Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

150 de cugireni au fost imunizați astăzi, 15 mai 2021, împotriva COVID-19

cugirinfo.ro

Publicat

în

Pe parcursul a cinci ore, 150 de cugireni au fost imunizați astăzi de către echipa mobilă de vaccinare, la corturile amplasate în fața Catedralei „Adormirea Maicii Domnului”.

Cei care nu au reușit să ajungă până la ora 13.00, pot să beneficieze în continuare de vaccinare la liber, fără programare, la Centrul Cultural Cugir, deschis până la ora 20.00.

Mâine, 16 mai 2021, echipa mobilă va fi din nou în stradă, iar cei care doresc să se imunizeze împotriva virusului Sars-Cov-2 o pot face în intervalul 08.00-13.00, la corturile amenajate în parcarea de lângă Piața 1 Mai.

După ora 13.00, imunizarea la liber va continua la Centrul Cultural Cugir.

Precizăm că persoanele programate vor continua să se prezinte la centrul de vaccinare conform programărilor.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

24 – 25 octombrie 2024: Caravana „Sănătatea la timp”, pentu seniorii din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sub genericul: „Grija pentru sănătate începe la timp”, Direcția de Asistență Socială (DAS) Cugir organizează pentru zilele de 24 și 25 octombrie 2024, acțiunea „Sănătatea la timp”.

În acest sens, o caravană va fi amplasată în fața Centrului „Lotus” din Cugir (fostul magazin „Zaharia”), locul unde seniorii sunt invitați pentru a beneficia gratuit de audiograme și monitorizare a parametrilor fiziologici esențiali pentru sănătatea lor, cum ar fi tensiunea arterială, pulsul și nivelul glicemiei.

Potrivit directorului executiv al DAS Cugir, ec. Silviu Samoilescu, „este o ocazie importantă de verificare a stării de sănătate personale și de a primi sfaturi utile de la specialiști”.

Organizatorii Centrului le-au transmis celor interesați că pentru programări se pot adresa instituției la numărul de telefon: 0770865423.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Eveniment pe teme medicale, la Centrul „Lotus” Cugir: Depresia – forme de manifestare în rândul vârstnicilor

cugirinfo.ro

Publicat

în

În organizaarea Direcției de Asistență Socială Cugir, la Centrul „Lotus” din localitate, în prezența a peste 50 de seniori, doctorul Ludwig Karlheinz a susținut o prezentare referitoare la depresie. Un eveniment moderat de asistent social, Carmen Sulincean.

Medicului cugirean a pus accentul pe factorii care pot cauza depresia, a formelor de manifestare a acesteia, dar și pe metodele de minimizare a contextelor de apariție a bolii la vârsta a treia.

Domnia sa a subliniat că dintre acestea se disting activitățile de socializare, antrenarea seniorilor în acțiuni variate (excursii, voluntariat, implicarea în viața culturală), dar și solicitarea de sprijin specializat atunci când este necesar.

S-a discutat despre depresie ca fiind unul dintre ucigașii tăcuți ai societății contemporane, afectând o mare parte a populației. Insuficienta sau eronata înțelegere a cauzelor, simptomele și efectelor (la nivel personal sau societal) pot conduce, în timp, la o agravare a acestei boli.

„Depresia la vârstnici este o formă de manifestare aparte, datorită multitudinii factorilor pre-existenți care o pot declanșa sau agrava (dezechilibre chimice, boli, singurătate, doliu, sărăcie, dezangajare din rolurile active)”, a precizat medicul Ludwig.

Potrivit directorului executiv al DAS, ec. Silviu Samolescu, primarul Adrian Teban, susține cu toate resursele aceste întâlniri, cât și funcționarea în continuare a Centrului ,,Lotus”, din cadrul Direcției de Asistență Socială Cugir.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 21 ani din Cugir, condamnat la închisoare pentru tâlhărie, reținut de polițiști și dus la Penitenciarul Aiud

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 17 octombrie 2024, în jurul orei 18.00, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Cugir au depistat și reținut un tânăr de 21 de ani, din Cugir, față de care Judecătoria Alba Iulia a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Tânărul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de doi ani și 8 luni închisoare, pentru tâlhărie.

Acesta a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir