Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

La Cugir a început instruirea personalului din cadrul proiectului „Fiecare copil în grădiniţă”

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

proiectLa Grădiniţa cu Program Normal „Prichindel” din Cugir a avut loc marţi instruirea cadrelor didactice, a medicilor, a reprezentanţilor SPAS şi a mediatorului şcolar, cu prilejul începerii derulării activităţilor din cadrul proiectului „Fiecare copil în grădiniţă” pentru anul de învăţământ 2015-2016.

Coordonatorul local, profesor învăţător Ilona Ghizela Bârsan, le-a prezentat participanţilor echipa de proiect din care fac parte: directorul şcoală/ grădiniţă, primarul/ consiliul local, coordonatorul local, asistentul social, medicul de familie, profesorii, ajutorul de profesor, mediatorul şcolar, mediatorul sanitar, echipa de management şi n-a uitat să le amintească faptul că: „Elementul de bază al programului «Fiecare copil în grădiniţă» este încurajarea prezenţei zilnice pentru acordarea de tichete sociale familiilor sărace. Mecanismul distribuirii se bazează pe corectitudinea notării prezenţei în fiecare zi. De aceea, Asociaţia Ovidiu Ro şi instituţiile partenere contează pe sprijinul dumneavoastră, în calitate de profesor, în notarea corectă şi zilnică a prezenţei copiilor incluşi în program. Se acceptă numai absenţe motivate medical şi învoirile întemeiate, comunicate profesorului în prealabil de către familie”. Prezent la eveniment, viceprimarul Cugirului, profesorul Horia Rotche, a spus: „Deşi proiectul a întâmpinat la început o oarecare opoziţie, pe parcurs s-a dovedit utilitatea acestui demers, iar profesorii au acceptat să «rupă o bucată din sufletul lor şi să le dea altora», să-şi neglijeze uneori copiii lor ca să le poată oferi altora. De aceea, vor avea tot sprijinul comunităţii locale, considerând că doar prin înţelegerea în şcoală a copiilor se poate realiza şi înţelegerea lor socială. Este important să folosim instrumentele necesare ca ei să aibă o meserie care să le ofere posibilitatea de a trăi în mod cinstit, pentru a deveni cetăţeni responsabili ai societăţii”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Cârjean Ana Teodora, elevă a Școlii Gimnaziale „Singidava” din Cugir, premiul II la etapa națională a Olimpiadei „Cultură și Spiritualitate Românească”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sub coordonarea doamnelor profesoare Nicoleta Văsuți și Daniela Pascal, eleva Cârjean Ana Teodora din clasa a V-a la Școala Gimnazială Singidava din Cugir a reprezentat județul Alba la Etapa Națională a Olimpiadei Interdisciplinare Cultură și Spiritualitate Românească (Limba și Literatura Română și Religie), desfășurată în perioada 15 – 19 mai 2024 la Craiova, județul Dolj.

Potrivit celor două cadre didactice care au îndrumat-o pe elevă, pasiunea, seriozitatea, ambiția, spiritul competitiv și dorința de autodepășiere sunt atribute care o caracterizează pe Ana. Ea a obținut Premiul al II -lea cu un punctaj de 98,5 de puncte, un rezultat care îi încununează munca asiduă, consecventă și motivată.

„Succesul înseamnă să ai curaj, hotărâre și voința de a deveni persoana care crezi că trebuie să fii. O felicităm pe tânăra și ambițioasa performeră, pe cele două cadre didactice coordonatoare și familia Anei Teodora!”, transmite conducerea unității școlare.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Echipa de fotbal a Școlii Gimnaziale Singidava Cugir – Mențiune la etapa națională a Olimpiadei Sportului Școlar

cugirinfo.ro

Publicat

în

Echipa de fotbal a Școlii Singidava Cugir formată din elevii: AVRAM BOGDAN, PETRESCU RAUL, SIRITEANU TUDOR, MITEA PATRIK, MITIU RAREȘ, LAKATOȘ FLORIN, GYAPIAȘ PAUL, PERJERIU DARIUS ANDREI, MIHĂILĂ ADELIN, BUTA IULIAN, ALMĂȘAN IULIAN, TIMOFTE GRAȚIAN (clasele VII-VIII) s-a clasat pe locul V la faza Națională a Olimpiadei Sportului Școlar desfășurată la Târgoviște în perioada 15 – 17 mai 2024.

Pentru prestația lor, elevii antrenați de prof. Avram Traian au obținut Mențiune, performanță valoroasă pentru care merită felicitări!

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

„Ziua Încrederii”, o zi „altfel”, la Școala Gimnazială „Ioan Mihu” din Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ieșind din tiparul cotidian, elevii claselor I-VIII aparținând Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu” – Vinerea, au renunțat la sala de clasă, participând la o serie de activități atractive, desfășurate pentru a marca „Ziua Încrederii”. 

Grupați în patru „case”, ei  au alergat, au desenat, au cântat, luptând pentru victorie. Vulpile roșcate, Lupii cenușii, Șoimii aurii sau Cucii verzi au fost nemaipomeniți.

„I-am văzut motivați, dorind să câștige, i-am văzut susținându-și colegii, ajutându-i pe cei mai mici, i-am văzut bucurându-se. S-au jucat… au învățat! Au învățat  să creadă că pot câștiga. Au învățat că sunt mai puternici împreună, că ceilalți se bazează pe ei. Fiecare a descoperit că și el contează. Indiferent de rolul pe care l-au avut, dascăli sau elevi au acționat ca și cum au fost verigile unui lanț, care a devenit mai puternic datorită încrederii. Ca dascăli, ne-am bucurat alături de ei, ne-am bucurat pentru ei. Am simțit că, dincolo de competiție, de rezultatul final, toți au fost câștigători: Au câștigat încredere în ei și în ceilalți. A fost o zi „altfel”?  Poate ar trebui ca fiecare zi să fie așa: o zi a încrederii”,  a declarat „Echipa Încrederii” – Școala Gimnazială „Ioan Mihu” Vinerea.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir