cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Ziua Națională a României sărbătorită, în avans, de elevii Școlii Gimnaziare Nr. 3 din Cugir

Ziua Națională a României sărbătorită, în avans, de elevii Școlii Gimnaziare Nr. 3 din Cugir

Publicat în 29.11.2016 la ora 12:12

ziua-nationala-la-scoala-nr-3-cugir-2016În organizarea prof. învățător Lavinia Lupu Fleșeriu, 65 de elevi din clasele a II-a A și Pregătitoare A  de la Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir au luat parte, în această  dimineață, la un spectacol omagial dedicat Marii Unirii de la 1 Decembrie 1918.

Evenimentul, intitulat „E ziua ta, tara mea”, s-a realizat în parteneriat cu directorul școlii gimnaziale, prof Stela Țârlea și comitetul de părinți al clasei. Copiii Laviniei Lupu, mulți dintre ei îmbrăcați în frumoase costume tradiționale, au recitat poezii patriotice și au interpretat cântece de adâncă vibrație sufletească, precum: „Transilvanie frumoasă”, „Treceți batalioane române Carpații”, „Asta-i casa cea frumoasă”.

Oaspeții acestora au fost 37 de elevi ai clasei pregătitoare A, de la aceeași instituție școlară pregătiți de prof. înv. Elena Crișan, care au venit să vadă și să aplaude programul colegilor lor, „înarmați” cu frumoase desene reprezentând Harta României și Tricolorul național. Doamna învățătoare, n-a uitat să le  vorbească elevilor despre Ziua Națională ca despre o zi deosebită, cu semnificație istorică pentru toți românii, 1918 fiind anul cele mai mari realizări istorice ale poporului nostru.

„Încă de la grădiniță, copiii trebuie să afle despre istoria și strămoșii noștri tot la fel cum este obligatoriu să-și cunoască familia, părinții, frații, bunicii, rudele mai apropiate sau mai îndepărtate. Ziua Națională este de asemenea un bun prilej de a vă insufla vouă, sentimente de dragoste pentru limba română, poporul român, obiceiurile și tradițiile strămoșești, istoria și eroii noștri”, le-a transmis Lavinia Lupu – Fleșeriu. La finalul manifestării copiii au interpretat un frumos concert de colinde.

Constantin PREDESCU  

Facebook 

Acest articol a fost citit de 200 ori

Ziua Națională a României sărbătorită, în avans, de elevii Școlii Gimnaziare Nr. 3 din Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.