cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » „Zugravul-ţepar” din Cugir trimis în judecată pentru o nouă infracțiune de înșelăciune

„Zugravul-ţepar” din Cugir trimis în judecată pentru o nouă infracțiune de înșelăciune

Publicat în 24.06.2018 la ora 19:36

„Zugravul-ţepar” din Cugir a fost trimis în judecată într-un nou dosar pentru înșelăciune. Este al treilea dosar deschis de procurori pe numele inculpatului Sibișan Liviu.

Într-unul din acestea a primit 7 luni de închisoare cu executare la Judecătoria Cîmpeni, după ce a înșelat o persoană din comuna Scărișoara. Al doilea dosar este pe rol la Judecătoria Alba Iulia și are un număr de 11 părți civile vătămate.

În cel de-al treilea dosar, Sibișan Liviu a fost trimis în judecată tot la Judecătoria Alba Iulia, infracțiunea reținută de procurori fiind de înșelăciune în dauna a 27 de victime în perioada 2015 – 2016. Cauza a fost înregistrată la instanță în 14 iunie 2018.

Bărbatul de 30 de ani își promova serviciile sub sloganul „Zugravul casei tale”, inclusiv prin afişe printate pe foi A4 şi puse prin diferite locaţii din Alba Iulia. Sibișan Liviu oferea servicii de montare parchet, zugrăvit, placări cu rigips, polistiren, montaje instalaţii electrice „la cel mai mic preţ”, plus curăţenie, pentru cei care doreau să-şi renoveze casa.

După ce era contactat de clienţi, se înţelegea cu aceştia asupra sumei totale şi le cerea avans. A adunat astfel câteva zeci de mii de lei de la clienții înșelați. „Modul de operare al inculpatului cu ocazia comiterii fiecărei fapte a fost acelaşi, respectiv: prezenta beneficiarului o ofertă foarte avantajoasă pentru realizarea lucrării de izolare termică, completa un contract de prestări servicii, insista să primească aproximativ jumătate din valoarea contractului pentru a cumpăra de urgenţă materiale de construcţii aflate la reducere doar în acel moment, uneori elibera persoanelor vătămate chitanţe pentru sumele primite cu titlu de avans, iar apoi nu presta serviciile promise şi nici nu restituia victimelor sumele de bani încasate cu titlu de avans”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia la momentul demarării cercetărilor în dosar.

Bărbatul era persoană fizică autorizată în domeniul construcţiilor, iar la un moment dat a fost amendat cu suma de 30.000 de lei de ITM Alba după ce a fost găsit cu trei persoane care lucrau la negru pentru el.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 897 ori

3.0
02

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.