada 15.04.2017-15.05.2017;

III. Raport privind modul de soluționare a petițiilor depuse la Primăria Cugir în semestrul II al anului 2016;

IV. Probleme diverse;

Cinstantin Predescu


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Festivități la început de nou an școlar, la Cugir. Elevii au fost primiți în instituții proaspăt modernizate

cugirinfo.ro

Publicat

în

În majoritatea instituțiilor educaționale au fost organizate festivități de deschidere la care au participat elevi, profesori, părinți și oficialități locale.

O mare parte dintre elevii cugireni au fost primiți în școli proaspăt modernizate, cu săli de clasă dotate cu materiale didactice noi.

Prezent la festivități, primarul Adrian Teban a declarat că: „Modernizarea celorlalte corpuri de clădiri se apropie de final iar până la finalul anului vor fi finalizate complet.

Am organizat investițiile în așa fel încât fiecare școală să fie capabilă să înceapă noul an școlar la cel puțin unul dintre localuri.

În ceea ce ne privește, ca administrație locală, prin investițiile realizate, am dovedit faptul că educația a fost, este și va fi o prioritate la nivel local dar suntem conștienți că mai sunt îmbunătățiri de adus, dar și alte noi investiții.

Dragi elevi, vă doresc să începeți acest an cu determinare, curaj, disciplină și încredere în voi înșivă! De asemenea, să vă implicați activ în activitățile școlare pentru a obține rezultate cât mai bune.

Educația este cea mai mare investiție pe care o puteți face în voi înșivă, iar noi suntem aici să vă sprijinim prin creșterea gradului de învățare și confort în școli.

Să vă bucurați și să folosiți ceea ce s-a realizat pentru voi dar să le lasați în aceleași condiții și celor care vor veni după voi.

Să aveți un an școlar plin de realizări, împliniri și bucurii!”

Chiar dacă a fost un an complicat în contextul proceselor de modernizare, acestea se apropie de final, iar învățământul cugirean beneficiază de peste 14 milioane de euro investiți din fonduri europene și confinanțare locală.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Primarul Adrian Teban a verificat stadiul lucrărilor de modernizare la școlile gimnaziale și la Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de joi, 5 septembrie 2024, primarul Cugirului, Adrian Teban, a verificat stadiul în care se află lucrările de modernizare la școlile gimnaziale și la Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu.

Se apropie de final modernizarea Școlilor Gimnaziale „I. Pervain”. Lucrările sunt realizate în procent de 95%.

În cadrul evaluării în teren realizată de edilul Adrian Teban, constructorii au dat asigurări că lucrările la școlile gimnaziale se vor încheia în decurs de o lună.

La Școala Gimnazială nr. 3 lucrările se apropie de final. Lucrările la corpul de pe strada Doinei sunt realizate în proporție de peste 95% urmând realizarea finisajelor, a curții, lucrările urmând a se finaliza în decursul acestui an.

Tot prin acest proiect s-a realizat modernizarea corpurilor de pe Aleea Constructorului și Vinerea.

La Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu, lucrările din clădirea cu laboratoarele de specialitate și a sălii de sport sunt realizate în proporție de aproximativ 85%, urmând a fi finalizate până la finalul acestui an.

La Școala Gimnazială Singidava, localul de pe strada Al. Sahia lucrările sunt finalizate în proporție de peste 99%, iar in perioada următoare va fi convocată comisia de recepție.

În ultimii ani, administrația locală a investit peste 14 milioane de euro în modernizarea și dotarea clădirilor de învățământ.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De astăzi, 1 septembrie 2024, pacienții Spitalului Orășenesc Cugir vor beneficia de hrană preparată în cadrul blocului alimentar propriu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de duminică, 1 septembrie 2024, pacienții Spitalului Orășenesc Cugir vor beneficia de hrană praparată în cadrul blocului alimentar propriu.

Primarul Adrian Teban a declarat: „Sunt mulțumit de colaborarea dintre Primăria Orașului Cugir și echipa managerială a spitalului condusă de Florin Arion, fapt care a dus din nou la investiții în cadrul spitalului nostru. De asemenea, a ținut să precizeze faptul că scopul principal al acestei investiții este acela de a contribui la îmbunătățirea serviciilor alimentare oferite pacienților în cadrul spitalului, pentru a asigura în totalitate pregătirea și prepararea hranei în regim propriu în cadrul blocului alimentar. În același timp, s-a urmărit eficientizarea din punct de vedere termic și al consumurilor privind clădirea dar și îndeplinirea condițiilor optime de funcționare din punct de vedere sanitar, de igienă și confort”.

S-a finalizat investiția „Reabilitare bloc alimentar și birouri”, investiție de peste 250 000 euro din fonduri proprii.

S-au executat lucrări de:

– refacere finisaje interioare și exterioare
– se vor reface toate instalațiile electrice, termice și sanitare
– montare tâmplării PVC4 cu geamuri termopan
– învelitoare din țiglă ceramică
– șarpantă din lemn ecarisat de rășinoase, amplasarea elementelor șarpantei urmând elementele structurale din fier beton armat și a zidăriilor portante cu rol de preluare și descărcare a încărcărilor structurale spre fundații
– refacerea buiandrugilor
– trotuare de protecție de minim 60 cm, din beton, cu pantă de scurgere care să asigure înlăturarea apelor pluviale
– anvelopări etc.

De asemenea, blocul alimentar a fost dotat și utilat cu echipamente industriale profesionale precum și mobilier specific din inox.

Blocul alimentar este autorizat DSP și DSV și respectă toate circuitele obligatorii de igienă.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir