Rămâi conectat

Administraţie

Zonă de agrement, parc de aventură, muzeu viu și coridor care să lege satele de munte de civilizație, printre noile proiecte propuse de Primăria Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primaria Cugir pregateste noi proiecte pentru perioada 2021-2027: zonă de agrement și parc de aventură între Cugir și Vinerea, Muzeu Viu pe Cetatea „Singidava” și Crearea unui coridor care să lege satele de munte de oraş.

Sunt doar câteva investiţii pe care administrația locală cugireana dorește să le realizeze în viitor. La începutul acestei săptămâni, primarul Adrian Teban a înaintat către ADR Centru trei fișe de proiect în vederea obţinerii sprijinului financiar necesar realizării documentaţilor tehnice.

„Am pornit motoarele spre viitorul cadrul financiar multianual 2021-2027 şi ne pregătim să concepem noi proiecte europene. Știm deja majoritatea investiţiilor pe care dorim să le realizăm în următorii ani. Dacă actualele proiecte aflate în implementare vor rezolva problemele de infrastructură stradală, spitalicească și educațională, în etapa următoare ne propunem să dezvoltăm domenii care nu au fost prioritare. Deocamdată am depus la ADR Centru trei fișe de proiect, trei idei, care vor putea primi sprijin financiar în realizarea documentațiilor tehnice. Este o oportunitate oferită de Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2014-2020, care va scuti bugetul local de cheltuielile necesare realizării acestor documentații” a precizat Adrian Teban.

Conform fișelor de proiect depuse la ADR, administraţia locală îşi propune să amenajeze un spațiu urban de agrement, la ieșirea din Cugir şi în Poiana cu Goruni din Vinerea, cele două urmând a fi legate printr-o rețea de piste destinate deplasării cu bicicleta, dar și alergărilor și plimbărilor.

Concret, administraţia locală vizează ca pe o suprafață de un hectar, pe maulul Râului Cugir să fie dezvoltată o bază de agrement cu profil predominant acvatic, dar şi pentru practicarea sporturilor în aer liber. În ceea ce priveşte Poiana cu Goruni, acesta ar urma să devină o Gradină Urbană cu spaţii pentru grătar, cu un parc de aventură cu toate dotările specifice pentru căţărare, trasee, tiroliene etc. Acest nou spațiu urban va răspunde nevoii și dorinței de petrecere a timpului liber a populaţiei active constituită nu numai din tineri, ci și din toți cei care iubesc mişcarea în aer curat

O altă investiție pe care conducerea administrației locale o are în plan se referă la reconstituirea-restaurarea istorică a Cetăţii Dacice „Singidava” şi la crearea unui Muzeu Viu, a unui spațiu public pe platoul de la poalele cetăţii. În acest sens ar urma să fie realizate lucrări de restaurare, precum şi de amenajare a căilor de acces, a unui centru expoziţional, a unei platforme pentru organizarea de festivaluri și evenimente.

Pentru următorul exercițiu financiar al U.E. Primarul, Adrian Teban îşi propune să aducă civilizaţia mai aproape de oamenii care trăiesc în vârf de munte și să oprească depopularea cătunele aparținătoare Cugirului. În acest scop, cele 7 cătune ar urma sa fie conectate cu localitatea printr-un coridor pe ruta: localitatea componentă Vinerea – zona rezidențială Cindeni – localități componente zona de munte.

Mentionăm că toate aceste investiţii viitoare sunt doar la faza de propunere şi că ele vizează perioada de programare 2021-2027, ceea ce înseamnă că ar putea fi puse în practică după anul 2023.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir